به گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا (۲۵/۱۲/۹۴) انوشیروان محسنی بندپی، به آمار بالای شهروندانی که به مشکلات روانی دچار هستند اعتراف کرد. آماری که او داده، بسیار نگرانکننده است؛ ۳۴ درصد از افراد بالغ کشور دچار مشکلات روانی هستند.
محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی رژیم همچنین به افزایش چشمگیر آمار معتادان اشاره کرده که از یک میلیون و دویست هزار نفر به دو میلیون نفر رسیده است. او اضافه کرده است که این آمار رسمی است اما عده واقعی معتادان تا پنج میلیون نفر هم تخمین زده میشود.
سرعت افزایش بیماریهای روانی در ایران بیسابقه است. در سال ۹۲ این آمار به گفته احمد جلیلی، رئیس منتخب انجمن علمی روانپزشکان ایران، ۲۵ درصد افراد بزرگسال را در برمیگرفت.
این اولین بار نیست که نسبت به گسترش دامنه اختلالات روانی در ایران آمارهای هشدار آمیز داده میشود. سال گذشته و سالهای قبل از آن نیز کارگزاران رژیم، کارشناسان و استادان دانشگاه از افزایش مشکلات روحی روانی در ایران ابراز نگرانی کرده بودند. این اختلالات به انواع مختلف در جامعه بروز میکنند، از افزایش زد و خورد و بروز رفتار عصبی گرفته تا افسردگی و اعتیاد یا خودکشی.
آبانماه سال گذشته خبرگزاری حکومتی ایسنا، از قول حسین قنبرنژاد، معاون قوه قضاییه رژیم از افزایش ۱۷ درصدی جرایم خشن در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ خبر داده و گفته بود، تهدید و خشونتهای کلامی و ضرب و جرح در فهرست ۱۰ اتهام اول پروندههای کیفری ظرف پنج سال گذشته بودهاند.
گزارش سازمان پزشکی قانونی در خردادماه سال گذشته نشان میدهد که در ایران در هر دقیقه یک نزاع صورت میگیرد و روزانه یک هزار و ۶۰۰ پرونده نزاع منجر به جرح در این سازمان تشکیل میشود. بیشتر جرمشناسان معتقدند که مشکلات اقتصادی و آسیبهایی چون تورم، گرانی، بیکاری، فقر، ترافیک سنگین یا آلودگی هوا آستانه تحمل افراد را پایین میآورد و بستر مناسبی برای خشونت ایجاد میکند.
در اردیبهشت سال ۹۳ رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره افزایش بیماریهای روانی در جامعه سخن گفت و تاکید کرد که باید این مسئله را جدی گرفت.
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که در جامعهی بستهای ایران تحت حاکمیت آخوندها برای جوانان و بهویژه زنان، محدودهای بسیار اجتماعی و "اخلاقی" وجود دارد که فضایی برای شادی و نشاط باقی نمیگذارند. وضعیت اقتصادی و اجتماعی افراد نیز در بروز بیماریهای روانی بسیار موثرند.