این آتش بس یک جانبه به دنبال محکومیت بین المللی این درگیری و درخواست برای توقف درگیریها، صورت گرفت. جمهوری آذربایجان طی بیانیه یی اعلام کرد این جمهوری ”حسن نیت نشان داده و تصمیم گرفتهاست تا درگیری را به صورت یکجانبه متوقف کند“. این جمهوری همچنین نسبت به ادامه اقدامات تحریک آمیز ارمنستان هشدار داده است.
گزارشهای منتشر شده حاکی است، ارتش جمهوری قره باغ علیا واکنش مثبتی نشان نداده است. یک سخنگوی دولت ارمنستان گفته است آذربایجان، در منطقه ارمنی نشین "مارتاکرت" به حملات ادامه داده است.
درگیریهای شب جمعه ۱۳ فروردین ۹۵ در مرزهای آذربایجان و قره باغ، واکنشهای جهانی را به دنبال آورد.
فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه، طی بیانیهای طرفین درگیر را به خویشتنداری فراخواند و خواهان برقراری آتشبس فوری در منطقه گردید.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا، طی بیانیه یی از دو طرف خواست به آتش بس پایبند باشند.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار توقف درگیریها و احترام به آتش بس شد از سوی دو طرف گردید.
فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر خارجه آلمان، فدریکا موگرینی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا)، توربورن یاگلند (رئیس شورای اروپا) و فرانسوا اولاند (رئیسجمهور فرانسه) نیز طرفین را به پایان دادن به خویستنداری فراخواندند.
همچنین رئیسجمهور روسیه خواستار آتش بس فوری شد و از دو کشور خواست تا برای پرهیز از افزایش تلفات از خود خویشتنداری نشان دهند.
از سوی دیگر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، روز یکشنبه اعلام داشت که دولت آنکارا در مناقشات جمهوری آذربایجان و ارمنستان در بحران قره باغ، در کنار دولت باکو قرار دارد
وزارت امور خارجه ترکیه نیز با انتشار بیانیه ای ارمنستان را متهم به «حمله به جمهوری آذربایجان» کرد و از دولت "ایروان" خواست که «هرچه زودتر با اقدامات مسالمت آمیز به اشغال خاک جمهوری آذربایجان پایان دهد.
این درگیری به ایران نیز کشیده شد. به گزارش خبرگزاری اطلاعات آخوندی موسوم به مهر معاون سیاسی و امنیتی استاندار رژیم در آذربایجان شرقی اعلام کرده است سه گلوله انفجاری از درگیریهای قره باغ به نزدیکی یکی از روستاهای شهرستان خدا آفرین اصابت کرده است. سعید شبستری روز یکشنبه ۱۵ فروردین اعلام کرد بر اثر اصابت این گلوله ها به تیر چراغ برق، برق این منطقه قطع شده است
خاطرنشان می شود از ۲۸ سال قبل منطقه قره باغ که در جنوب غرب جمهوری آذربایجان قرار دارد، مورد اختلاف این دو کشور جدا شده از شوروی سابق قرار دارد. این دو کشور در سال ۱۹۹۴ با یکدیگر توافق آتش بس امضاء کردند، اما درگیریهای نظامی میان نیروهای طرفین، سالانه دهها کشته بر جای میگذارد.