روزنامه حکومتی شرق در بررسی کابینه احتمالی دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید امریکا بویژه کاندیدای وزارت خارجه نوشته است:
بدونشک او شباهتی به جان کری, وزیر خارجه دموکرات فعلی, نخواهد داشت که دنبال مذاکره و توافق با نظام ایران بود. چه آنکه گزینههای مطرحشده فعلی برای این وزارتخانه همگی جزء منتقدان سرسخت جان کری و اقدام او در دستیابی به توافق با نظام هستند.
باب کورکر در جریان مذاکرات هستهای آنقدر مخالفت علیه این مذاکره و توافق ابراز کرد که همین مخالفتها برای معرفی او کافی است, اما دو گزینه دیگر, علاوه بر مخالفت جدی با جمهوری اسلامی و توافق با نظام, یک ویژگی مشابه هم دارند و آن رفاقتشان با مجاهدین و حضور در میتینگشان در پاریس است. گینگریچ برای حضور در این نشست ضدنظام, کمپین انتخاباتی ترامپ را ترک کرد تا در جمع مجاهدین, آنها را ستودنی توصیف کند.
نوت گینگریچ در مقالهای در «واشنگتنتایمز» نوشت, نظام ایران دیکتاتوری است. شاید آنچه دیدگاه, گنگریچ درباره نظام را خطرناکتر میکند, این است که او معتقد است هنوز آمریکا درباره نظام ایران آنگونه که باید سختگیری نکرده این جمهوریخواه سرسخت با یکی از اصلیترین گروههای مخالف جمهوری اسلامی هم رفاقت و صمیمیت دارد. او در نشستی که این گروه در پاریس برگزار شد هم شرکت کرد و در آنجا علاوه بر انتقاد از نظام, نسبت به سیاستهای اوباما درباره ایران هم انتقادهای تندی مطرح کرد.
«جان بولتون», سفیر اسبق امریکا در سازمان ملل متحد, یکی دیگر از گزینههای احتمالی برای رسیدن به سمت ریاست دستگاه دیپلماسی آمریکاست. بولتون برجام را «بزرگترین مماشات در تاریخ آمریکا» خوانده است.
روزنامه حکومتی اعتماد نیز طی گزارشی در بررسی فرجام برجام نوشت:
ولید فارس, مشاور ترامپ در سیاست خارجی روز پنجشنبه مصاحبهای با بیبی سی داشت و گفت: ترامپ توافقی را که قبلا صورت گرفته بر میدارد و با اروپاییان و طرفهای تماس, بازبینی میکند.
از ولید فارس سئوال شد که «آیا منظور بازبینی است اما نه لزوما توقف اجرای توافق؟» وی گفت: «آن را بررسی خواهد کرد , به کنگره خواهد فرستاد و از ایرانیان خواهد خواست چند مورد را تغییر دهند و مذاکرات بسیار فشردهای خواهد بود. توافق به این صورتی که الان هست, یعنی فرستادن ٧٥٠ میلیون دلار به ایران بدون دریافت چیز چندانی در برابر آن, افزایش مداخلات رژیم ایران در چهار کشور دیگر منطقه, برای دولت ترامپ قابل قبول نخواهد بود.رسانه حکومتی انتخاب می افزاید: پس از رییسجمهور, برجام بیش از هرفرد دیگری از رویکرد سیاسی وزیر امور خارجه امریکا تاثیر میپذیرد. اکنون بسیاری نگران نامی هستند که ترامپ دست خود را روی آن به عنوان ساکن آتی وزارت امور خارجه میگذارد. سیانان روز پنجشنبه در گزارشی از ٥ نامزد احتمالی نام برد:
جف سشن، سناتور امریکایی از ایالت آلاباما: وی از ١٩٧٧ در مجلس سنای امریکا حضور داشته است. سناتور سشن از حامیان مجاهدین است.
نیوت گینگریچ، رییس سابق مجلس نمایندگان: در یکی از تازهترین موارد, وی در تاریخ ١٩ تیر در گردهمایی اعضای مجاهدین در پاریس - در کنار چهرههایی چون ترکی الفیصل, حاضر شد.
جان بولتون که پیش از این نیز معاون وزیر امور خارجه در امور کنترل سلاح و مسائل امنیت بینالملل بوده است. وی برجام را «بزرگترین مماشات در تاریخ امریکا» خوانده است.
تلویزیون خارج کشوری رژیم موسوم به جام جم نیز در یک میزگرد با شماری از مهره های حکومتی، به بررسی پیامدهای انتخابات امریکا بر نظام آخوندی پرداخت:
کامران نجف زاده خبرنگار تلویزیون آخوندی:
برخی از افراد تندرو و حالا با موضع های عجیب و غریب مثل جولیانی شهردار سابق نیویورک قرار شد که دادستان کل امریکا بشه همچنین در مورد وزیر خارجه آقای ترامپ هم گمانه زنی هایی هست و از کورکر نام برده میشه از جان بولتون سفیر سابق امریکا در سازمان ملل یاد میشه بعنوان وزیر خارجه و روند تحولات خیلی سریع هست...
غلامرضا کریمی تحلیلگر مسائل غرب آسیا: با روی کار آمدن ترامپ در حدود ۷۰ روز آینده بعنوان رئیس جمهور جدید آمریکا شاهد تغییراتی در سیاست های خاورمیانه ای آمریکا خواهیم بود از جمله تغییراتی که نسبت به حوادث و مسائل سوریه صورت خواهد گرفت...
فواد ایزدی: بنظر من حداقل تو ماه های اول حکومتش پرونده ایران رو می سپاره به کنگره...
... بنظرم کنگره وارد عمل خواهد شد بعد از شروع ریاست جمهوری ایشون ما الان چند ده طرح داریم در کنگره منتظر هستند افرادی که بانی طرحها بودند آقای اوباما پایش رو از کاخ سفید بگذاره بیرون و اینها شروع کنند پروسه تصویب رو مشکلی که داشتند این بود که آقای اوباما اعلام میکرد که وتو میکنم آقای ترامپ وتو نخواهد کرد.
مجری: بخصوص اینکه جمهوریخواهان اکثریت رو در کنگره دارند.
... برای وزیر خارجه افرادی مطـرح هستند که کاملا همه جمهوریخواه ولی کاملا از نظر مشی سیاسی با هم متفاوت اند مثلا شما جان بولتون رو دارید, یا نیوت گینگریج رو دارید که اینها آدمهای بسیار تند رو و بشدت ضد ایرانی هستند سال ۹۴ میلادی زمانی که آقای نیوت گینگریچ رئیس مجلس نمایندگان بود یک بودجه اختصاصی گرفت برای سرنگونی دولت جمهوری اسلامی یک جمله مشهوری هم داره میگه که این پول (جمله انگلیسی) با زور میخواهیم ما دولت ایران رو تغییر بدهیم؛ این تیپ آدمها هستش و بخاطر اینکه آقای ترامپ خودش تجربه زیادی تو حوزه سیاست خارجه نداره این تیم اطرافش در حوزه سیاست خارجی بنظر من تاثیرگذار خواهد بود...