اسکندر مومنی سرکرده، جانشین نیروی انتظامی رژیم گفت: ”در طول تعطیلات نوروز به طور متوسط هر ساعت یک نفر در جادههای ایران جان خود را از دست داده است. و واژگون شدن خودروها هم افزایش یافته که نگرانکننده است“.(پایگاه خبری 15/1/95)
مسعود حبیبی رئیس سازمان موسوم به جوانان هلال احمر رژیم با اشاره به اینکه روزانه ۱۰۰ ایرانی به دلیل حوادث ترافیکی دچار معلولیت میشوند، گفت: ”این در حالیست که روزانه ۵۰ نفر نیز بر اثر تصادفات فوت میکنند و ۱۷ برابر آن (850 نفر) نیز دچار مصدومیت میشوند“. (خبرگزاری حکومتی تسنیم15/1/95)
آمار منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد ایران با نزدیک به 50 کشته در هر 100 هزار نفر، جزو کشورهای منطقه قرمز (خطرناک) در رانندگی به شمار میرود. این آمار که بر اساس دو شاخص تعداد کشته شدگان تصادفات و تعداد کشته شدگان جادهای نسبت به هر 100 هزار نفر جمعیت تهیه شده، میگوید وضع ایران از گذشته بدتر است، زیرا قبلا تعداد کشته شدگان در هر 100 هزار نفر، حدود 35 نفر بود اما حالا به نزدیک 50 نفر رسیده است.
اما در آمارهای داخلی که عموما توسط وزارت صنعت و تجارت، سازمان پزشکی قانونی و راهور ناجا تهیه شدهاند، نشان میدهد ایرانیها نه فقط قربانی ایمن نبودن خودروها، بلکه قربانی ناامنی جادهها میشوند. طبق آماری که پلیس راهور ناجا منتشر کرده، خودروهای سواری با 39 درصد سهم، بازیگر نقش اول سوانح رانندگی در ایران به حساب میآید.
”پس از خودروهای سواری، آمارها، عابران پیاده را عامل تصادف میدانند که سهمی 25 درصدی را به خود اختصاص دادهاند. مورد سوم، اما قطعاً در کمتر جای دنیا به چشم میآید؛ «موتور سیکلت»، در ایران (فقط در ایران) عامل 24 درصد تصادفات جادهای است. وانت بارها با شش درصد، کامیونها با چهار درصد و کامیونت و تریلی نیز با دو درصد، سایر عوامل سوانح رانندگی در ایران به شمار میروند“. (روزنامه حکومتی دنیای اقتصاد- 18/1/ 1395)
درحاکمیت رژیم قرون وسطایی آخوندی، ایران پنجمین کشور نا امن شبکه حمل و نقل در سطح جهان است علیرغم اینکه فقط یک درصد از جمعیت جهانی را به خود اختصاص داده است، 1.4 درصد آمار کشتههایش مربوط به حوادث جاده هاست که یک فاجعه ملی است.