بیانیة مشترک بیش از ۹۰ پارلمانتر بلژیک حمایت از حقوق بشر در ایران
ما بهشدت نگران افزایش تعداد اعدامها در ایران هستیم. از بعد از روی کار آمدن رئیسجمهور باصطلاح مدره روحانی در اوت سال 2013 چندین هزار نفر در ایران اعدام شدهاند.
در ژوئیة 2015، عفو بینالملل اعلام کرد که میزان اعدام ها در ایران «یک تصویر وحشتناک از دستگاه کشتار برنامهریزیشدة حکومتی را نشان میدهد». سازمانهای بینالمللی حقوق بشری اعلام کردهاند که (رژیم) ایران بالاترین تعداد اعدام نوجوانان در جهان را دارد.
در مارس 2016، گزارشگر ویژة سازمان ملل دربارة حقوق بشر در ایران گزارش داد که اعدامها در ایران در سال 2015 به حدود 1000 (مورد)، یعنی بالاترین سطح خود در بیش از یک ربع قرن رسیده است. این حکومت در حال حاضر بالاترین تعداد اعدام در جهان نسبت به جمعیت را دارد.
در یک سخنرانی علنی در تلویزیون (رژیم) ایران، روحانی اعدام را «قانون خوبی» قلمداد کرد و آنرا «قانون خدا!» خواند. او همچنین حمایت کامل خود را از دیکتاتور سوریه بشار اسد و حزبالله ابراز داشته است.
تبعیض و سرکوب جنایتکارانه علیه اقلیتهای قومی و مذهبی، بازداشت منتقدان و سانسور سیستماتیک اینترنت ادامه دارد.
زنان از بر عهده گرفتن مناسب رهبری، قضایی و بسیاری از مواضع دیگر منع شدهاند. آنها بهاتهام داشتن حجاب نامناسب سرکوب میشوند و بسیاری از فعالان زن در ایران زندانی هستند.
انتخابات فوریه در ایران آزاد و عادلانه نبود. مخالفان حق شرکت نداشتند و ممنوع اعلام شده بودند. همه نامزدها باید اعتقاد قلبی خود را به ولایت فقیه اعلام میکردند. یک نهاد غیر منتخب بهنام «شورای نگهبان» که توسط ولی فقیه خامنهای تعیین شده است، هزاران نفر از نامزدها را رد صلاحیت کرد. کسانی که به آنها اجازة شرکت داده شد تفاوت چندانی با پیشینیان خود نداشته و بسیاری از آنها در نقض حقوق بشر نقش داشتهاند.
در سفری به پارلمان اروپا در مارس ۲۰۱۶، مریم رجوی، رهبر اپوزیسیون ایران برنامة ۱۰ مادهیی خود را که شامل یک جمهوری کثرتگرای دموکراتیک با رأی همگانی، آزادی بیان، لغو شکنجه و مجازات اعدام، جدایی دین از دولت، یک ایران غیر اتمی، سیستم قضایی مستقل، حقوق اقلیتها، همزیستی مسالمتآمیز در منطقه، برابری جنسی و تعهد به اعلامیه جهانی حقوق بشر است اعلام کرد.
در آوریل ۲۰۱۶، رسانههای (رژیم) ایران گزارش کردند که روحانی سفر خود به وین را لغو کرده چرا که دولت اتریش به درخواست رئیسجمهور (رژیم) ایران برای لغو اجازة یک تظاهرات مسالمتآمیز توسط سازمان مجاهدین پاسخ رد داده بود. از آنجایی که مردم و اپوزیسیون ایران امکان بیان آزادانة عقاید خود را در داخل ندارند، ما نباید اجازه دهیم سرکوب رژیم در داخل کشور به پایتختهای اروپایی گسترش یابد.
با توجه به موارد فوق، ما خواستار این هستیم که اتحادیة اروپا و کشورهای عضو آن هرگونه روابط بیشتر با (رژیم) ایران را به یک پیشرفت روشن در مورد حقوق بشر و توقف اعدامها مشروط کنند.
