در این کنفرانس که با حضور شهردار ساساری، مسئول عفو بینالملل در این شهر و منتخبان ایتالیایی برگزار شده بود هیأتی از مقاومت ایران نیز حضور یافت و سخنرانی کرد.
کنفرانس با افتتاحیه دکتر ویرجینیا پیشبین و معرفی سخنرانان و مهمانان برنامه، آغاز بهکار کرد.
پس از آن رافائلا سائو مشاور سیاسی ـ فرهنگی شهردار ساساری ضمن خوشامد گویی به هیأت مقاومت،
گفت: “میخواهم از انجمن جوانان ایرانی در ایتالیا بهخاطر برگزاری این کنفرانس تشکر کنم و همچنین از کسانی تشکر کنم که مقاومت میکنند تا توجه افکار عمومی جهان را جلب کنند. از شما بهخاطر فعالیتهایتان برای برانگیختن افکار عمومی جامعة ما نسبت به خشونت و نسلکشی در کشورتان تشکر میکنم».
در قسمت اول کنفرانس الهه ارجمندی از کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت در سخنرانی خود به تشریح وقایع قتل عام ۳۰۰۰۰زندانی سیاسی با فتوای خمینی جلاد در سال ۶۷ و پایداری شیهدان سربهدار این قتل عام، بهویژه نقش زنان مجاهد پرداخت و نمونههایی را از مقاومت آنها در برابر سبعیت خمینی و هیأتهای مرگ بازگو کرد.
وی سپس با تأکید بر نقش سران کنونی رژیم در قتل عام ۶۷ و موج اعدامهای کنونی، بر لزوم محاکمة آنان و استمرار جنبش دادخواهی تأکید کرد.
سخنران بعدی این کنفرانس الهام زنجانی ضمن تشریح سرکوب نهادینهشده علیه زنان در حاکمیت آخوندی، دربارة نقش پیشتاز زنان ایران در مقابله با پدیده شوم بنیادگرایی برخاسته از نظام ولایت فقیه توضیح داد.
وی با یادآوری اینکه شمار بسیاری از ۱۲۰ هزار شهید راه آزادی مردم ایران زنان مجاهد خلق بودهاند، به نمونههایی از این زنان پایدار اشاره کرد؛ همچون فاطمه مصباح 13 ساله، مژگان جمشیدی ۱۴ ساله و ثریا ابوالفتحی.
الهام زنجانی همچنین گفت که رژیم بهرغم شدت سرکوب، نه تنها موفق به پسراندن دختران و زنان ایران نشده، بلکه آنها با الهامگرفتن از مبارزة زنان پیشتاز مجاهد خلق، در صف مقدم تظاهرات و اعتراضات علیه رژیم آخوندی قرار گرفتهاند.
پس از آن سمیرا نریمان به نمایندگی از طرف انجمن جوانان ایرانی در ایتالیا سخنرانی کرد و فعالیتهای انجمنهای جوانان ایرانی در اروپا و آمریکا را در حمایت از جنبش دادخواهی تشریح نمود.
در بخش دوم کنفرانس، سخنرانان دکتر استفانیا فوسکو و دکتر ماریا کریستینا کارتا به بحث و بررسی قوانین زنستیزانة رژیم و سرکوب زنان در ایران بهعنوان یک پایة اصلی حکومت آخوندی پرداختند و با حمایت از جنبش دادخواهی، بر لزوم محاکمة عاملان و آمران قتل عام ۶۷ تأکید کردند.
سخنران پایانی این کنفرانس نیکولا سانا شهردار ساساری بود؛ وی ضمن تقدیر از برگزاری چنین کنفرانسی در گرامیداشت خاطرة شهیدان راه آزادی گفت: تبریکات من بهخصوص به زنان حاضر (در این جلسه) است؛ چرا که رئیسجمهور منتخب این مقاومت یک زن است و این معنا و مفهوم و پیام مهمی در بردارد؛ این مبارزه در سطح ملی و بینالمللی توسط (این زنان) هدایت میشود و آنها قهرمانان آزادی و دمکراسی هستند؛ این نه تنها برای زنان ایران، بلکه برای تمام زنان در سراسر جهان بسیار راهگشا و آموزنده است؛ و وظیفة ما که در سیستمهای اداری و دولتی فعال هستیم این است که بتوانیم این برانگیختگی را در افکار عمومی گسترش بدهیم و خشونت نه تنها علیه زنان بلکه علیه کل جامعة ایران را محکوم کنیم و خواستار عدالت شویم.
