”بعیدی برای توضیح این وضعیت یکی از مشکلات گمرک رژیم را مربوط به کارتهای بازرگانی یک بار مصرف دانست و اظهار داشت: در گزارش گمرک اطلاعات مربوط به چنین موضوعاتی وجود دارد که برخی اظهارکنندهها پشت کارتهای بازرگانی یک بار مصرف مخفی شده تا هویت اصلی آنها برای نپرداختن حقوق و عوارض گمرکی و تخلفات احتمالی آشکار نشود. اگر از ابتدا اظهارکننده و عرضه کننده کالا که بر اساس آن بیمهنامه صادر میشود، در گمرک وجود داشته باشد امکان قاچاق، فساد و تخلف وجود نخواهد داشت.“
” آمارها نشان میدهد خانمی به اسم مریم دوسردهلیز که سرمایه زندگیاش کمتر از صد هزار تومان بوده که با 256 فقره اظهارنامه بیش از 700 خودروی سواری پورشه وارد کرده است!“
”در یکی دیگر از این گزارشها مشخص شده است 60 بازرگان که تاکنون هیچگونه اظهارنامه مالیاتی نداشتهاند حداقل بیش از 30 نفر آنها کالاهایی به ارزش بیش از 100 میلیون دلار وارد کردند که این نشان از خلاء در بخشی از فرایندهای گمرکی به دلیل نبود اطلاعات شفاف و درست از کشور مبدا و تطبیق آن با اظهارنامههای افراد در گمرک است!“
بر اساس آمار گمرک در سال 1394 بیش از 6 میلیارد تومان صرف واردات پورشه به ایران شد.برای واردات این تعداد خودروی پورشه دو میلیون و 159 هزار و 590 دلار ارز از کشور خارج شد. این خودرو هااز طریق امارات وارد کشور شده است و در صورتی که هزینههای واردات یکی از آنها شامل 120 درصد تعرفه واردات، هزینه شمارهگذاری و بیمه و همچنین 50 میلیون تومان به عنوان سود فروشنده این خودرو را در نظر بگیریم، قیمت این خودرو در هنگام تحویل به خریدار حداقل 567 میلیون تومان خواهد بود که البته رسیدن این رقم به 600 میلیون تومان با توجه به نوسانهای اخیر بازار ارز اتفاق چندان دور از انتظاری نیست.(سایت حکومتی ایران خبر 6/2/95)
”پرویز فتاح رئیس کمیته امداد خمینی در واکنش به صحبتهای وزیر کشور مبنی بر اینکه یکصد نفر در کمیته امداد به نام مستضعفان اقدام به واردات خودرو بدون پرداخت مالیات و عوارض گمرکی کردهاند، اظهار داشت:موضوع از این قرار بود که طبق مصوبه دولت دهم ساکنان مناطق جنوب کشور با کارت اقامت خود، خودرو وارد کنند،البته باید تاکید کرد که مددجویان کمیته امداد در نقاط مرزی هم زندگی میکنند و تعدادی از افراد که از پول و سرمایه کافی برخوردار بودند، کارت این افراد را گرفته و مبلغی ناچیز در حدود 100 هزار تومان به این افراد داده و با کارت آنها اقدام به واردات خودرو میکنند!“ (خبرگزاری حکومتی فارس 9/2/94)
ول یک دستگاه خودروی پورشه به اندازه یارانه نقدی حدود ۳۴ هزار نفر در ایران است و افرادی که با میزان پولی که بابت همین خودرو شان هزینه کرده اند، طبقه ای مافوق دهک های جامعه به حساب می آیند.
پورشه هایی که سال ۸۸، حدود ۲۳۰ دستگاه به کشور وارد شده بود، به یکباره در سال ۹۰، به حدود ۵۷۰ دستگاه رسید و تقریبا رشد دو برابری پیدا کرد. البته آمار واردات خودروهای لوکس و بالای ۲۵۰۰ سی سی، بیش از این میزان است. سال ۸۸، بیش از ۳۰ هزار دستگاه خودرو لوکس به کشور وارد شده بود .
مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت و درمان دولت پاسدار احمدی نژاد،در جنگ و جدال درونی باند احمدی نژاد دست به افشاگری زد و گفت، دولت پول دارو را صرف واردات پورشه و خودروهای لوکس کرده است. درست همان زمانی بود که کمبود دارو و صف های طولانی مقابل داروخانه ها صدای همه را درآورده بود. البته یک هفته بعد از ماجرا، دستجردی از وزارت عزل شد. به هرحال فقط طی سال های ۹۰ و ۹۱، ۱۰۷۱ دستگاه پورشه به کشور وارد شده بکه این میزان از دستگاه پورشه، تنها بخشی از واردات خودروهای لوکس بود.
ثبت سفارش خودروهای با حجم موتور بیش از ۲۵۰۰ سی سی از مهر ماه ۹۱ ممنوع شد، مگر در موارد خاص که براساس مجوز هیات وزیران واردات این نوع از خودرو انجام می شده است. این موارد خاص هم شامل ورزشکاران برتر، جانبازان بالای ۷۰ درصد و ساکنین جزیره ابوموسی می شد. ولی الله افخمی راد، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان توسعه تجارت ایران در این باره گفته بود: ”برخی مجوزهای خاص مثلا برای ورزشکاران و اهالی بومی جزیره ابوموسی از گذشته برای واردات این خودروها وجود داشته که محملی برای واردات این خودروها بود و دلالان مجوز خودروهای میلیاردی را ۵ تا ۲۵ میلیون از آنها خریداری می کردند.به این ترتیب، یک سری افراد، در نهایت با ۲۵ میلیون تومان، صاحب ماشین هایی میلیاردی مثل پورشه می شدند“.
مرتبه آخر هم به افشاگری های رحمانی فضلی وزیر کشور در مجلس برمی گردد که گفت: «در حوزه کمیته امداد بیش از ١٠٠ نفر ٢٠ میلیارد تومان واردات داشته اند که به اسم این افراد واردات انجام شده است، ٢٧ هزار خودروی وارداتی گرانقیمت از جمله پورشه، لکسوس، بی.ام.و وجود دارد که برای اینکه مالیات ندهند با اسم این افراد وارد کردهاند.»
”البته تنها چند روز قبل از صحبت های رحمانی فضلی، خبرساز ترین حادثه پورشه در تهران رقم خورد. وقتی که پورشه هوتن قلعه نویی، پسر امیر قلعه نویی، سرمربی تیم استقلال، ساعت ۴ و نیم صبح در خیابان شریعتی با درخت تصادف کرد. البته این پورشه زرد رنگ، دو روز قبل از تصادف به محمدحسین ربانی، فروخته شده و ماجرا در حد قولنامه باقی مانده بود. تا اینکه روز حادثه، محمدحسین، نوه آیت الله ربانی، ساعت چهارم نیم صبح، همراه با پریوش اکبرزاده، در حالی که از مهمانی برمی گشتند، با درخت برخورد کرده و هر دو سرنشین هم کشته شدند!
آری، پورشه داران فقیر!و پورشه سوارانی که بجای واردات دارو، آخرین مدل های ماشین سواری وارد می کنند و درخیابان ها ویراژ می دهند و مالیات نمی دهند و مردمی که به نان شب محتاجند نمادی دیگر از اقتصاد و فساد رژیم ولایت فقیه است.