کارشناسان مسائل اجتماعی براین باور هستند که به موازات فشارهای حکومتی بر عامه مردم، نبود چشم انداز برای زندگی و معیشت بهتر، رکود شدید اقتصادی، فساد گسترده، وجود فقر و فلاکت، بیکاری، آسیب های شدید اجتماعی، فشارهای روانی و استرس روبه افزایش از عمده دلائل خودکشی در ایران تحت حاکمیت ولی فقیه می باشند.
یک گزارش حکومتی با اعتراف به این واقعیت می نویسد: «با مطالعات انجام شده افسردگی در جامعه ما نسبت به ده سال گذشته افزایش یافته است. یکی از عوامل خطر اقدام به خودکشی افسردگی است و این موضوع شانس خودکشی را شش بار بیشتر می کند و اگر یکی از عوامل خطر بیشتر باشد؛ خودکشی افزایش مییابد». (خبرگزاری حکومتی ایلنا ۷ آبان ۱۳۹۵)
ابعاد رشد آمار خودکشی در ایران بحدی است که با نیم نگاهی به رسانه های حکومتی بخوبی می توان به عمق روبه رشد این پدیده شوم که اصلی ترین منشاء آن همان وجود حکومت منحوس ولی فقیه است، رسید.
بقول یک سایت حکومتی «آنقدر خودکشی در ملاءعام زیاد شده است که دیگر نمیشود آنها را شمرد. اتفاقی که به زعم جامعهشناسان بیشتر از اینکه دلایل فردی داشته باشد، دلایل اجتماعی دارد. انگار آنقدر عرصه بر بعضیها تنگ آمده که تصمیم گرفتهاند خودشان را چنان بکشند که ثبت در تاریخ شوند! گرچه تمام مرگها تلخ هستند و عزاداران بسیاری دارند اما سوال اصلی اینجاست که چرا افرادی دست به چنین مرگهایی میزنند؟ مرگهایی در مقابل دیدگان همه و اینقدر تلخ و آزاردهنده. آنقدر آزاردهنده که برای همیشه در ذهن بینندگانش باقی میماند». (سایت حکومتی تابناک ۶ اردیبهشت ۱۳۹۴)
ترجمان این جملات به معنای انتقام گیری قربانیان با خودکشی از متولیان فاسد و سرکوبگر آخوندی است که آسایش و رفاه را با فشارهای مستمر بر مردم و بویژه برجوانان و زنان میهن امان ربوده اند. وجود افسردگی گسترده در جامعه جوان ایران به یقین فاکتور بسیار مهمی در رشد آمار خودکشی دارد. بحران افسردگی در حاکمیت آخوندی بحدی است که وزیر بهداشت در دولت آخوند روحانی (۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵) ضمن اعتراف به ابعاد گسترده آن گفته است: «در زمینه سلامت روان مشکلات قابل توجهی در ایران وجود دارد که متأسفانه این مباحث هم از سوی مردم و هم از سوی مسئولان انکار میشود».
همچنین یک کارگزار رژیم در وزارت بهداشت در ادامه قدری به عمق بحران رفته و افزود: «ابعاد اجتماعی خودکشی باید مورد توجه قرار گیرد… افراد بیکار بیش از دیگران دست به خودکشی میزنند همچنین میزان خودکشی در روستاها ۳۰ درصد و مناطق شهری به ۷۰ درصد رسیده است».