سخنرانان از قطعنامة مصوب کمیتة سوم مجمع عمومی ملل متحد در 15 نوامبر استقبال کردند و از اظهارات سفیر مارتین شرمن از هیأت نمایندگی انگلستان در سازمان ملل تقدیر کردند که (گفت:) «بسیار مهم است که ما تمرکزمان را روی حقوق بشر قرار بدهیم و همچنان حکومت ایران را بهدلیل کارنامة حقوق بشر آن مورد حسابرسی قرار دهیم».
آنها همچنین به فراخوان بیش از 200 عضو پارلمان و مجلس اعیان برای تحقیقات مستقل بینالمللی دربارة قتل عام زندانیان سیاسی در ایران در سال 67 پیوستند. این فراخوان در بیانیهیی با حمایت اعضای هر دو مجلس از تمامی احزاب صورت.
در تابستان 67 بر اساس فتوای خمینی، 30000 زندانی سیاسی قتل عام شدند و بهطور مخفیانه در گورهای دستجمعی بهخاک سپرده شدند. مقامات مسئول قتل عام در حال حاضر بعضی از بالاترین مواضع را در (این) رژیم دارند.
مریم رجوی، رئیسجمهور برگزیدة شورای ملی مقاومت ایران، با یک پیام ویدئویی برای کنفرانس سخنرانی کرد.
سخنرانان با مریم رجوی در محکومکردن محدودیتهای اعمالشدة رژیم ایران بر آزادی بیان، تجمعات و آزادی مذهب، سرکوب خشونتآمیز اعتراضات مردمی، سرکوب زنان و جوانان و تبعیض نهادینهشده علیه قومیتها و پیروان مذاهب مختلف، اتفاقنظر داشتند.
خانم مریم رجوی در اظهاراتش خطاب به این کنفرانس، گفت: «در حالی که اعتراضات ضد حکومتی در سراسر کشور گسترش مییابد، رژیم آخوندها... قدرت خود را (با این جنایتها) حفظ میکند».
وی با اشاره به اعدامهای جمعی در زندانهای ایران در سال 67 که سر جفری رابرتسون، قاضی پیشین دادگاه سازمان ملل در مورد سیرالئون، آنرا بهعنوان یکی از بدترین جنایات علیه بشریت بعد از جنگ جهانی دوم توصیف کرد، افزود: «در نقطه مقابل، مردم و مقاومت ما در تلاشهای آزادیخواهانه در حال پیشرفت بودهاند.
یک دستاورد مهم شکلگیری جنبش دادخواهی سی هزار زندانی سیاسی قتل عام شده در تابستان سال 67 است».
وی گفت: «آخوندها بهمدت طولانی میخواستند این جنایت بزرگ را پنهان کنند. انتشار فایل صوتی سخنان آقای منتظری جانشین عزلشدة خمینی ابعاد جدیدی از این قتل عام را بر ملا کرد... اگر سکوت و بیعملی جامعه بینالمللی که باعث فرار جنایتکاران از عدالت شد، نبود موج اعدام و سرکوب در ایران تا امروز ادامه نمی یافت».
سر دیوید ایمس، رئیس مشترک کمیتة پارلمانی انگلستان برای آزادی ایران، دو ابتکار مورد حمایت بیش از 200 نماینده پارلمان و مجلس اعیان انگلستان را ارائه کرد.
سر دیوید ایمس، گفت: «امضا کنندگان از دولت میخواهند این قتل عام وحشیانه را بهعنوان جنایت علیه بشریت بهرسمیت بشناسد و از کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، شورای حقوق بشر، مجمع عمومی و شورای امنیت میخواهند دستور یک تحقیقات را بدهند و عاملان را بهدست عدالت بسپارند».
وی افزود: «این بیانیه همچنین برنامة دموکراتیک 10 مادهیی ارائهشده توسط خانم مریم رجوی را بهعنوان نقشة مسیر حیاتی برای حذف مجازات اعدام و شکنجه و استقرار دموکراسی، برابری جنسی و حاکمیت قانون در ایران آینده میداند و از دولت میخواهد، از تلاشهای مردم ایران و شورای ملی مقاومت ایران برای اینکه این برنامه به یک واقعیت در کشورشان تبدیل شود حمایت کند».
جان پریچارد، گفت“ «پس از انتقال موفقیتآمیز پناهندگان ایرانی در کمپ لیبرتی به اروپا، ما اکنون باید روی نقض حقوق بشر در ایران تمرکز کنیم و برای بالا بردن آگاهی و یادآوری به جامعة بین المللی و دولت خودمان در مورد مسئولیتشان مبارزه کنیم تا حرف را به عمل تبدیل کنند و رژیم ایران و مقامات ارشد آنرا پاسخگوی نقض فزاینده حقوق بشر بدانند. این بهطور خاص مهم است، چون قضائیه (رژیم) ایران امروز مهمترین مانع برای هرگونه بهبود حقوق بشر در ایران است».
دکتر متیو آفورد نمایندة پارلمان، گفت: «سیاست کنونی انگلستان برای دنبالکردن فرصتهای تجاری در ایران بعد از توافق اتمی خطر قدرتمند کردن سپاه پاسداران را در بر دارد که بازوی اصلی نظامی ولی فقیه رژیم ایران و نیروی اصلی صدور تروریسم به خارج از ایران و سرکوب هرگونه نارضایتی مردمی است. (سپاه) همچنین نزدیک به 70 درصد اقتصاد ایران را کنترل میکند».
