شورای امنیت ملل متحد پس از۳۷ سال، قطعنامه ممنوعیت خانه سازی در سرزمین فلسطین را تصویب کرد

به دنبال تصویب قطعنامه شورای امنیت ملل متحد برای توقف شهرک‌سازی‌های اسراییل در سرزمین‌های فلسطین،خبرگزاری فرانسه، سوم دیماه گزارش داد: «برای اولین‌بار از سال ۱۹۷۹ تاکنون، شورای امنیت ملل متحد در قطعنامه‌یی که با تصمیم آمریکا مبنی بر عدم استفاده از حق وتو خود محقق شد، از اسراییل خواهان متوقف‌ کردن شهرک‌ سازی در سرزمین‌های فلسطینی و بیت‌المقدس شرقی شد. ایالات متحده روز جمعه (به این قطعنامه) رأی ممتنع داد، در حالی که تاکنون در این پروندة بسیار حساس، همواره با وتوی خود از اسراییل حمایت کرده بود. ۱۴ عضو دیگر شورای (امنیت) به نفع متن ارائه‌شده از طرف مصر رأی دادند...»

آسوشیتدپرس سوم دیماه نیز، نوشت: «ایالات متحده، به‌جای وتو کردن (قطعنامه) برای حمایت از اسراییل، کاری که تقریباً همیشه در قبال قطعنامه‌های شورای امنیت دربارة نزاع اسراییل و فلسطین انجام می‌دهد، (به آن) رأی ممتنع داد. این چراغ سبزی  است برای شورای امنیت به‌منظور تأیید قطعنامه با ۱۴ رأی مثبت در برابر هیچ رأی منفی؛ و هنگامی که سامانتا پاور سفیر آمریکا در سازمان ملل رأی ممتنع داد، با تشویق‌های بلند سالن شورای امنیت... مواجه شد.
خبرگزاری فرانسه سوم دیماه  درباره مضمون قطعنامه مصوب شورای امنیت، می نویسد: «قطعنامه (شورای امنیت).... از اسراییل می‌خواهد، «فوراً و به‌طور کامل هرگونه فعالیت شهرک‌سازی در سرزمین اشغال‌شده فلسطین از جمله بیت‌المقدس شرقی را متوقف کند» و از طرف دیگر اعلام می‌کند که شهرک‌های اسراییلی «ارزش حقوقی ندارند» و «برای قابلیت دوام راه حل دو کشوری، خطرناکند».


دولت فلسطین از تصویب قطعنامه شورای امنیت ملل متحد استقبال کرد. به گزارش رویترسوم دیماه، صائب عریقات مذاکره‌کنندة اصلی فلسطین گفت: «این روز پیروزی قانون بین‌الملل، پیروزی زبان و گفتگوی متمدنانه و رد کامل نیروهای افراطی در اسراییل است».


به گزارش خبرگزاری فرانسه، بان کی مون دبیرکل ملل متحد روز جمعه از تصویب قطعنامة ۲۳۳۴(شورای امنیت) استقبال کرد و آن‌را دلیلی بر این دانست که یک راه حل «دو کشوری، هم‌چنان تحقق‌پذیر است».
این گزارش می‌افزاید: «بعد از شکست آخرین تلاش‌های آمریکا برای ازسرگیری روند صلح در آوریل ۲۰۱۴، فرانسه برگزاری کنفرانسی را در ۱۵ ژانویه (۲۰۱۷) اعلام کرد تا حمایت جامعة بین‌المللی از این راه حل، مورد تأکید قرار گیرد.
فرانسوا دولاتر سفیر فرانسه در ملل متحد، اعلام کرد: «قطعنامه‌یی که امروز تصویب شد و کنفرانس بین‌المللی پاریس، دو روی یک سکه هستند و هدفشان اعلام حمایت مشترک ما از راه حل دو کشوری است».