دیدار دونالد ترامپ با باراک اوباما در کاخ سفید

عصر روز پنجشنبه ۲۰ آبان، دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا در کاخ سفید با باراک اوباما دیدار کرد. طرفین بعد از این دیدار در یک کنفرانس خبری شرکت کردند.

باراک اوباما به خبرنگاران گفت:در دیدار با رئیس جمهور منتخب مسائل مختلف داخلی و سیاست خارجی مورد بحث قرار گرفت.
وی خطاب به ترامپ گفت: “ما اکنون هرکاری که درتوانمان باشد انجام خواهیم داد تا شما موفق شوید زیرا موفقیت شما موفقیت کشورمان است. اولویت اصلی من در دو ماه آینده انتقال آرام قدرت و موفقیت رییس‌جمهوری منتخب است.
دونالد ترامپ نیز در کنفرانس خبری عصر پنجشنبه در کاخ سفید گفت: گفت‌وگوها بیش از زمان برنامه‌ریزی شده طول کشید و ما درباره بسیاری از موضوعات مختلف صحبت کردیم.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا، با حضور در کنگره ایالات متحده، با رئیس مجلس نمایندگان و رهبراکثریت سنای آمریکا دیدار کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ترامپ پس از دیدار با پل رایان رییس مجلس نمایندگان، به خبرنگاران گفت: سه موضوع امنیت مرزها، اشتغال و بهداشت و درمان در صدر اولویت‌های من است. ما یک کار واقعی در خصوص نظام بهداشت انجام خواهیم داد.به همراه کنگره‌ای که اکثریت آن در اختیار جمهوریخواهان است،دستاوردهای چشمگیری برای مردم آمریکا خواهیم داشت.

ریاض حجاب رئیس هیأت عالی مذاکره کننده اپوزیسیون سوریه، با ارسال پیام تبریکی به دونالد ترامپ، از او برای تقویت همکاری با ”هیئت عالی“ جهت پایه ریزی صلح در سوریه دعوت کرد.
ریاض حجاب در نامة خود نوشت: “به ایالات متحده امریکا برای پیدا کردن راه حلی سریع برای پایان دادن به رنجهایی که منطقه از تروریسم می‌کشد امیدوار هستیم به ویژه در مورد تروریسم دولتی که رژیم اسد به آن دست می زند».

سازمان همکاری اسلامی طی بیانیه‌یی انتخاب دونالد ترامپ را به‌عنوان رئیس‌جمهور جدید آمریکا تبریک گفت.
سازمان همکاری اسلامی در این بیانیه اعلام کرد آماده است همکاری نزدیکی با دولت جدید آمریکا داشته باشد تا روابط موجود فیمابین، تقویت شود.

ولید فارس از مشاوران امور دیپلماتیک دونالد ترامپ، در مصاحبه با کانال دو تلویزیون فرانسه، گفت: «(دونالد ترامپ) در سخنرانی‌های سیاسی‌اش طی موضع‌گیری‌های جداگانه‌یی روشن ساخته است که می‌خواهد (توافق اتمی با رژیم ایران را) بازبینی کند؛ (یعنی) می‌خواهد آن‌را به کنگره بفرستد...، چون اوباما کنگره را دور زده. لذا او تلاش خواهد کرد. به (رژیم) ایران گفته شود که باید آن‌را به‌اجرا گذاشت و هم‌چنین نباید در کشورهای مجاورش مداخلة نظامی بکند؛ (کشورهایی) مثل عراق، سوریه و سایرین؛ (او می‌خواهد) به سمت (جامعة) جهانی باز گردد تا تلاش کند توافق دیگری حاصل شود».


در برنامة گفتگوی کانال ۲ تلویزیون فرانسه، دوویلپن وزیر خارجة شیراک در واکنش به اظهارات ولید فارس مدعی شد که قدرت مانور دولت بعدی آمریکا در ارتباط با رژیم ایران، محدودتر از آن چیزی است که دونالد ترامپ تصور آن‌را دارد.
وی اضافه کرد که باید راه حل‌های دیگری به‌جز زیر سئوال‌بردن توافق اتمی در پیش گرفته شود.
ولید فارس در پاسخ به این اظهارات، گفت: «اگر (رژیم) ایران هم‌چون آفریقای جنوبی یا اوکراین در پایان جنگ سرد برخورد می‌کرد که خودشان از جامعة جهانی خواهان کمک برای خلاص‌شدن از مواد اتمی‌شان شدند، این موضوع قابل فهم بود. اما (رژیم) ایران در ۴ جنگ (منطقه‌یی) درگیر است. هم‌زمان خرید موشک‌های دوربرد (توسط رژیم ایران)، طبعاً برای ارسال گل نیست. به‌دلیل این وضعیت، این حق رئیس‌جمهور آمریکاست که از (رژیم) ایران بخواهد که اولاً التزامات (توافق) را اجرا کند و هم‌چنین عقب‌نشینی کند».
ولید فارس در مصاحبه با اسکای نیوز در مورد پرونده سوریه، گفت: اولویت با مبارزه با تروریسم و بطور خاص با تشکیلات داعش و ایجاد مناطق امن برای پناهندگان سوری خواهد بودسپس با همه نیروهای بین المللی و منطقه ای موثر برای پیدا کردن راه حلی برای بحران سوریه مشورت خواهد شد.