وضعیت ساکنان اشرف در گزارش ویژه عفو بین الملل: عراق - شهروندان زیر آتش

 

 

روز سه شنبه سازمان عفو بین الملل گزارش ویژه ای به نام «عراق - شهروندان زیر آتش» در سند 28 صفحه یی منتشر کرده است. در این گزارش بخشی را با عنوان «خشونت علیه پناهندگان»  به وضعیت پناهندگان خارجی در عراق اختصاص داده است که در این میان یک صفحه به وضعیت اشرف و تهاجم نیروهای عراقی و شهادت شماری از ساکنان اشرف و به گروگان گرفتن 36 مجاهد پرداخته است. گزارش عفو درباره اشرف, حاوی چند قطعه عکس از تهاجم نیروهای عراقی به اشرف می باشد.  متن این بخش از گزارش را ذیلاً ملاحظه می کنید:

خشونت علیه پناهندگان

.... سایر پناهجویان بی‌دفاع حدود 3400 نفر از اعضا یا حامیان سازمان مجاهدین خلق ایران هستند که یک گروه اپوزیسیون ایرانی است که در کمپ اشرف در استان دیالی زندگی می‌کنند. به‌دنبال ماهها تنش فزاینده، نیروهای امنیتی عراق، به‌اجبار وارد این کمپ شده و کنترل آن را در دست گرفتند. این کمپ تا 28 و 29 ژوئن 2009 در کنترل ارتش آمریکا قرار داشته است.

فیلمهایی که از صحنه گرفته شده نشان می‌دهد که نیروهای امنیتی عراق وارد این کمپ شده و با خودروهای نظامی به سمت جمعیت ساکنان معترض آن حمله می‌کنند و آنها را زیر می‌گیرند. این نیروهای عراقی از مهمات زنده استفاده کردند و به نظر رسید که حداقل 9 نفر از پناهجویان این کمپ را کشتند و 36 نفرشان را بازداشت کردند که بلافاصله مورد شکنجه قرارگرفتند.

این 36 نفر سپس به یک ایستگاه پلیس در دیالی منتقل شدند که در آنجا دست به اعتصاب غذا زدند. این بازداشتیها سپس برخلاف احکام مکرر قضایی برای آزادی آنها به بغداد منتقل شدند. بعد از یک کمپین بین‌المللی برای آزادی آنها، این بازداشتی‌ها در ماه اکتبر آزاد شده و اجازه بازگشت به کمپ اشرف را پیدا کردند.

درعینحال در اوایل 2010  بنا به گزارشات، مقامات عراق، تأکید دارند که ساکنان این کمپ به مکان دیگری در جنوب عراق منتقل شوند.

وضعیت پناهندگان فلسطینی در عراق

در این فصل از گزارش عفو بین الملل, علاوه بر ساکنان اشرف, وضعیت پناهندگان فلسطینی در عراق نیز منعکس شده است. در این گزارش آمده است:

در عراق حدود 35000 پناهنده از سایر کشورها نیز در آنجا وجود دارند که توسط کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد در عراق ثبت نام شده اند. بزرگترین گروه در میان آنها, اتباع فلسطینی, و نیز ترکها و ایرانیان هستند.

موارد فاحش نقض حقوق بشر علیه فلسطینیان, از جمله کشتار آنها, موجب شده که تعداد پناهندگان فلسطینی در عراق, از زمان حمله نیروها به رهبری آمریکا در سال 2003 تا کنون, از 34000 به 12000 کاهش یابد. فلسطینیان عمدتا توسط شبه نظامیان شیعی, مورد تهدید قرار گرفته, ربوده و شکنجه شده و به قتل رسیده اند. آنها به دلیل هویت قومی خود, و به این دلیل که گفته می شود در دوران دولت بعثی سابق, به خوبی مورد رسیدگی قرار می گرفتند, هدف واقع می شدند.

بسیاری از هزاران فلسطینی که در پی ترک عراق بوده اند, از ورودشان به کشورهای همسایه ممانعت به عمل آمده است و در نتیجه, سر از اردوگاههای موقتی در نزدیکی مرز در آورده اند, که شرایط دشواری دارند. برخی از ساکنان این اردوگاهها, دوباره در نقاط دیگری ساکن شدند, اما اردوگاه الولید در مرز عراق و سوریه, همچنان میزبان پناهندگان عمدتا فلسطینی است.