ما و شهرمان در طرف آزادیخواهان و انقلابیون هستیم، به هیأت مقاومت ایران خوشامد میگوییم و از مبارزهیی که آنها برای آزادی و دموکراسی بهپیش میبرند، حمایت میکنیم».
در پایان کنفرانس دکتر ویرجینیا پیشبین بیانیهیی را در محکومیت قتل عام ۶۷ قرائت کرد و سپس شرکتکنندگان این بیانیه را امضا کردند.
انعکاسات جلسه ساساری
کنفرانس در سالن اصلی دانشگاه مرکزی ساساری ایتالیا در رسانههای این کشور و شبکههای اجتماعی، منعکس شد و رسانههای مختلف همچون تلویزیون اصلی ساساری و ساردینیا ریپورترSardegna Reporter سایت سراسری منطقة ساردینیا گزارشهایی را در این رابطه و دربارة جنبش دادخواهی برای محاکمة عاملان قتل عام 67 منتشر کردند.
شهردار ساساری بعد از این کنفرانس در فیس بوک خود، نوشت: «شهر ساساری هم به اعتراض ایرانیان عاشق آزادی و حامیان جنبش دادخواهی برای 30 هزار زندانی سیاسی قتل عام شده در ایران در تابستان سال 67 میپیوندد تا جنایت علیه بشریت توسط رژیم آخوندها را محکوم کند».
فیس بوک شهردار ساساری
تلویزیون کانال ۱۲ ایتالیا در گزارش خود دربارة کنفرانس در دانشگاه ساساری، گفت:
این جلسه از طرف انجمن جوانان ایرانی در ایتالیا با هدف برانگیختن افکار عمومی به قتل عام (بیش از 30 هزار زندانی سیاسی در تابستان 67) برگزار شد که یک تراژدی پنهان (و بخشی از) ظلم و ستمی است که ایرانیان آنرا تحمل کرده و همچنان ادامه دارد
به گفتة حاضران در این جلسه، رژیم ایران هیچگاه مسئولیت این قتل عام را به عهده نگرفته است.
تلویزیون کانال ۱۲ ایتالیا با یادآوری وضعیت حقوق بشر در ایران و وخامت آن در دوره ریاست جمهوری آخوندروحانی می افزاید: شمار اعدامها افزایش یافته و اعدام نوجوانان و سرکوب عمومی همواره ادامه دارد.
در این کنفرانس وکیل پین، نمایندة عفو بینالملل، نیکولا سانا شهردار شهر ساساری، نماینده آمالیا اسکیرو و رافائلّا سائو رئیس کمیسیون فرهنگی شهرداری شرکت داشتند؛ و از فعالیت زنان مقاومت ایران قدردانی و توجه حاضران را به اهمیت و ادامة این کارزار جلب کردند.
تلویزیون کانال ۱۲ ایتالیا
لا نوآ ساردینیا روزنامة سراسری شهر ساساری نیز طی گزارشی تحت عنوان «ایران، کشتار پنهانی و حقوق بشر پایمالشده»، نوشت: «سالن بزرگ دانشگاه (ساساری) میزبان بود ومراسم توسط انجمن جوانان ایرانی در ایتالیا برگزار شد.
(در این کنفرانس زنان عضو) مقاومت ایران وقایع تابستان ۶۷ و کشتار بیش از ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی را بازگو کردند و توضیح دادند که چگونه رژیم حاکم بر ایران هنوز پس از گذشت ۲۸ سال از قبول مسئولیت این کشتار سر باز زده و از دادن اطلاعات در مورد چگونگی قتل عام زندانیان سیاسی طفره میرود.
امروز نیز اوضاع ایران تغییری نکرده است. گواه آن آخرین گزارش سالانة دبیرکل سازمان ملل متحد است که از رقم بالای اعدام، از جمله اعدام افراد زیر ۱۸ سال و و استمرار مجازات فیزیکی خبر میدهد. این سمینار از طرف عفو بینالملل و نهادهای دیگر حمایت شده بود.
روزنامه سراسری شهر ساساری