واکنش جریانات سیاسی عراق به اقدامات خودکامه نوری مالکی برای تصاحب مجدد نخست وزیری

اقدامات خودکامه نوری المالکی در حذف رقبا و شرکای سیاسی اش و اصرار بر تصاحب مجدد منصب نخست وزیری، واکنش جریانات سیاسی مختلف را برانگیخته و فضای سیاسی را  علیه او فعال  کرده است در همین حال از سوی نیروهای ملی عراق گامهای جدیتری برای مقابله با مالکی و رژیم ایران برداشته می شود. 

لیست العراقیه به رهبری نخست وزیر پیشین ایاد علاوی از سازمان ملل و سازمانهای بین‌المللی خواستار تشکیل دولت انتقالی موقت ناظر بر اعمال بازشماری آرا در بغداد شد

 

 

 

 

 

 

 

دکتر ایاد علاوی، رئیس لیست العراقیه به تلویزیون الجزیره گفت: ”ما خواستار تشکیل دولت جدید موقت خواهیم شد, یعنی  دولت اجرایی که  مسئولیت کسب آمادگی برای حل و فصل امور اجرایی و توقف سیاست های سرکوبگرانه  و یورش ها و ریشه کنی را بر عهده بگیرد. اینها اقداماتی بود که امروز انخاذ کردیم و چه بسا اقدامات قوی تری را روزهای آینده اتخاذ خواهیم کرد”.
الجزیره گفت: همانطور که دکتر علاوی گفت این لیست اقدامات دیگری برای مقابله با آنچه علیه این لیست صورت می‌گیرد اتخاذ خواهد کرد که در میان این اقدامات، فراخوان طارق الهاشمی معاون رئیس جمهور از شورای ریاست جمهوری عراق برای برگزاری جلسه فوری برای بحث درباره این پیامدها و متوقف کردن ریشه‌کنی است.
علاوی روز چهارشنبه به تلویزیون الجزیره در باره این اقدامات گفت: ”لیست العراقیه تشکیل جلسه داد و رهبران آن در حالت جلسات مستمر باقی خواهند ماند و  مجموعه ای از اقدامات اتخاذ کردیم. من امروز با سازمان ملل و دیبرخانه مرکزی آن صحبت کردم و برادر طارق الهاشمی خواستار برگزاری فوری اجلاس شورای ریاست جمهوری در این رابطه شد. همچنین ارتباطات مستمری با سفرای کشورهای عضو دائم در سازمان ملل وجود دارد” ».
از سوی دیگر ایاد علاوی رییس لیست العراقیه پس از دیدار با رییس جمهور مصر, در مصاحبه با خبرنگاران در شرم الشیخ اعلام کرد که دیگر در نزد  ما راه کارهای میانه  وجود ندارد و لیست العراقیه با شایستگی تمام لیست برنده در انتخابات می باشد و از حق قانونی و انتخاباتی برخوردار است که باید بطور کامل به آنها دست پیدا کند و به هیچکس  اجازه دست کاری نتایج انتخابات را نخواهیم داد. تلویزیون الشرقیه گفت: ایاد علاوی بعد از بیانیه قاطع و تعیین کننده لیست العراقیه که در آن به تشکیل دولت اجرایی موقت برای بر عهده گرفتن امور در عراق فرا خوانده بود, با حسنی مبارک  رئیس جمهور مصر در شرم الشیخ  دیدار و گفتگو کرد. منابع عربی در قاهره گفتند ...علاوی از حسنی مبارک خواستار تقویت تلاشهای جاری برای حفظ دمکراسی در عراق و جلوگیری از دست کاری نتایج انتخابات شد...
هم چنین تلویزیون الحره گفت: لیست العراقیه که در صدر نتایج انتخاباتی قرار دارد از جامعه جهانی برای نظارت بر تشکیل دولت اجرایی و برگزاری انتخابات مجدد در فضایی بدور از فشار برخی نیروهای سیاسی, شد. 
تلویزیون الحره در ادامه افزود: ایاد علاوی رئیس لیست العراقیه و نخست وزیر پیشین عراق در پی دیدار با عمرو موسی دبیرکل اتحادیه عرب گفت؛ از اتحادیه عرب خواسته است تا بحران موجود در عراق را به جلسه شورای امنیت سازمان ملل بکشاند و از جامعه جهانی خواست تا به مسئولیت خود در قبال عراق قیام کند.
