آخوند روحانی در قسمتی از این مصاحبه گفت:
مجری: یعنی در حال حاضر سنگ اندازی هایی در مسیر اجرای برجام از سوی طرف مقابل انجام میگیره؟
آخوند روحانی: «حتما سنگ اندازی هایی وجود داره همان هایی که با اصل برجام مخالف بودند، خب در درون آمریکا شما می دانید مجلس نمایندگان حداقل حالا کل کنگره البته اینجور نیست با برجام مخالف بود، مخصوصا جمهوری خواهان که مرتب مخالفت میکردند و سنگ اندازی می کردند برای اینکه برجام به امضا نرسد و تصویب نشه، کشورهایی توی منطقه، رژیم صهیونیستی همیشه مخالف بود و سنگ اندازی می کرد و الان هم مانع تراشی می کند. برخی از کشورهای دور و بر ما متاسفانه روی کودک صفتیشان با برجام مخالف بودند و امروز در اجرای برجام دارند سنگ اندازی می کنند، شما در آمریکا می بینید که کنگره هر روز دنبال تصویب یک لایحه ای هست برای اینکه یک مشکلی را جلوی پای ایران به وجود بیاورد، و خب دولت آمریکا حالا ناچار می شود بعضی از موارد را وتو و بعضی موارد را مخالفت کند.
اگر آمریکایی ها با حسن نیت و دقیق برجام را اجرا و پیاده می کردند و جلوی سنگ اندازی ها را می گرفتند جلوی کند کاری هایی که ما امروز داریم می بینیم شاهد آن نبودیم چه بسا ما به طرف اعتماد می کردیم و در یک موضوع دیگر هم حاضر بودیم با آنها مذاکره بکنیم».
آخوند روحانی در عین حال تلاش کرد به تیغ کشی خامنه ای علیه خود و دولتش در جریان مذاکرات با آمریکا و قضیه برجام، پاسخ دهد .وی در جواب به ولی فقیه ارتجاع که گفته بود برجام تاثیری در وضعیت معیشت مردم نداشته، مدعی شد که برجام نتایج موفقیت آمیزی داشته است.
خامنه ای روز ۱۱ مرداد ماه در دیدار با مزدوران رژیم در فاتحه خوانی برای برجام گفته بود: شش ماه هم از امضای برجام میگذره, هیچ تاثیری محسوس و ملموسی هم در وضع معیشت مردم بوجود نیامده است خوب, برجام اصلا برای برداشتن تحریمها بود دیگه مگر غیر از این بودخوب حالا شش ماه از این موعد گذشته است برداشته نشده, شش ماه بر یک مملکت ۸۰ میلیونی زمان کمی است؟
اما آخوند روحانی که در مصاحبه تلویزیونی سه شنبه شب خود درباره دستاوردهای برجام به سئوال کشیده شد، مدعی شد برجام فضای بسیار خوبی برای اقتصاد کشور به وجود آورده است:
مجری: آقای دکتر ببخشید بریم سراغ همون اصطلاح معروف فرجام برجام و اینکه شش ماه از امضا برجام گذشته خب مردم دوست دارند که اثرات برجام رو در زندگی خودشون و معیشت خودشون خیلی ملموس تر حس بکنند؛ آقای عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای در صحبت های اخیری که دارند اشاره میکنند به این موضوع که تحریمها رفع شده اما روی کاغذ یعنی یک اصطلاح جدیدی این وسط آمده؛ آقای صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی اشاره میکنند که غربیها گویا در حال پخت و پز توطئه جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران هستند نقض عهدهای مکرری که از غربیها و آمریکایی ها می بینیم دو صدایی که از آمریکایی ها شنیده میشه برجام به کجا رسیده؟ و حالا میوه برجام کی قرار هست چیده بشه؟
روحانی: برجام یک فضای بسیار خوبی را برای کشور و برای اقتصاد کشور به وجود آورده، من در این جا باید از همه کارکنان صنعت نفت و از همه مدیران و مسوولان نفت سپاسگزاری و تشکر کنم کاری کردند در طول چند ماه بعد از برجام که حتی دیگران هم دچار تعجب شدند که چطور ما در یک زمان کوتاهی توانستیم تولید نفت مون را بالا ببریم و در صادرات نفت خام و میعانات حرکتی را در پیش بگیریم تقریبا برسیم به شرایط مشابه قبل از تحریم؛
بنابراین در دوران برجام یک فرصت خوبی برای ما ایجاد شده؛ نه تنها برای فروش نفت نه تنها برای دسترسی به اموال ما بلکه برای مساله بیمه، برای کشتیرانی؛ شما میدانید چون در کشتیرانی ما در تحریم بودیم کشتی های بزرگ در بنادر ما پهلو نمی گرفتند می رفتند در بنادر کشورهای دیگر و بعد می بایست با لنج اینها رو حمل بکنیم و یک مخارج اضافه برای ما بود.
مهمترین اثر برجام این بود که سایه شوم تهدید از بالای سر ما رفع شد
و من این نکته رو اضافه کنم برجام در بعضی زمینه ها خیلی خوب اجرا شد مثل صادرات نفت و گاز، مثل بیمه، مثل کشتیرانی و مثل نقل و انتقال پول، در برخی از موارد و بعضی جاها هم با کندی پیش می رود مثل عدم حضور و عدم فعالیت بانک های بزرگ در رابطه با ایران اما روند، روندی است که هرچه ما جلوتر می رویم، گشایش بیشتری پیش روی ما است که انشاالله با وحدت و اتحاد و یکپارچگی این راه را به پیش می بریم».