لرد کلارک رهبر پیشین حزب کارگر به متیو آفورد و سایر سخنرانان پیوست و «از دولت خواست بهبود روابط با (رژیم) ایران را به بهبود قاطع و قابل تأیید حقوق بشر مشروط کند، بهخصوص به توقف اعدامها، شکنجه و دستگیریهای خودسرانه که بدون آنها هیچ سود درازمدتی متصور نیست».
به گفتة سازمان ملل و سازمانهای غیر دولتی بینالمللی نظیر عفو بینالملل، مقامات (رژیم) ایران در سال گذشته (میلادی) نزدیک به 1000 نفر را اعدام کردند.
سایر شرکتکنندگان عبارت بودند از آدریان نیومن اسقف استپنی Stepney، جاناتان کلارک اسقف کرویدون Croydon، جف پرسون اسقف لانکستر Lancaster، نیکلاس هولتمن اسقف سالیسبری Salisbury، کریستینا ریس از مدافعان دیرینة بهرسمیتشناختهشدن کشیشهای زن در کلیسای انگلستان و یکی از اعضای بنیانگذار شورای اسقفها، باب بلکمن نمایندة پارلمان، جیم فیتزپاتریک نمایندة پارلمان، لرد جاد، لرد آلتون از لیورپول، لرد کاتر، پروفسور سارا چندلر نایبرئیس فدراسیون کانون وکلای اروپا، لیندا لی رئیس پیشین کانون وکلای انگلستان و ولز، مالکوم فاولر عضو پیشین کمیتة حقوق بشر کانون وکلای انگلستان و ولز و حسین عابدینی از کمیسیون خارجه شورای ملی مقاومت ایران.
روزنامة الشرقالاوسط – 28 آبان 95:
جلسة مشترک بین «مقاومت ایران» و پارلمان انگلستان تجاوزات (رژیم) تهران را مورد بحث قرار داد
مریم رجوی از انگلستان خواست تا «قتل عام 67» و پیگرد مسئولان آنرا بهرسمیت بشناسد
این جلسه روز بعد از محکومیت (رژیم) ایران در کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد بهدلیل استمرار نقض حقوق بشر و (بهمنظور) بحث دربارة اعدامهای سال 67 برگزار شد. حسین عابدینی (از دفتر )شورای ملی مقاومت ایران در انگلستان به «الشرق الاوسط» گفت، این جلسه از اهمیت زیادی برخوردار است؛ چرا که برنامة 10 مادهیی مریم رجوی برای ایران آزاد را برجسته میکند. وی به «صدور بیانیة حمایت از شورای ملی مقاومت ایران و درخواست از دولت انگلستان برای بهرسمیتشناختن «قتل عام تابستان 67» و همچنین بهرسمیتشناختن جنایت علیه بشریت و پیگرد قضایی مسئولان (رژیم) ایران از جمله مسئولانی در دولت روحانی» اشاره کرد. عابدینی ابراز خوشبینی کرد که «اقدام مقاومت ایران به توقف نقض حقوق بشر و همچنین جلوگیری از اقدامات تروریستی و ایجاد تشنج و جنگ در منطقه توسط رژیم ایران کمک کند».
بهمناسبت برگزاری جلسة پارلمان انگستان، مریم رجوی در پیام ویدئویی، گفت: اکنون شانزده ماه از امضای توافق اتمی گذشته است. بنابراین زمان کافی برای آزمودن سیاستها وجود داشته است. (مریم) رجوی، خاطرنشان کرد: «برجام فرصتی برای آخوندها بود تا دستکم در عرصة بینالمللی از آشوب و تروریسم دست بردارند. در حالی که آنها اشغالگری و جنگافروزی در منطقه و بهخصوص در سوریه را تشدید کردند. رژیم ایران اکنون مهمترین عامل بیثبات کردن منطقه است. خانم رجوی تأکید کرد: «مردم و مقاومت ما در تلاشهای آزادیخواهانه در حال پیشرفت بودهاند».
«یک دستاورد مهم, شکلگیری جنبش دادخواهی سی هزار زندانی سیاسی قتل عام شده در تابستان سال 67 است. آخوندها بهمدت طولانی میخواستند این جنایت بزرگ را پنهان کنند، اما انتشار فایل صوتی سخنان آقای منتظری جانشین عزلشدة خمینی دربارة این کشتارها، ابعاد جدیدی از این جنایت هولناک را بر ملا کرد و مقاومت ایران بهیاری هوادارانش در داخل کشور در حال جمعآوری اسناد در این باره هستند». مریم رجوی در سخنرانی خود خطاب به کنفرانس در پارلمان انگلستان تأکید کرد که “هدف مقاومت ایران اینست که جامعة بینالمللی بهرسمیت بشناسد که این قتل عام بزرگ یک جنایت علیه بشریت بوده و مسئولان آنرا در برابر عدالت قرار دهد» «اگر سکوت و بیعملی جامعة بینالمللی که باعث فرار جنایتکاران از عدالت شد نبود، موج اعدام و سرکوب در ایران تا امروز ادامه نمییافت».
الشرق الاوسط: 950828