ایاد علاوی در پی دیدار با عمرو موسی گفت: عراق عضو اتحادیه عرب می  باشد و ما از  عمرو موسی خواستیم تا با  سازمان ملل  صحبت کند به این دلیل که سازمان ملل در مساله عراق مسئول است. مشخصا شورای امنیت بیانیه ای واضح صادر کرد و نتایج انتخابات و روند انتخاباتی در عراق را مورد تقدیر قرار داد و ما معتقدیم که این بیانیه معتبر است و شورای امنیت باید به این بیانیه ملتزم باشد.
در همین حال عبدالاله کاظم، سخنگوی مطبوعاتی طارق الهاشمی، معاون نخست وزیر عراق طی مصاحبه ای با تلویزیون الاتجاه در پاسخ به سوالی در مورد حذف تعدادی از کاندیداهای برنده ائتلاف العراقیه گفت: ” این نظر من نیست بلکه تصریح مشخص خود آقای نخست وزیر است که آدمها را حذف نمی کند بلکه قاطعانه هر کس که با نقطه نظراتش موافق نیست و او را تأیید نمی کند و یا او در مورد آنها نظر موافق ندارد را مطلقاً طرد و کنار میگذارد. او فرمانش را صادر و بلافاصله اجرا می کند ... او نه تنها از العراقیه بلکه از همه مردم عراق انتقام می گیرد. از هوادران العراقیه انتقام می گیرد. بسیج دستگیری های خودسرانه و زندان های سری، اعمال شکنجه و... مستمراً ادامه دارند ولی قوه قضائیه در برابر همه اینها سکوت پیشه کرده است. این خجالت آور است که همه این جنایت های ضد انسانی صورت میگیرند و تمامی سازمان های حقوق بشری در این رابطه موضع میگیرند ولی دادستانی کل عراق ساکت است.
سخنگوی مطبوعاتی طارق هاشمی در پاسخ به اینکه راه حل چیست گفت: ”ما دو راه حل پیش رو داریم. یا دولت جدید تشکیل شده و امور را بدست می گیرد و یا اینکه باید دولت اجرایی تشکیل شود. زیرا که الان دولت بدون کمترین اشراف و کنترلی از سوی پارلمان هر کاری خواست می کند و این بسیار خطرناک است... لذا مرجح این است که یک دولت موقت یا اجرایی تشکیل شود تا تحت اشراف بین المللی امور را اداره کند تا انتخابات مجدداً برگزار شود. البته ما لیست برنده هستیم و نیازی به تجدید انتخابات نداریم اما در هر حال اگر اوضاع همینطوری پیش برود خواستار تجدید انتخابات تحت اشراف یک دولت بی طرف هستیم تا معلوم شود که هر لیست چه میزان حمایت واقعی دارد.
عبدالاله کاظم در پاسخ به این سوال که اگر ریشه کنی به همین شکل ادامه پیدا کند العراقیه چقدر کرسی از دست می دهد؟ گفت: ”مشکل در تعداد کرسی های العراقیه نیست. مشکل اینجاست که این یک تیر خلاص به روند سیاسی خواهد بود. یک مجموعه کارمندانی که به یک طرف مشخصی وابسته هستند و طبق دستورات آن عمل میکنند هزاران هزار رأی را تعیین تکلیف میکنند و آمال و آروزهای مردم عراق در دست این گروه بازیچه شده است و این همان تیرخلاص روند سیاسی است و ما یک شاهد بیطرف در این روند نخواهیم بود.
قاسم داوود عضو ائتلاف ملی گفت که این ائتلاف تصمیم گرفته است که برای تشکیل ائتلاف پارلمانی به سمت دو لیست العراقیه و کردستان برود تا این انجماد سیاسی شکسته شود و راه برای تشکیل دولت باز شود. به گزارش تلویزیون الفرات, قاسم داود گفت,  دلیل این تصمیم ائتلاف ملی توقف مشورتهایش با دولت قانون می باشد زیرا که دولت قانون به تنها کاندیدش برای نخست وزیری اصرار دارد و مناصب دولتی را فردی می کند... وی افزود, وقتی که نوری المالکی گفت گفتگوهای بین دو ائتلاف عقیم مانده است نشان دهنده تمایل وی برای توقف گفتگوهاست...