برپایی این اجلاس در حالی است که دیکتاتوری ولیفقیه با خوشبینی زائدالوصفی به دنبال انعقاد قرارداد برای خرید هواپیماهای خارجی میباشد.
این خوشبینی در حالی است که تاکنون چندین دور از مذاکرات میان غولهای هواپیماسازی اروپایی و آمریکایی مانند ایرباس و یا بوئینگ، به دلیل وجود تحریمها با شکست روبرو شده است. در این راستا رسانههای حکومتی از وجود تحریمهای صنعت هوانوردی بهعنوان «مانع اصلی» برای رسیدن به تکنولوژی جدید گزارش میدهند و چشمانداز برون رفتن از این بحران را تا زمانی که وزارت خزانهداری ایالاتمتحده در تصمیمات خود، بازنگری نکند، غیرممکن میدانند.
برای نمونه یک گزارش حکومتی تحت عنوان «مانع آمریکایی خرید هواپیما» مینویسد: «بررسیهای انجام شده در این گردهمایی حاکی از این است که محدودیتهای وزارت خزانهداری آمریکا تنها مانع خرید هواپیما از سوی ایران است. در حال حاضر مذاکرات ایران با شرکتهای مطرح هواپیماسازی جهان از جمله بوئینگ و ایرباس در بخشهای مختلف از جمله تأمین مالی در حال انجام است و نهایی شدن قرارداد خرید منوط به برداشته شدن محدودیتها از سوی آمریکا است». (سایت حکومتی دنیای اقتصاد ۲۹ شهریور ۱۳۹۵
واقعیت این است که برخلاف تمامی تبلیغات دولت آخوند روحانی، تحریمهای غیرهستهای علیه دیکتاتوری ولیفقیه همچنان به قوت خود باقیماندهاند؛ زیرا طرفهای مقابل در مذاکرات اتمی اساساً نیت خیرخواهانه و صلحجویانهای در رفتار و سیاستهای ولیفقیه مشاهده نمیکنند.
در این رابطه روزنامه کیهان وابسته به بیت خامنهای (۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۵) در مطلبی تحت عنوان «وزیر خزانهداری آمریکا: تحریمهای غیرهستهای ایران پابرجاست» ضمن اعتراف به این امر به نقل از وزیر خزانهداری آمریکا نوشت: «ایران اقداماتی که باید انجام میداد را انجام داده است، ما هم باید اقداماتی که به آن متعهد هستیم یعنی رفع تحریمهای هستهای را انجام دهیم. وی افزود: ضروری است که ما بهروشنی بگوییم که منظورمان چه بوده است».
بهیقین جمعآوری شرکتهای بزرگ خارجی در اجلاس تهران ترجمان همان به جان هم انداختن سرمای گذاران و کشاندن آنان به رقابتهای ناسالم اقتصادی برای پیشبرد منافع توسعهطلبانه رژیم است که درنهایت بسود دیکتاتوری تروریستی خامنهای برای دستیابی به تکنولوژی نوین هوایی راه تمام خواهد شد.
در این راستا نیز برای نمونه باید یادآور نمود که صنعت هوانوردی کشور تماماً در اختیار سپاه پاسداران میباشد، امری که به نبود اطمینان برای طرفهای مقابل ضریب میزدند. بسیاری از کارشناسان مسائل هوانوردی بر این اعتقاد هستند که دولت آخوند روحانی در تلاش است تا با به دست آوردن حدود ۴۰۰ هواپیمای جدید و ورود آن به شبکه هوانوردی رژیم، به تکنولوژی جدید دسترسی پیداکرده بدینسان آن را در زمینههایی مانند پروژههای موشکی سپاه مورد استفاده قرار دهد.