فراسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه درسخنرانی سپیده دم خود برای مردم، از ارتش و نیروهای ذخیره پلیس خواست که برای کمک بشتابند. بعد از آماده باشی که از ۸ ماه پیش، شروع شده بود. وضعیت آماده باش در فرانسه تمدید شد.… بازرسان ضد تروریست بدنبال تعیین هویت راننده هستند. مقام های دولت محلی گفتند قبل از این که پلیس او را مورد اصابت قراردهد، وی آتش باز کرده بود. مقام ها گفتند تسلیحات و نارنجک درداخل کامیون ۲۵ تنی پیدا شده است».
رویتر ۲۵ تیر ۵
در این عملیات تروریستی علاوه بر 84 کشته، دهها تن دیگر مجروح شدند که حال 18 تن از آنها وخیم گزارش شده است؛ حدود 50 کودک نیز در بیمارستان بستری شدند.
رانندة کامیون که یک فرد تونسیتبار 31 ساله معرفی شده، پس از زیر گرفتن جمعیت، توسط نیروهای امنیتی هدف قرار گرفت و کشته شد. گفته میشود در کامیون او، چند سلاح و نارنجک نیز یافت شده است.
بلافاصله بعد از عملیات تروریستی نیس، فرانسوا اولاند رئیسجمهور فرانسه که در شهر جنوبی آوینیون بهسر میبرد، به پاریس بازگشت و طی سخنانی در کاخ الیزه گفت: ماهیت تروریستی این حمله غیر قابل انکار است... ما باید به هر اقدامی دست بزنیم تا بتوانیم علیه آفت تروریسم مبارزه کنیم... تمام فرانسه تحت تهدید تروریسم است... فرانسه در روز جشن ملی 14 ژوئیه مورد حمله قرار گرفت که سمبل آزادی است؛ چون افراطیون حقوق بشر را انکار میکنند و طبعاً فرانسه هدف آنهاست.
فرانسوا اولاند اضافه کرد که فرانسه عملیات خود را در سوریه و عراق تشدید خواهد کرد.
وی همچنین اعلام کرد، وضعیت اضطراری که قرار بود روز 26 ژوئیه به پایان برسد، سه ماه دیگر تمدید خواهد شد.
در پی عملیات تروریستی نیس، پرچمها در کاخ الیزه و بسیاری نقاط دیگر، به حالت نیمهافراشته درآمد و سه روز عزای عمومی از شنبه تا دوشنبه اعلام شد.
فرانسوا اولاند و نخستوزیر وی ظهر جمعه برای دیدار با مجروحان این حملة تروریستی و مقامات منطقهیی، به شهر نیس رفتند.
مانوئل والس طی سخنانی تأکید کرد که فرانسه در برابر تهدید تروریسم، تسلیم نخواهد شد.
وی افزود: «... هدف تروریستها حاکمکردن ترس و وحشت است. اما فرانسه، همانطور که رئیسجمهور گفت...، یک کشور و دموکراسی بزرگ است که اجازه نخواهد داد بیثبات بشود».
عملیات تروریستی نیس، با موج محکومیتهای گستردة داخلی و بینالمللی مواجه شد
مسجد بزرگ پاریس این اقدام را یک سوءقصد جنایتکارانة جمعی و وحشتناک نامید و آنرا بهشدت محکوم کرد.
دانشگاه الازهر مصر با صدور بیانیهیی اعلام کرد که این حملات شنیع تروریستی، بر خلاف تعالیم اسلام است. باید نیروها را برای شکستدادن تروریسم... متحد کرد.
در صحنة بینالمللی از جمله، شورای امنیت ملل متحد، دبیرکل سازمان ملل، رئیسجمهور آمریکا، صدر اعظم آلمان، واتیکان، رئیس شورای اروپا، دولتهای انگلستان، بلژیک و اسپانیا با موضعگیری یا صدور بیانیه این اقدام تروریستی را به شدت محکوم و همبستگی خود را با فرانسه در نبرد علیه تروریسم ابراز کردند؛
همچنین در جهان عرب، علاوه بر رئیس اتحادیة عرب، بسیاری از کشورها همچون عربستان، مصر، تونس، امارات، کویت، عمان و قطر، حملة تروریستی نیس را قویاً محکوم کردند؛
پرزیدنت محمود عباس در موضعگیری خود این عملیات را «اقدامی بزدلانه، تروریستی و وحشیانه» توصیف کرد.