به ادعای وزیر دفاع آمریکا، زرادخانه موشکی حزبالله لبنان با کمک ایران و سوریه از ذخیره موشکی یک دولت واقعی بیشتر شده است. آمریکا و اسرائیل، این روند را باعث بیثباتی منطقه خاورمیانه میدانند.
در جریان بازدید اهود باراک نخستوزیر اسرائیل از واشنگتن، رابرت گیتس وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا گفت که بر اساس اطلاعاتی که آمریکا دارد، ایران و سوریه همواره موشکهای قدرتمندتری در اختیار حزبالله لبنان قرار میدهند. وی افزود:«حزبالله اکنون با جنگافزارها و موشکهائی تجهیز شده است که با زرادخانه یک دولت برابری میکند و این موضوع سبب بیثباتی منطقه میشود.»
تایید ادعای پرز
گیتس با بیان این مطلب در حضور اهود باراک، اتهامی را تایید کرد که اخیرا از سوی رئیسجمهور اسرائیل علیه ایران و سوریه مطرح شده است. شیمون پرز دو هفته قبل ادعا کرد که ایران و سوریه حزبالله را حتی به موشکهای اسکاد مجهز کردهاند. این موشکها، با ۳۰۰ کیلومتر برد، میتوانند شهرهای بزرگ اسرائیل را هدف قرار دهند.
حسن فضلالله نماینده حزبالله در مجلس لبنان، در گفتوگوئی با روزنامه السفیرگفت:«ما راهی نداریم جز آن که جنبش مقاومت را، هرچه بیشتر مسلح کنیم. جنگافزارهای حزبالله قابل مقایسه با تسلیحات اسرائیل و آمریکا نیست.»
شیمون پرز دو هفته پیش گفته بود:«سوریه همزمان با حرف زدن از صلح موشکهائی را در اختیار حزبالله قرار میدهد که هدف آنها جز تهدید اسرائیل چیزی نیست.» دولت سوریه این ادعا را بلافاصله تکذیب کرد. با این همه، وزارت خارجه آمریکا یک دیپلمات بلندپایه سوری را فراخواند. پس از آن، ولیدالمعلم وزیرخارجه سوریه از این که ایالات متحده آمریکا اتهامات اسرائیل را باور میکند ابراز تاسف کرد.
اتهامات اسرائیل زمانی مطرح میشود که ایالات متحده به مذاکرات خود با سوریه برای بهبود مناسبات دو کشور ادامه میدهد.
۴۰ هزار موشک در دست حزبالله
دولت اسرائیل بر این گمان است که تعداد موشکهای زرادخانه حزبالله اکنون به حدود ۴۰ هزار رسیده است. اسرائیلیها، زمانی که در تابستان سال ۲۰۰۶ به لبنان حمله کردند تعداد موشکهای حزب الله را تنها ۱۴ هزار تخمین میزدند. در جریان آن جنگ، حزبالله بیش از ۴ هزار موشک به سمت شمال اسرائیل پرتاب کرد. در جنگ سال ۲۰۰۶ لبنانیها ۱۲۰۰ نفر تلفات دادند که بیشترین آنها را غیرنظامیان تشکیل میدادند. تلفات اسرائیل نیز به ۱۶۰ نفر رسید.
فشار برای مذاکرات صلح
روز سه شنبه این هفته، علاوه بر وزیر دفاع، وزیر خارجه آمریکا نیز با اهود باراک دیدار و گفتوگو کرد. آمریکا میکوشد اسرائیل را به آغاز مذاکرات غیرمستقیم با فلسطینیها وادار کند.
رابرت گیتس اخیرا گفته است: «عدم پیشرفت در مذاکرات صلح، دشمنان ما را در منطقه به لحاظ سیاسی تقویت میکند».
دویچه وله