مجری: بگذارید با ایران شروع کنیم؛ رئیسجمهور منتخب ترامپ گفته که توافق اتمی اوباما با (رژیم) ایران یک فاجعه بوده و فکر کنم آنرا بدترین توافقی دانسته که احتمالاً در تمام طول عمرش دیده و طبعاً بدترین توافق صورت گرفته از سوی دولتها. او در 20 ژانویه رئیسجمهور خواهد شد، این توافق همچنان پابرجاست، (رژیم) ایران همچنان به اقداماتش ادامه میدهد، در این رابطه چه کار میکنید؟
جولیانی: اول اینکه رئیسجمهور گزینههای بسیاری دارد. چون پرزیدنت اوباما آنچه را که باید تحت قانون اساسی انجام میداد، نکرد. وی باید (توافق اتمی) را به سنای ایالات متحده تحویل میداد؛ چون این یک پیمان است و نمیتوان تحت هیچ عنوانی از این واقعیت گریخت که این یک پیمانست. باید به سنا ارائه میشد و دو سوم آراء (سناتورها را کسب میکرد)؛ اما هرگز این کار را انجام نداد. این بدان معنی است که این توافق با (دوران) رئیسجمهور کنونی به پایان میرسد؛ رئیسجمهور بعدی میتواند آنرا بهطور قانونی رد کند، به همین سادگی.
مجری: باید بکند؟
جولیانی: خب، یا باید این کار را انجام بدهد و یا باید از این قدرت برای مذاکرة مجدد بر سر آن استفاده کند و به آنها بفهماند که من نباید به هیچچیزی (در این توافق) پایبند باشم، هیچکدام از اینها برایم الزامآور نیست. چون هرگز آرای لازم را بهدست نیاورد؛ اوباما حتی میتوانست شیوة کار دیگری را بهکار ببرد و مثل یک توافق کار را انجام بدهد. در این صورت فقط باید رأی اکثریت مجلس نمایندگان و سنا را کسب میکرد و میدانست که
جولیانی: بهنظرم باید اولویتهایی را تعیین کرد. اگر اولویت از بینبردن داعش است، شاید کمی آن مسئله را بهتعویق بیندازید و نخست از شر داعش خلاص شوید و بعد به آن باز گردید. چون بر این باورم که داعش در کوتاهمدت اصلیترین خطر ماست؛
لذا این باید اولویت شمارة یک ما باشد. باید این تهدید را از بین ببریم. چون نمیخواهیم تحت این تهدید زندگی کنیم، طوری که در دوران اوباما کردهایم، که حملة بعدی آنها به کدام شهر خواهد بود؟ سنتلوییس، شیکاگو، یا دوباره پاریس را هدف قرار میدهند؟ بهنظرم وقتی (ترامپ) بر این مسئله تسلط پیدا کند، میتواند کار بر روی مسئلة دوم را شروع کند که یک مسئلة دراز مدت و موجب نگرانی عمیق من است و آن هم سلطنت شیعی (رژیم) ایران است. چون الآن صادقانه باید گفت، عراق وابسته به (رژیم) ایران است و ما آنرا به آنها تحویل دادیم که احتمالاً بدترین اشتباه تاریخچة سیاست خارجی آمریکاست.
مجری: (نامفهوم) تصمیم اشغال عراق بدترین تصمیم تاریخ آمریکا بوده؛ موافقید؟
جولیانی: خیر بهنظر من نحوة خروج ما از عراق، بدترین تصمیم در تاریخ آمریکا بود. نتیجة آن این بود که ما آنرا به (رژیم) ایران واگذار کردیم و با این کار، سوریه را به (رژیم) ایران واگذار کردیم و دیگر وقتی داعش در حال رشد بود، در آنجا حضور نداشتیم. اگر مراقب نباشید، وضعیت بهوجود آمده طوری است که من آنرا تقریباً یک خاورمیانة شمالی و جنوبی مینامم. (رژیم) ایران، عراق و سوریه را با حمایت روسیه دارید؛ یمن درست در جنوب عربستان سعودی... و بعد عربستان سعودی، امارات، قطر، عمان، مصر، اسراییل و اردن سنی را در جنوب دارید. این جنگی است که واقع خواهد شد، اگر ما در نیابیم که چهطور (رژیم) ایران را مهار میکنیم و نگذاریم اتمی بشود».
وال استریت ژورنال - ۲۴ آبان ۹۵