آخوند روحانی در بحبوحه برملاشدن چپاولهایی نجومی و فساد حکومتی، به تسویه حساب با باند خامنه ای و دولت احمدی نژاد که گماشته ولی فقیه ارتجاع بود پرداخت و درعین حال به بحران لاعلاج اقتصادی و بیکاری جوانان اعتراف کرد:
روحانی: متاسفانه اجرای بد قانون اصل ۴۴ یکی از مسایلی بود که این مشکلات را به وجود آورد، یعنی به جای این که ما این اموال را به مردم واگذار کنیم به یک نهادهای عمومی و بخش های عمومی غیر دولتی واگذار کردیم و مشکل دو طرفه شد؛ دیگر نه دولت نظارت داشت و نه در واقع یک بخش خصوصی بود و بخش بزرگی از فساد هم از همین جا رخ داد، حالا در این که در آن مقداری که در دولت های قبل واگذار شده به مردم چه مقدارش بخش خصوصی واقعی بوده، چه مقدار 'خصولتی'، حالا یک مقدار آمارش کم و زیاد است ولی بخش بسیار کمی هست که بخش خصوصی واقعی است.
آخوند روحانی: ما برای اینکه بخواهیم کشور را در بخش تولید، کشور رادر مسیر رونق قرار دهیم نیاز به سرمایه داریم یا به سرمایه داخلی یا به سرمایه خارجی یا به بودجه دولت یا به حمایت بانکها، خب بودجه دولت رقمش محدوده حتی اونجاهایی که بعنوان بودجه عمرانی ما وارد عمل میشیم رقمش رقمی نیست که بتونه تحول بزرگ در کشور ایجاد بکنه، سرمایه گذاری داخلی که عمدتا اونها باید بیایند به میدان اونها هم بدون کمک بانک قادر به سرمایه گذاری قابل ملاحظه انجام بدهند.
ببینید ما کشوری داریم ۱۱ میلیون نفر از افراد کشور ما تحصیلکرده دانشگاهی هستند خب خیلی مهمه رقم یازده میلیون،
وقتی می بینیم جوان تحصیلکرده دانشگاهی ما بیکار هست این یک بار سخت و سنگینی بر دوش همه ما است، چه جور ما میتونیم اشتغال درست کنیم؟ چه جور جوانهای ما می توانند مشغول به کار شودند؟ تلویزیون آخوندی ۱۲ مرداد ۹۵
مصاحبه آخوند روحانی با تلویزیون رژیم با موجی از واکنش و مخالفت رسانهها و مهرههای باند خامنهای مواجه شد.
کیهان خامنهای نوشت: سه سال فرصت طلایی را به امید نرم شدن دل دشمن از کف میدهید و ناگهان میبینید سررسید وعدهها گذشته و شما به عقبتر از روز شروع برگشتهاند.
آیا میپذیرند مدل شعارهای آنها توخالیترین مدلها بوده و به جای «اصالت مذاکره و دیگر هیچ» , باید به قدرتافزایی اندیشید و پس از آن در صورت ضرورت, از تاکتیک مذاکره هم استفاده کرد؟ (کیهان ۱۳ مرداد ۹۵)
یدالله جوانی مشاور سیاسی نماینده خامنهای در سپاه پاسداران گفت: اینطور القا میکردند که ما در هسته ای مذاکره کردیم و میتوانیم آن را برای سایر حوزهها الگو کنیم .در حالی که آنها برای پیشبرد حرف خودشان به دستاوردهای خیالی برای برجام پرداخته اند که میتوان در این زمینه به مسئله عزتآوردن برجام برای کشور اشاره کرد. برجام فرجام خوبی نداشته است. (فارس ۱۲ مرداد ۹۵)
پاسدار ضرغامی رئیس سابق رادیو و تلویزیون رژیم از باند خامنهای گفت: روحانی تا از مائده خیالی برجام دل برنکند نمیتواند موفق باشد. وی افزود: سخنان روحانی نشان از بدعهدی مکرر آمریکاییها دارد و این نشان از بیان صادقانه یک تجربه ی پرهزینه در سطح راهبردی است. برجام پاسخ در خوری پیدا نکرد. (فارس ۱۳ مرداد ۹۵)
ایزدی یکی از مهرههای خامنهای نیز گفت: روحانی از موضع «لغو همه تحریمها بعد از برجام» عقبنشینی کرده است. ما در صحبتهای روحانی شاهد بودیم که او دیگر صحبتهای قبلی خود را مبنی بر لغو تحریمها مطرح نکرد. تفاوت ادبیات روحانی با قبل کاملاٌ ملموس بود. (فارس 13/5/95)
سپاه پاسداران نیز نوشت: «لغو تدریجی» جایگزین وعده «لغو یکباره تحریمها» شده و افکار عمومی در انتظار اقدامعملی دولت در برابر نقض برجام هستند. آیا (روحانی) میخواهد تا انتخابات همچنان بر طبل توخالی فتحالفتوحی برجام بکوبد یا صادقانه از راه غلط اعتماد به آمریکا برگردند. (فارس ۱۳ مرداد ۹۵)
مجیز گویی روحانی برای ولی فقیه در باتلاق برجام from Simay Azadi on Vimeo.