اشتغال استان لرستان رو به مرگ است

خبرگزاری حکومتی ایلنا روز چهارشنبه به نقل از یک عضو مجلس ارتجاع به گوشه هایی از وضعیت وخامت بار کارگران و بحران بیکاری در استان لرستان اعتراض کرد.

ایلنا نوشت: بر مبنای آمارهای اعلام شده لرستان با 24 درصد بالاترین میزان بیکاری را دارد اما آمار واقعی بیکاری را بیش از 40 درصد نشان می‌دهد. از مجموع 170 هزار بیکار لرستانی، 70 هزار نفر دانشگاه را تمام کرده‌اند.

ایلنا به نقل از رضا رحیمی نسبت, عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ارتجاع با تاکید بر اینکه در حال حاضر استان لرستان با معضل بیکاری جدی روبه‌رو است گفت: سال‌هاست با شعار کشاورزی، ‌مانع صنعتی شدن لرستان می‌شوند و در حال حاضر نه تنها صنعتی نداریم بلکه در بخش کشاورزی نیز با چالشهای اساسی روبه‌رو هستیم.

رضا رحیمی نسبت در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با تاکید بر اینکه به صنعت استان لرستان هیچ توجهی نشده است؛ گفت: در حال حاضر کمترین مجموعه‏، بنگاه صنعتی و کارخانه را در لرستان داریم.

وی با اعلام اینکه قبل از انقلاب 6 کارخانه بزرگ در لرستان وجود داشت؛ گفت: کارخانه چرم و پوست تعطیل شده و کشت و صنعت نیز که علاوه بر تامین دام، شیر و لبنیات استان، نیازهای کشور را تامین می‌کرد در بحران کامل به سر می‌برد و این بحران از هنگامی آغاز شد که بانک ملی سهام این شرکت را واگذار کرد.

رحیمی نسبت با انتقاد از نحوه واگذاری کشت و صنعت به بخش خصوصی، گفت: این وحد را با چندین هکتار زمین، سوله، تجهیزات به قیمت 30 میلیارد تومان واگذار کردند که بارها به این واگذاری اعتراض کردم اما به جایی نرسید تا امروز بحرانی شده است.

وی در مورد کارخانه پارسیلون نیز گفت: اگرچه با تلاش بسیار این واحد را فعال کرده ایم اما همچنان به لحاظ کمبود نقدینگی مشکل دارد و چنانچه نقدینگی به این واحد تزریق نشود بحران واقعی در آن غیر قابل انکار خواهد بود.

وی شرایط کارخانه یخچال‌سازی بوژان را نیز بحرانی توصیف کرد و گفت: نه تنها جلوی واردات بی‌رویه کلاای مشابه را نمی‌گیرند بلکه کمک و یاری به صنعت نمی‌شود و اکثر و احدها با بحران نقدینگی ناشی از شرایط به اقتصادی روبه رو هستند.

رحیمی نسب در مورد کشاورزی لرستان گفت: این استان روی آب قرار دارد به نوعی که از طریق رودهای دز و کرخه 5/13 میلیارد متر مکعب خروجی آب داریم اما این حجم آب بیش از 2 هزار هکتار زمینه‌های خوزستان را آبیاری می‌کند در حالی که کشاورزی لرستان ناگزیر به استفاده از آبیاری دیم است.

وی گفت: این فاجعه‌ای بزرگ برای استانی است که با این حجم خروجی آب، باید زمین‌های کشاورزی‌اش در بی‌آبی به سر برند.

وی با اعلام اینکه بر مبنای آمارهای اعلام شده لرستان با 24 درصد بالاترین میزان بیکاری را دارد؛ گفت: آمار واقعی بالای 40 درصد است و بارها این معضل را در مجلس فریاد زده و به گوش مسوولان رسانده ایم حتی در قالب جلسات متعدد مشکلات را به دولت انعکاس داده ایم اما لرستان مانده و گوش‌هایی که شنوا نیستند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ارتجاع از حجم بالای بیکارانی خبر داد که به دفتر نمایندگانشان در مجلس مراجعه می‌کنند و گفت: وقتی جوان تحصیل کرده اما بیکاری به دفتر مراجعه می‌کند که حاضر است هر کاری بکند به شرط آنکه بیکار نباشد به غیر از خجالت برای مسوولان چه حرف دیگری باقی می‌ماند.

وی با اعلام اینکه لرستان بیش از 70 هزار فارغ التحصیل بیکار دارد؛ گفت: در استانی که از 170 هزار بیکار 70 هزار نفرش تحصیل کرده دانشگاهی باشد آیا می‌توان ادعا کرد که این استان از نظر توان علمی و عملی مشکل دارد یا باید باور کنیم که مسوولان نمی‌دانند چگونه برای این قشر تحصیل کرده چگونه اشتغال ایجاد کنند.

رحیمی نسب جمعیت استان را یک میلیون و 700 هزار نفر اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه 10 درصد جمعیت کل استان بیکار هستند آیا نمی‌توان ادعا کرد که در هر خانه‌ای 2 تا 3 نفر بیکار وجود داشته باشد.

وی با اعلام اینکه بسیاری از مردمان لرستان طرح اشتغالزا برای دریافت تسهیلات ارائه داده‌اند گفت: بانک‌ها تسهیلات نمی‌دهند و به نظر من بانک‌ها یک حکومت مستقل تشکیل داده و مستقل عمل می‌کنند زیرا حاضر نیستند یک ریال خارج از آنچه خودشان باور دارند پرداخت کنند. 

نماینده رژیم در مجلس ارتجاع از فشارهایی که به وسیله مجلس و نهاد ریاست‌جمهوری به بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات وارد شده است؛ خبر داد وگفت: برای بانک تنها امضایی که ارزش دارد امضای رئیس بانک است و به غیر از آن به هیچ مسوولی پاسخگو نیستند؛ به همین دلیل متقاضیان لرستان نمی‌توانند تسهیلات بگیرند.

وی آینده لرستان را درشرایط فعلی تاریک توصیف کرد وگفت: لرستان با بحران جدی روبه رو است و اقشار تحصیل کرده و نیروی کار این استان به شهرها واستانهای دیگر مهارجت می‌کنند که همین امر به زودی بحران جدیدی تحت عناون نبود نیروی کار با انگیزه را در لرستان رقم می‌زند.