خشک شدن زنجیره ای تالاب ها و کوچ روستاییان و حاشیه نشینی

معاون فنی اداره‌ کل محیط زیست رژیم دراستان فارس به خشک شدن تالاب ها و افزایش گرد و غبارهای ناشی از آن و کوچ روستاییان به شهرها و حاشینه نشینی شهرها اعتراف کرد.

سیاوش محمدی بیگدلی که روز دوشنبه 6 اردیبهشت 95 با خبرگزاری نیروی تروریستی قدس مصاحبه می کرد به توجیه بی کفایتی کارگزاران رژیم پرداخت و گفت: ” مجوز دادن بیش از حد برای حفر چاه و حفر چاه‌های غیر مجاز در اطراف دریاچه‌ها و آبگیرهای استان فارس سبب شده که سطح آب سفره‌های زیر زمینی در اطراف این تالاب‌ها کاهش پیدا کند و سبب خشک شدن این تالاب‌های ارزشمند در استان فارس شود”.
وی از جمله به خشک شدن تالاب های پریشان و بختگان با وسعت هزاران کیلومتر اشاره کرد و گفت: ”گرد و خاک ناشی از این تالاب‌ها به‌ویژه در فصل تابستان سبب شده است بیماری‌های تنفسی و ریوی در روستا‌‌های همجوار افزایش یابد که این موضوع باید هرچه سریع‌تر پیگیری و حل شود”.
معاون فنی اداره‌ کل محیط زیست رژیم در فارس در رابطه با سدسازی های بی رویه رژیم که جز غارت منابع ملی نتیجه ای نداشته است گفت: ” با پیگیری‌هایی که سازمان محیط‌زیست استان فارس انجام داده است این سازمان توانست از ادامه ساخت سد تنگ سرخ در بالای دریاچه مهارلو جلوگیری کند که این اقدام تالاب مهارلو را از خطر خشک شدن حتمی نجات داد”.

بیشتر بخوانید:
- بحران ساختاری اقتصاد کشور و فساد نهادینه‌شده در حاکمیت، سبب ویرانیها و فجایع بیشماری در ایران شده است. بحران بی‌آبی، ویرانی محیط زیست، خشک شدن دریاچه‌ها و رودخانه‌ها، فرسایش خاک، نابودی روستاها، نتیجه سلطه نامشروع رژیم ایران‌سوز آخوندهاست که باعث شده میلیونها هکتار از جنگلهای کشور، بسیاری از دریاچه‌ها و تالابها و هزاران روستا از نقشه ایران حذف شوند. از حدود ۹۳میلیارد مترمکعب منابع آب مصرفی کشور حدود ۸۶میلیارد مترمکعب به حساب مصارف کشاورزی منظور می‌شود و بیش از ۸۰درصد اتلاف منابع آب به‌دلیل عدم استفاده از تکنولوژی آبیاری به هدر می‌رود. خشکسالی و بحران کمبود آب از مرز خطر عبور کرده و بخشهای بزرگی از سرزمین ما در خطر تبدیل شدن به بیابان است.

سد سازیهای بی‌رویه، که اغلب آنها توسط شرکتهای وابسته به سپاه پاسداران ساخته می‌شوند، تعداد زیادی از دریاچه‌ها و تالابها را به کلی خشک کرده است. در این باره دو سال پیش وزیر کشاورزی سابق رژیم هشدار داده بود که من همه جا گفته‌ام اگر وضعیت اصلاح نشود، ایران ۳۰سال دیگر کشور ارواح می‌شود، چون همه کشور تبدیل به کویر می‌شود. در کویر اگر بارش هم صورت گیرد، ثمری ندارد، چون سفره آب زیرزمینی خشک شده است، آب در سطح می‌ماند و تبخیر می‌شود. در حال حاضر تمامی پیکره‌های آبی طبیعی ایران خشکیده‌اند. دریاچه ارومیه، بختگان، تشک، پریشان، کافتر، گاوخونی، هورالعظیم، هامون، جازموریان و... دیگر چیزی باقی نمانده. من از وقوع بحران حرف می‌زنم. زندگی ملت در حال تهدید است. (عیسی کلانتری کارگزار دولت حسن روحانی تیر 1392).

در مورد علت این روند فاجعه‌بار، چیت چیان، وزیر نیرو، در ۲۸اردیبهشت۹۳، ضمن اذعان به خشک‌شدن دریاچه‌های هامون، ارومیه، گاوخونی و بختگان، گفت: طی سالهای گذشته در ساخت سد افراط کردیم. منابع حکومتی همچنین اذعان می‌کنند که رودخانه کارون که زمانی یکی از تمیزترین رودخانه‌های جهان و تنها رودخانه قابل کشتیرانی در ایران بود به‌دلیل سوء‌مدیریت در کنترل فاضلاب شهری و صنعتی و کشاورزی تبدیل به‌جوی فاضلابی کثیف شده است (ایسنا 16آذر 1393).