ایران - رژیم آخوندی در لیست سیاه پولشویی باقی ماند

گروه ویژه اقدام مالی که وضعیت پولشویی در سرتاسر جهان را کنترل می کند، روز جمعه چهارم تیر تصمیم گرفت رژیم ایران را همچنان در فهرست سیاه کشورهای پرخطر نگه دارد.

این تصمیم پس از نشست ۳۷ عضو این موسسه که در کره جنوبی برگزار شد، اتخاذ گردید.
در بیانیه گروه ویژه اقدام مالی آمده است: «اگر رژیم ایران نتواند سابقه خود در زمینه پولشویی و حمایت مالی از تروریسم را طبق وعده‌هایش بهبود بخشد، تدابیر شدیدی اتخاذ خواهند کرد».
اد رویس، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، بامداد روز شنبه 5 تیر در بیانیه‌ای از تصمیم «گروه ویژه اقدام مالی، برای نگاه داشتن نام رژیم ایران در فهرست کشورهای پرخطر در زمینه پولشویی استقبال کرد.
در بیانیه اد رویس آمده است: «تصمیم گروه ویژه اقدام مالی، تذکری تأمل‌برانگیز است که نشان می‌دهد رژیم ایران همچنان حامی اصلی تروریسم و تهدیدی علیه نظامی مالی آمریکا و جهان است».
 اد رویس در این بیانیه بار دیگر بر حمایت رژیم ایران از گروههای تروریستی تأکید کرد.
بیشتر بخوانید
پیش از این مایک پامپئو، عضو مجلس نمایندگان آمریکا، در بیانیه‌یی از ارگان جهانی مبارزه با پولشویی خواست در برابر رژیم آخوندی قاطع عمل کند. در بیانیه عضو مجلس نمایندگان آمریکا آمده بود: «به‌رغم اقدامات رژیم ایران، من از کارگروه اقدام مالی می‌خواهم قاطعانه از اعضایش بخواهد به بانکهایشان درباره خطرات تجارت با رژیم ایران هشدار بدهد».
گروه ویژه اقدام مالی در اسفند سال گذشته نیز نگرانی ویژه خود را نسبت به ناتوانی رژیم ایران و کره شمالی برای حل نگرانی‌ها در خصوص خطرات تأمین مالی گروه‌های تروریستی و دیگر تهدیدهایی که یکپارچگی نظام مالی بین‌المللی را به مخاطره می‌اندازند، ابراز کرد.
خبرگزاری رویتر هفته گذشته گزارش داده بود که رژیم ایران در حال مذاکره و لابی با اعضای گروه ویژه اقدام مالیست تا از فهرست سیاه این موسسه خارج شود.
در اردیبهشت‌ماه، نیز ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی رژیم، ابراز امیدواری کرده بود که رژیم از فهرست ویژه خارج شود.
به رغم آنکه محدودیت‌هایی این موسسه موقتا تعلیق کرده است، اما یک متخصص امور بانکی به رویتر گفته است که این تصمیم چیز زیادی را برای رژیم ایران عوض نمی‌کند، چرا که خود موسسات بین‌المللی مستقلا محدودیت‌هایی در معامله و تجارت با ایران دارند.
اعضای این موسسه همچنین تصمیم گرفته‌اند تا کره شمالی را در فهرست سیاه خود نگه دارند و همچنین به دیگر کشورها اخطار داده‌اند تا مراقب اقدام‌های پیونگ‌یانگ در دور زدن تحریم‌ها باشند.
گروه ویژه اقدام مالی، که هم اکنون 37 عضو دارد از سال 1368 تأسیس شده است، استانداردهای بین‌المللی ضد پولشویی و ضدتامین مالی تروریسم و سلاحهای کشتارجمعی را کنترل می‌کند.