نمایندگان بلژیکی امضاکنندة بیانیة «حمایت از حقوق بشر در ایران» شامل سناتورها و نمایندگان پارلمان فدرال، پارلمان بروکسل و پارلمان ایالتی فلامان از احزاب مختلف و نمایندگان پارلمان اروپا از بلژیک هستند؛
سناتور دیرک کلاس – رئیس کمیتة بلژیکی پارلمانترها و شهرداران برای یک ایران دموکراتیک
ما در بلژیک بسیار نگران نقض حقوق بشر در ایران هستیم که بعد از روی کار آمدن روحانی باصطلاح مدره بهعنوان رئیس جمهور از سه سال پیش وخیمتر شده است. زنان بیشتر از قبل مورد سرکوب قرار میگیرند و بسیاری از خبرنگاران به زندان افتادهاند.
یک سال از توافق اتمی با (رژیم) ایران میگذرد، ولی ما هیچ تغییری در رویکرد این رژیم نمیبینیم. آنها اقدام به شلیک موشکهای بالیستیکی دوربرد کرده، حامی تروریسم هستند و از بشار اسد در سوریه تماماً حمایت میکنند.
در این شرایط ما بسیار خوشحالیم که مقاومت ایران یک گردهمایی بسیار بزرگ را در پاریس در ۹ ژوئیه در همبستگی با خانم مریم رجوی، رهبر اپوزیسیون برگزار کرد. او چندینبار در پارلمان و سنای بلژیک حضور داشته است. این گردهمایی واقعاً رژیم را لرزانده است.
لذا ما در بلژیک، در همبستگی با مردم ایران که تحت حاکمیت آخوندها رنج میکشند، یک بیانیة مشترک را امضا کردهایم که از حمایت تعداد زیادی از نمایندگان پارلمان از احزاب مختلف، در مناطق فرانسوی و فلامانزبان بلژیک برخوردار شده است. این حمایت شامل نمایندگان پارلمان فدرال و سنا، نمایندگان پارلمان فلامان و نمایندگان پارلمانهای ایالتی پایتخت، بروکسل و استان والونیا است.
درخواست اصلی ما این است که کشورهای اروپایی شامل دولت خودمان در بلژیک، روابطشان را با رژیم ایران باید مشروط به توقف اعدامها و یک بهبود واضح در زمینة حقوق بشر بکنند. ما نباید چشمان خود را به جنایات در ایران بهخاطر منافع مالی ببندیم.
یورو اکتیو دربارة بیانیة مشترک ۹۰ پارلمانتر بلژیکی در حمایت از حقوق بشر در ایران گزارش داد:
کمیسرهای پیشین اتحادیة اروپا، کارل ده گوخت و لویی میشل، مصرانه از نهادهای اتحادیة اروپا و کشورهای عضو درخواست کردهاند تا رابطه با (رژیم) تهران را مشروط به بهبود وضعیت اسفناک حقوق بشری در ایران کنند.
هر دو سیاستمدار نقش مهمی در شکلدادن روابط اتحادیة اروپا با کشورهای دیگر در دهه گذشته ایفا کردهاند. لویی میشل پدر شارل میشل نخستوزیر بلژیک، کمیسر اروپا در امور توسعه و کمکهای بشردوستانه بین سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۰۹ بود و کارل دهگوخت کمیسر روابط تجاری بین سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ بود.
یورو اکتیو افزود: دهگوخت و میشل بیانیهیی را امضا کردند که از نهادهای اروپایی و کشورهای عضو اتحادیة اروپا میخواهد تا بهبود در زمینة حقوق بشر را نسبت به معاملات جدید با رژیم (ایران) در اولویت قرار دهند.
این بیانیه تأکید کرد که اروپا باید «هرگونه روابط بیشتر با (رژیم) ایران را به یک پیشرفت روشن در مورد حقوق بشر و توقف اعدامها» مشروط کند.
در (این) بیانیه گفته شده است که تعداد اعدامها در ایران «یک تصویر وحشتناک از ماشین کشتار طراحیشدة حکومتی» را نشان میدهد
در ماه آوریل روحانی، بعد از اینکه دولت اتریش قبول نکرد یک تظاهرات مسالمتآمیز اپوزیسیون، در طول سفرش را لغو بکند، دیدارش از وین را لغو کرد.
در (بیانیه همچنین) آمده است: «با توجه به اینکه مردم و اپوزسیون ایران اجازه ندارند نظرات خودشان را آزادنه در داخل ایران ابراز کنند، ما نیز نباید اجازه بدهیم که سرکوب رژیم در داخل کشور به پایتختهای کشورهای اروپایی گسترش پیدا کند».
بلژیک: بیانیه مشترک بیش از ۹۰ پارلمانتر from Simay Azadi on Vimeo.