بازشماری آرا انتخابات پارلمانی در بغداد آغاز شد

شمارش دستی آرا انتخابات پارلمانی در بغداد ممکن است سه هفته طول بکشد/ این بازشماری 5 میلیون و 200 هزار برگه رای در بغداد را در بر می‌گیرد.

به گزارش رویتر بازشماری آرا برخی از حوزه‌های انتخابات پارلمانی عراق در بغداد که به درخواست «نوری المالکی»، نخست‌وزیر عراق و رهبر ائتلاف «دولت قانون» صورت می‌گیرد، از روز ‌دوشنبه‌ آغاز شد.



بنا به این گزارش کمیسیون عالی انتخابات عراق گفت که بازشماری دستی آرا بغداد آغاز ‌شده است.

این کمیسیون پیش از این اعلام کرده بود که ممکن است این بازشماری سه هفته طول بکشد. این بازشماری 5 میلیون و 200 هزار برگه رای در بغداد را در بر می‌گیرد.

در انتخابات پارلمانی عراق، اتئلاف نوری المالکی دو کرسی کمتر از اتئلاف «ایاد علاوی» که به دست آورد وهیچ کدام از این دو اتئلاف نتوانستند آرای کافی برای این که بتوانند به تنهایی دولت تشکیل دهند، به دست آورند.

ائتلاف «العراقیه»91 کرسی و ائتلاف دولت قانون ۸۹ کرسی مجلس عراق را کسب کرده است.
پیشتر هیئت بررسی انتخابات پارلمانی عراق، دستور شمارش مجدد آرای انتخابات پارلمانی در بغداد را داده بود.
بغداد یکی از چند حوزه انتخاباتی است که نخست‌وزیر عراق خواستار شمارش مجدد آرای آنجا به طور دستی شده است.
مالکی معتقد است سیستم الکترونیکی شمارش آرا قابل اعتماد نیست.

در حالی که حدود دو ماه از برگزاری انتخابات عراق می‌گذرد، هنوز نشانه‌ای از چشم‌انداز تشکیل دولت جدید در آینده نزدیک دیده نمی‌شود.

به گفته خبرنگاران تغییر جزئی آرا در نتیجه بازشماری دستی، می‌تواند موقعیت کنونی احزاب را تغییر دهد و این همان نتیجه‌ای است که مالکی امیدوار است سبب پیشی گرفتن او از ائتلاف علاوی شود.

چانه زنی و توافق نهایی بر سر جزئیات تشکیل دولت جدید در عراق و حتی این‌که چه کسانی سمت‌های مهم مثل ریاست‌جمهوری و ریاست مجلس عراق را در دست خواهند داشت، در شرایط کنونی انجام نشدنی است، مگر این‌که نتایج نهایی انتخابات رسما تائید و اعلام شود.

پس از آن، مشکل ائتلاف وسیع‌تر با گروه‌هایی که هیچ از دو ائتلاف اصلی چندان رغبتی به همکاری با آنها ندارند، پیش خواهد آمد.
هنوز نتایج نهایی انتخابات به دلیل اعتراض ائتلاف دولت قانون به تائید رسمی دادگاه تجدید نظر عراق نرسیده است.

بر اساس قوانین عراق، پیروز انتخابات عراق با توجه به ناکامی در کسب بیش از نیمی از کرسی‌های پارلمان، باید برای تشکیل دولت با گروه‌های دیگر ائتلاف کند.

در این انتخابات بیش از شش هزار و 200 نامزد از شش ائتلاف اصلی، چند گروه قبیله‌ای و چندین گروه اقلیت در انتخابات هفتم ماه مارس عراق برای کسب 325 کرسی پارلمان این کشور به رقابت پرداختند.