الجزیره افزود: «بسیاری از بازداشت شدگان به پادگانهایی در ایران در اهواز، دزفول، مهران و زندان کهریزک تهران منتقل شده» و بسیاری از زندانیان که از جهنم داعش گریخته اند توسط شبه نظامیان دستگیر و تحت همه نوع شکنجه قرار گرفته یا اعدام شده اند.
کمیسیون خارجه شورای ملی مقاومت ضمن تأکید بر ضرورت یک اقدام عاجل بین المللی برای جلوگیری از کشتار مردم بیگناه عراق توسط نیروهای وابسته به فاشیسم دینی حاکم بر ایران، به تشکیل یک گروه بیطرف بین المللی برای تحقیق پیرامون جنایتهای نیروی تروریستی قدس و مزدورانش در کمپ اشرف علیه مردم بیگناه عراق فرا میخواند.
مقاومت ایران همچنین به یک تحقیق بین المللی پیرامون هفت قتل عام در اشرف و لیبرتی که تاکنون ۱۴۱ شهید به جا گذاشته و محاصره پزشکی که دست کم باعث جان باختن 27 تن از ساکنان شده و همچنین سرنوشت داراییهای مجاهدین در اشرف فرا می خواند و خواستار آن است که ارگانهای بین المللی ذیربط مانند کمیته حقیقتیاب انساندوستانه بین المللی همه تلاش خود را برای تشکیل این گروه تحقیق و انجام چنین تحقیقاتی بهعمل آورند.
پنج سازمان معتبر بین المللی با رتبه مشورتی ملل متحد طی بیانیه یی خطاب به سی و یکمین اجلاس شورای حقوق بشر با تأکید بر این که «از سال ۲۰۰۹ تا کنون مطلقاً هیچگونه مدرکی در مورد هرگونه تحقیقات توسط دولت عراق در مورد حملات مرگبار بر روی کمپ اشرف و کمپ لیبرتی وجود ندارد» خواستار «انجام یک تحقیقات در مورد هفت قتل عام ساکنان به ویژه کشتار اول سپتامبر ۲۰۱۳ در اشرف و قتل عام ۲۹ اکتبر ۲۰۱۵ در کمپ لیبرتی» شدند.
سازمانهای مزبور خاطرنشان کردند در حالیکه در یک نمونه نادر در تاریخ پناهجویی «تقریبا تمامی مخارج از جمله مخارج انتقال، اسکان و زندگی ساکنان لیبرتی بر دوش سازمان مجاهدین خلق ایران بوده است»، اما به رغم وعدههای مکرر ملل متحد و دولت آمریکا از سال ۲۰۱۱ به این سو، ساکنان نه اجازه یافتند اموالشان را، که 550 میلیون دلار ارزیابی می شود، بفروشند و نه اجازه یافتند اقداماتی برای حفاظت از این داراییها انجام دهند. بر عکس، کمپ اشرف نه تنها توسط نیروهای وابسته به دولت عراق اشغال شد بلکه قفلهای انبارها شکسته شد و کالاهای موجود در آنها به سرقت رفت. این نقض روشن حق ساکنان به دارایی خود و همچنین شکست سازمان ملل در حفاظت از حقوق آنها است».
شورای ملی مقاومت ایران- کمیسیون خارجه
۶ اردیبهشت ۱۳۹۵(۲۵ آوریل ۲۰۱۶)