پنج و نیم میلیون نفر قربانی سالانه آلودگی هوا در جهان

به گزارش بانک جهانی، آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ و میر زودرس در جهان است و سالانه بیش از پنج و نیم میلیون قربانی این آلودگی شده و بیش از 5 تریلیون دلار هزینه برای اقتصاد جهانی به همراه می آورد.

در این گزارش آمده است از هر 10 مرگ و میر در جهان 1 مورد ناشی از آلودگی هواست. این میزان سالانه پنج و نیم میلیون مورد مرگ و میر است.
بر اساس این گزارش آلودگی هوا پس از سیگار، رژیم غذایی و چاقی چهارمین علت مرگ و میر زودرس در جهان است. آلودگی هوا می تواند منجر به بیماریهای تنفسی و ریه و ناراحتی های قلبی و سرطان شود. این میزان شش برابر مرگ و میر ناشی از بیماری مالاریا است. بر اساس این گزارش در دو دهه گذشته عامل آلودگی هوا از آلودگی آب به مراتب کشنده تر شده است و آمار مرگ و میرهای زودرس ناشی از آن از سال 1990 بدین سو به طور مداوم افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش آلودگی هوا برای آمریکا، انگلستان و آلمان به ترتیب 45، 7.6 و 18 میلیارد دلار هزینه سالانه در بردارد.
بر اساس گزارش بانک جهانی ایسلند کم ترین میزان هزینه را بابت آلودگی هوا می پردازد و این کشور پاک ترین هوای جهان را دارد.
بر اساس این گزارش چین بیشترین هزینه را از ناحیه آلودگی هوا می بیند و سالانه رقمی معادل 10 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور هزینه آلودگی هوا می شود.
گزارش بانک جهانی همچنین این هزینه را برای ایران حدود 2.3 تولید ناخالص داخلی برآورد کرده است. بر اساس گزارش بانک جهانی مرگ و میر زودرس ناشی از آلودگی هوا در ایران نیز در طی دو دهه گذشته رشد کرده و از 17 هزار نفر در سال 1990 به بیش از 21 هزار نفر در سال 2013 رسیده است.
خاطرنشان می شود در بررسی سازمان جهانی بهداشت، زابل در سیستان و بلوچستان با میانگین آلایندگی 271 میکروگرم بر مترمکعب در سال به عنوان آلوده ترین شهر جهان انتخاب شده است.
اردیبهشت ماه سال جاری سازمان جهانی بهداشت(WHO) در گزارشی با هشدار نسبت به افزایش هشت‌درصدی آلودگی هوا در فاصله سال‌های 2008 و 2013 و مرگ سالانه هفت میلیون نفر بر اثر این آلودگی، اعلام کرد، زابل در ایران، آلوده‌ترین شهر جهان است که در آن مردم ماه‌ها از وجود طوفان‌های غباری در تابستان رنج می‌برند.
بر اساس گزارش‌های رسمی در برخی سال ها میزان آلودگی هوا در زابل از شرایط بحرانی هم تجاوز کرده است، 13 بهمن سال 92 یکی از آلوده‌ترین روزهای هوا در زابل تجربه شد، روزی که هواشناسی اعلام کرد: طوفان شدید در سیستان موجب افزایش ذرات معلق در هوای این منطقه تا 12 هزار و 64 میکروگرم بر مترمکعب شده که این وضعیت 80 برابر استانداردهای جهانی است.