در کنفرانس بینالمللی بوئنوس آیرس که طی ۴ روز در پنلهای مختلف برگزار شد، حقوقدانان برجستة زن از کشورهای آمریکای شمالی، آمریکای لاتین، آفریقا و اروپا شرکت داشتند که از جمله عبارت بودند از:
- دکتر ماریا النا الوردین، رئیس فدراسیون جهانی حقوقدانان زن و رئیس انجمن آرژانتینی زنان حقوقدان
دکتر ماریا النا الوردین
ـ دکتر سوزانا مدینا دو ریزو، رئیس فدراسیون بینالمللی قضات زن و رئیس انجمن زنان قاضی در آرژانتین
ـ دکتر دومینیک، معاون و رئیس کمیتة بینالمللی کانون وکلای پاریس
ـ دکتر النا هایتون دو نولاسکو، معاون دادگاه عالی آرژانتین
ـ دکتر مابل بیانکو، رئیس بنیاد آموزش و سرمایهگذاری برای زنان از آرژانتین
ـ دکتر استر سوزان کارکاسکو، حقوقدان و مشاور بینالمللی FIFCJ از اسپانیا
ـ ریتا سگاتو، نویسنده و انسانشناس از برزیل
ـ و دکتر کاترینا فلیک، نماینده FIFCJ در یونسکو از ایتالیا
در جلسة بوئنوس آیرس پیامهای شخصیتهای برجستهیی از سراسر جهان در همبستگی با کنفرانس قرائت شد که از جمله عبارت بودند از: هیلاری کلینتون کاندیدای ریاستجمهوری آمریکا از حزب دموکرات، باندانا رانا زن برگزیدة سال ۲۰۱۶ توسط سازمان ملل و اینگرید بتانکور کاندیدای پیشین ریاستجمهوری کلمبیا.
خانم مریم رجوی رئیسجمهور برگزیدة مقاومت پیامی به کنفرانس بینالمللی بوئنوس آیرس فرستاد.
خانم رجوی در این پیام با اشاره به تهدید بنیادگرایی تحت نام اسلام، گفت: « کانون اصلی تولید و اشاعة بنیادگرایی در خاورمیانه رژیم آخوندهای حاکم بر ایران است. این رژیم با تروریسم و برنامه بمبسازی اتمی شناخته شده است. اما عنصر حیاتی آن اجبار دینی است. محور این اجبارها سلب حقوق اساسی زن است. ».
مریم رجوی، تأکید کرد: «با اینهمه زنان ایران تسلیم نشدهاند. از شروع حاکمیت آخوندها، زنان نقش کلیدی در مقاومت علیه این رژیم داشتهاند. نقش پیشتاز زنان در جنبش مقاومت، ایده برابری را در سطح جامعه گسترش داده است. ما خواهان مشارکت برابر زنان در رهبری سیاسی جامعه در ایران آزاد هستیم.
آخوندها تاکنون دهها هزار زن را بهخاطر شرکت در مبارزه، شکنجه یا اعدام کردهاند. عدهیی از این زنان در قتلعام سی هزار زندانی سیاسی در تابستان ۱۹۸۸(۱۳۶۷) بهدار آویخته شدند. اکنون یک جنبش دادخواهی در ایران در جریان است که خواستار محاکمة بینالمللی سران رژیم ایران بهخاطر همین جنایت بزرگ است.
از کنفرانس فدراسیون جهانی حقوقدانان زن در بوئنس آیرس برای حمایت از این دادخواهی و نیز برای حمایت از مبارزة زنان ایران علیه بربریت حاکم استمداد میکنم».
در کنفرانس بینالمللی فدراسیون جهانی حقوقدان زن، خانم الهه ارجمندی از کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت، در سخنرانی خود ضمن تشریح سرکوب نهادینه شده علیه زنان توسط حکومت زنستیز آخوندی، جزییاتی را دربارة قتل عام سی هزار زندانی سیاسی توسط رژیم تشریح کرد و به سئوالات حضار در این رابطه پاسخ داد. حقوقدانان شرکتکننده در این جلسه، قتل عام 67 را مایة شرم عدالت و دادگستری در دنیای معاصر خواندند و بر لزوم حسابرسی و محاکمة سران رژیم بهعنوان عاملان و آمران این جنایت علیه بشریت تأکید کردند.
در ادامة کنفرانس بوئنوس آیرس، شخصیتهای برجسته حقوقی دیگری نیز به سخنرانی پرداختند؛ از جمله:
- دکتر ماریا فرناندا رودریگز رئیس بخش حقوقی در امور انسانی وزارت دادگستری آرژانتین
- ماریا فرناندا لوپز پولیو مسئول بخش ویژة دفاع عمومی اعمال سیستم استراتژیک دفاع قضایی آرژانتین
و شمار دیگری از حقوقدانان برجسته از برزیل، پرو، گواتمالا، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و موزامبیک.
هیأت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت در سفر به بوئنوس آیرس همچنین با خانم استلا بارنز دی کارلوتو، رئیس انجمن خانواده شهیدان و مفقودان دیکتاتوری حکومت نظامی سرهنگها در آرژانتین در محل این انجمن، دیدار و گفتگو کرد.
هیأت مقاومت ایران در این دیدار از فعالیتهای ۳۹ سالة خانم بارنز دی کارلوتو و انجمن او برای محاکمة جنایات صورتگرفته توسط دیکتاتوری سرهنگها در آرژانتین تقدیر کرد.
خانم استلا بارنز دی کارلوتو ضمن ابراز خوشوقتی از ملاقات با هیئت مقاومت حمایت خود را از جنبش دادخواهی شهیدان قتل عام ۶۷ اعلام کرد