در این کنفرانس که به ریاست سرجو دلیا دبیر انجمن به قابیل دست نزنید برگزار شد با حضور جولیو ترتزی وزیرخارجه پیشین ایتالیا و شمار زیادی از شخصیت های مدافع حقوق بشر و مقامات دولتی ایتالیا از جمله سندرو گوتزی Sandro Gozi مشاور نخست وزیر، بندتو دلاودوا Benedetto della Vedova مشاور وزیر خارجه، جنارو میلیوره Gennaro Migliore مشاور وزیر دادگستری شرکت داشتند. در این کنفرانس همچنین نمایندگانی از سفارتهای کشورهای مختلف در ایتالیا از جمله آلمان، سوئیس، گرجستان، امارات متحده عربی، مراکش، مکزیک، آمریکا، موزامبیک، لهستان، و نیجریه شرکت داشتند.
نخست سرجیو دلیا، با اشاره به فعالیت های این انجمن و رهبر فقید حزب رادیکال ایتالیا مارکو پانلا برای لغو اعدام در جهان به افزایش اعدامها در ایران بویژه اعدام زندانیان سیاسی پرداخت وی سپس به حضور هیئت مقاومت ایران در کنفرانس اشاره کرد و گفت : بدلیل همکاریهای نزدیکی که طی این سالیان با مقاومت ایران داشتیم توانستیم گوشه هایی از جنایاتی که رژیم حاکم بر ایران انجام می دهد را افشا کنیم.
در ادامه، الیزابتا زامپاروتی رئیس مشتر ک کمیته ایتالیایی پارلمانترها و شهروندان، گزارش سالانه وضعیت اعدامها در جهان را ارائه کرد و با برشمردن شمار اعدامها در جهان گفت در سال 2015 تعداد اعدامهای ثبت شده در ایران 970 مورد بوده است که نسبت به آمار جمعیت در مقام اول در جهان می باشد.
خانم زامپاروتی افزود: درصد اعدامها در ایران از زمان روی کار آمدن حسن روحانی افزایش داشته است بطوری که از اول ژوئیه 2013 تا دسامبر 2015 بیش از 2500 نفر در ایران اعدام شده اند.
سخنران دیگر این جلسه جولیو ماریا ترتزی وزیر خارجه پیشین ایتالیا بود وی به تاریخچه لغو اعدام و بردن قطعنامه مربوطه به سازمان ملل از طرف ایتالیا در زمانی که خودش سفیر ایتالیا در سازمان ملل بود پرداخت و افزود: وقتی به کشوری مثل ایران نگاه میکنیم، یک سیر نزولی را در باره وضعیت حقوق بشر شاهد هستیم. وی با تاکید بر مستند بودن گزارشهای مجاهدین خلق از نقض شدید حقوق بشر در ایران گفت: ... مجاهدین بطور فوق العاده ای دمکرات هستند و دیدگاههای آنها در رابطه با ایران و چشم اندازهایی که ترسیم می کنند کاملا دمکراتیک و قابل اتکا ست
وزیر خارجه پیشین ایتالیا، افزود:
رژیم ایران طبق گزارش سالانه وزارت خارجه امریکا جزو اولین کشورهای حامی تروریسم بین المللی است، در این رژیم بخش اعظم اقتصاد در دست نیروهای امنیتی است از نظر شفافیت این رژیم در پائین ترین رده قرار دارد، سیستم سیاسی اش تماما بر اساس حذف مخالفین و سرکوب گسترده با اعمال اعدام بناشده است. وزیر خارجه پیشین ایتالیا با اشاره به اعدام دستجمعی 25 زندانی سیاسی اهل سنت توسط رژیم، از ایتالیا و کشورهای اروپایی خواست با استناد به مدارک نقض شدید حقوق بشر توسط رژیم ایران، در سیاستشان با این رژیم تجدید نظر کنند تا این رژیم را وادار به رعایت حقوق بشر کنند.