کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اجرای حکم ضدانسانی شلاق ۳۵ جوان در ایران را محکوم کرد

روپرت کولویل سخنگوی کمیسرعالی حقوق بشر ملل متحد شلاق زدن دانشجویان در  قزوین، توسط دژخیمان خامنه ای را محکوم کرد.

وی روز سه شنبه 11 خرداد طی یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو  با عنوان ”شلاق زدن در ایران“ گفت: «ما شلاق زدن شنیع  35 مرد و زن جوان را در ایران در هفته گذشته را بعد از آنکه آنها با هم در یک جشن فارغ‌التحصیلی در قزوین، را محکوم میکنیم. به گفته  رسانه‌های حکومتی، دانشجویان روز پنجشنبه دستگیر، توسط دفتر دادستانی مورد بازجوئی قرار گرفته و هر یک به 99 ضربه شلاق محکوم و بعد شلاق زده شدند و همه اینکارها در عرض 24 ساعت صورت گرفت».
سخنگوی کمیسرعالی حقوق بشر ملل متحد  افزود: «شلاق زدن تحت قانون بین‌الملل حقوق بشر و بطور خاص کنوانسیون علیه شکنجه، ممنوع میباشد. کمیته ملل متحد علیه شکنجه، کمیته حقوق بشر، و گزارشگران ویژه ملل متحد مکرراً نگرانی شدید خود را در مورد کشورهایی که شلاق را بکار میگیرند ابراز داشته‌اند و بطور مشخص بکارگیری آن علیه زنان را برجسته کرده‌ و خواهان الغای آن شده‌اند. اینکه مقامات این مجازات وحشیانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز که در عداد شکنجه است را تخصیص داده‌اند ، بغایت نامتناسب و مشمئزکننده است».
روپرت کولویل  همچنین گفت: «در یک مورد دیگر گزارش شده که 17 کارگر معدن در استان آذربایجان غربی در ایران در این ماه بخاطر اعتراض علیه اخراج 350 کارگر از معدن طلای آق دره شلاق زده شدند. ماه گذشته، یک زن …در ملاء عام شلاق زده شد. در حالیکه ما تخمین قابل اتکائی در مورد بکارگیری شلاق در کشور نداریم، اما گزارشات حاکی از آن است که شلاق برای طیف وسیعی از جرائم بکار گرفته میشود.
ما از مقامهای رژیم ایران میخواهیم تا بکارگیری این مجازات وحشیانه، غیرانسانی و تحقیر‌آمیز را متوقف سازند».
خاطرنشان می شود روز دوشنبه 10خرداد نیز بربل کوفلر مسئول امور حقوق بشر دولت آلمان شلاق زدن دانشجویان در قزوین، توسط دژخیمان خامنه ای را محکوم کرد و آن را رفتاری غیرانسانی و ظالمانه از سوی دستگاه قضایی رژیم  خواند.
لازم به یادآوری است روز ۵خرداد، عوامل نیروهای سرکوبگر رژیم در قزوین در یورش به یک جشن فارغ‌التحصیلی ۳۵ دختر و پسر جوان را دستگیر و در همان روز هر یک از آنها در یک بیدادگاه آخوندی به ۹۹ضربه شلاق محکوم شدند که بلافاصله توسط جانیان موسوم به  پلیس امنیت اخلاقی به اجرا در آمد.
آخوند صادقی نیارکی، دادستان جنایتکار استان قزوین، در این باره گفت: «می‌طلبید بار دیگر اقتدار دستگاه قضایی اعمال گردد... در ظرف زمانی کمتر از ۲۴ ساعت کار بازجویی، انجام تحقیقات، تشکیل جلسه دادگاه، صدور رأی و اجرای حکم به انجام رسید... . تا درس عبرتی باشد برای افرادی که مبادرت به هنجارشکنی... می نمایند» . او تهدید کرد: «جوانان و نوجوانان باید به عواقب اعمال مجرمانه خویش آگاه باشند چرا که دستگیری افراد در پارتیهای مختلط و محکومیت و مجازات برای آنان سابقه کیفری محسوب می‌شود و برای آینده تحصیلی، کاری و شغلی‌شان مشکل ساز خواهد بود» (سایت دادگستری استان قزوین- ۶ خرداد).
در روزهای پیش از آن نیز نیروهای سرکوبگر در نیشابور، کرمان و سرخرود مازندران در حملات مشابهی به مجالس جشن ۱۴۱ تن را که بیشتر آنها دختران و پسران جوان بودند، بازداشت کردند.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت روز جمعه 7خرداد طی اطلاعیه یی با عنوان ”۳۵ دختر و پسر جوان به‌خاطر شرکت در جشن فارغ‌التحصیلی ۹۹ ضربه شلاق خوردند“ گفت: «این اقدامات جنایتکارانه و اظهارات سرکوبگرانه قبل از هر چیز مبین وضعیت متزلزل و آسیب‌پذیر رژیمی است که حتی توان تحمل جشنهای خصوصی مردم را ندارد و در وحشت مستمر از خیزش بنیان کن مردم به‌ویژه زنان و جوانان قرار دارد. چیزی که آخوند مکارم شیرازی از نزدیکان خامنه‌ای به صراحت اذعان کرد و گفت: «چنان‌چه با کمک مسائل فرهنگی جوانان جامعه را مدیریت نکنیم خیلی چیزها از دست ما خارج می‌شود... خطر مهمی در کمین است». (سایت حکومتی تابناک- ۶ خرداد ۹۵).
سایت دفتر کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد 11خرداد 95

متن اطلاعیه:

سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد – روپرت کولویل - ژنو
موضوع: شلاق زدن در ایران

۱- شلاق زدن در ایران


ما شلاق زدن نفرت انگیز ۳۵ زن و مرد جوان در ایران در هفته گذشته را بعد از اینکه در یک جشن فارغ التحصیلی در قزوین در شمال تهران با هم دستگیر شدند، محکوم می کنیم. بر اساس رسانه های دولتی، دانشجویان روز پنجشنبه دستگیر شدند، مورد بازجویی قرار گرفتند و توسط دادستانی به 99ضربه شلاق هر کدام محکوم شدند و بعد شلاق خوردند – که همه اینها در ظرف ۲۴ ساعت بود.

شلاق زدن بر طبق قانون حقوق بشر بین المللی به خصوص کنوانسیون علیه شکنجه ممنوع است. کمیته سازمان ملل علیه شکنجه، کمیته حقوق بشر و گزارشگرن ویژه سازمان ملل مکررا نسبت به استفاده دولتها از شلاق زدن و به خصوص علیه زنان ابراز نگرانی کرده اند و خواستار از بین بردن آن شده اند. برای مقامات که این مجازات بیرحمانه، غیرانسانی و اهانت آمیز - که می تواند شکنجه تلقی شود – را صادر کرده اند این کاملا نامتناسب و نفرت انگیز است.

در یک مورد دیگر، گزارش شده که ۱۷ کارگر معدن در استان آذربایجان غربی در ایران در این ماه بخاطر اعتراض به اخراج ۳۵۰ کارگر از معدن طلای آق دارا شلاق خوردند. ماه گذشته یک زن شلاق خورد. در حالی که ما تخمین قابل اعتمادی از استفاده از شلاق زدن در کشور نداریم، گزارشات پیشنهاد می کنند که بطور منظم برای طیف گسترده ای از به اصطلاح جرایم بکار برده می شود.

ما از مقامات ایران می خواهیم که استفاده از این مجازات بیرحمانه، غیرانسانی و اهانت آمیز را متوقف کنند.