ایران - موارد نقض برجام در گزارش جدید دبیر کل ملل متحد

در پی آزمایش‌ها موشک‌های بالستیک از سوی ولی‌فقیه زهر خورده و پس‌ازآنکه دیکتاتوری خامنه‌ای نسبت به‌تمامی هشدارهای جامعه بین‌الملل همچنان بی دنده و ترمز بر ادامه این روند مخرب تأکید می‌کند، سرانجام دبیر کل سازمان ملل متحد در گزارش شش ماه خود از روند برجام، بر دو نکته مهم یکی موضوع موشک‌های بالستیک و دیگری تروریسم صادراتی از سوی رژیم آخوندی تأکید کرد.

بان کی مون در این گزارش ازجمله گفت: «با در نظر گرفتن مفاد ضمیمه ب قطعنامه 2231، پرتاب موشک‌های بالستیک از سوی رژیم ایران در ماه مارس 2016، برای من نگران‌کننده شد. از رژیم ایران می‌خواهم با در نظر گرفتن پتانسیلی که پرتاب این موشک‌ها برای ایجاد تنش در منطقه دارد، از این کار خودداری بورزد». (سایت مجاهدین خلق 27 تیر 1395)

ترجمان این جملات به معنای نقض تعهدات رژیم آخوندی در چارچوب قطعنامه‌های ملل متحد و به‌ویژه قرارداد وین است که متعاقب آن به قطعنامه 2231 در شورای امنیت ملل متحد ختم گردید. بر اساس این قطعنامه، دیکتاتوری خامنه‌ای باید به مدت هشت سال از هرگونه آزمایش موشکی خودداری نماید. همچنین در قطعنامه 1929 شورای امنیت ملل متحد نیز به‌صراحت آمده است: «ایران نباید هیچ‌گونه فعالیت مربوط به موشک‌های بالستیک قادر به حمل کلاهک هسته‌ای ازجمله شلیک با استفاده از این فناوری موشک بالستیک انجام دهد و تمام کشورها نیز باید تمامی تدابیر لازم برای جلوگیری از انتقال فناوری یا همکاری‌های فنی مرتبط با چنین فعالیت‌هایی به ایران را انجام دهند». (خبرگزاری سپاه پاسداران فارس 21 شهریور 1394)

دبیر کل ملل متحد در ادامه ضمن ابراز نگرانی از روند مخرب تلاش‌های موشکی رژیم برای به چالش کشیدن صلح جهانی در ادامه افزود: «با این‌که تفسیر قطعنامه‌های شورای امنیت بر عهده این نهاد است، لیکن من نگرانم که پرتاب این موشک‌ها باروح سازنده‌ای که در امضای برجام به نمایش گذاشته شد، در تعارض باشد».
دومین موضوعی که بان کی مون با تأکید بر آن انگشت گذاشت، همان موضوع صدور تروریسم از سوی دیکتاتوری خامنه‌ای به کشورهای منطقه است. ابعاد تروریسم صادراتی رژیم آخوندی که اکنون خود را در جای‌جای کشورهای اسلامی و عربی به نمایش گذاشته است را اکنون مردم ایران در کوچه و خیابان‌ها با خیل جنازه‌های پاسداران صادراتی از سوریه به‌خوبی لمس می‌کنند.
صدور سلاح و نیروهای آموزش‌دیده به کشورهای همسایه همچون عراق و یمن و نیز آموزش نیروهای تروریستی مانند حزب الشیطان و یا اجاره دو جزیره در شمال آفریقا برای آموزش نیروهای حوثی تنها بخش کوچکی از پروژه‌های تروریستی رژیم آخوندی را تشکیل می‌دهند.

در این رابطه دبیر کل سازمان ملل متحد به‌صراحت اعلام کرده است: «من همچنین نگران گزارش مربوط به توقیف یک محموله سلاح توسط نیروی دریایی آمریکا در خلیج عمان در مارس 2016 هستم. آمریکا نتیجه‌گیری کرده است که مبدأ این محموله ایران است و مقصد آن احتمالاً یمن بوده است. من همچنین مایلم توجه شورای امنیت را به مشارکت نهادهای رژیم ایران در پنجمین نمایشگاه دفاعی عراق که در ماه مارس در بغداد برگزار شد، جلب کنم. هیچ‌گونه مجوز اولیه از شورای امنیت برای ارسال سلاح از ایران به عراق درخواست نشده بود».