دکتر آلخو ویدال کوادراس سپس به بررسی رویارویی مجاهدین و رژیم آخوندی از ابتدای روی کار آمدن رژیم پرداخت و گفت: وقتی آخرین گروه زندانیان سیاسی در آخرین روزهای شاه توسط مردم از زندان آزاد شدند، یک زندانی جوان ولی مشهور بین آنها بود. اسم وی مسعود رجوی بود که رهبر سازمان مجاهدین، یک سازمان مسلمان ولی ضد بنیادگرایی اسلامی بود.
مدت کوتاهی بعد از آزادی از زندان، در حالیکه میلیون ها نفر از خمینی حمایت میکردند، مسعود رجوی به طور علنی به خمینی گفت که مهم، رای مردم است و این پیام واقعی اسلام است . او در اولین سخنرانی اش بعد از آزادی از زندان، گفت که مسئله اصلی در ایران آزادی است اما خمینی بر حاکمیت ولایت فقیه و حکومت مذهبی تاکید کرد و این آغاز یک رویارویی بین این دو نیرو بود که تا همین امروز ادامه دارد.
دکتر آلخو ویدال کوادراس سپس ضمن مرور عملکرد ارتجاعی و سرکوبگرانه رژیم در پهنه های مختلف افزود: در نقطه مقابل این رژیم سرکوبگر، در اپوزیسیون شورای ملی مقاومت ایران که توسط یک زن، مریم رجوی رهبری می شود، یک نیروی مسلمان مترقی و دموکراتیک وجود دارد که معتقد به یک اسلام بردبار، حقوق زنان، جدایی دین و دولت، انتخابات آزاد، آزادی مذهب و صلح است . آنها بر اعتقاداتشان مقاومت می کنند و با پایداریشان، شعارهای اصلی انقلاب ۱۹۷۹ را زنده نگه می دارند.
آلخو ویدال کوادراس یکبار دیگر بر حمایت از مقاومت ایران برغم کارزار گسترده شیطان سازی رژیم تا تحقق پیروزی مردم ایران تاکید کرد.
ادوارد کوکان نماینده پارلمان اروپا و وزیر خارجه پیشین اسلواکی در سخنان خود ضمن مرور پروسه انتقال مجاهدان اشرفی از لیبرتی به آلبانی گفت: این انتقال موفقیت آمیز یک پیروزی بزرگ برای مقاومت ایران و رهبر آن خانم رجوی محسوب میشود، زیرا توطئه های رژیم ایران برای نابود کردن مجاهدین در عراق و یا استرداد آنها به ایران را نقش برآب کرد.
وی افزود: ما سالیان است که در پارلمان اروپا موضوع حفاظت مجاهدین در لیبرتی را دنبال کرده ایم و چندین قطعنامه در این رابطه تصویب کرده ایم. این قطعنامه ها درباره حفاظت و امنیت اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران در کمپ اشرف و لیبرتی بودند. بنابراین این انتقال برای همه ما هم پیروزی بزرگی بحساب می آید.
وزیر خارجه پیشین اسلواکی افزود: ما باید همه انرژی خود را متمرکز کرده و از تغییر دمکراتیک در ایران حمایت کنیم. در عین حال باید یک پیام قوی به رهبری اتحادیه اروپا و نماینده عالی اتحادیه اروپا بفرستیم و بگوئیم که روابط با رژیم ایران را باید به توقف اعدام ها و بهبود وضعیت حقوق بشر مشروط کنید.
بئاتریس بسرا نایب رئیس زیرکمیته حقوق بشر پارلمان اروپا از اسپانیا در سخنرانی خود تظاهرات زنان ایرانی در روز جهانی زن در سال ۵۸ علیه حجاب اجباری و برای دفاع از حقوق خود را یادآوری کرد و افزود: در ۳۸ سال گذشته رژیم حاکم بر ایران تمامی جوانب زندگی زنان ایرانی را نشانه گرفته است و قوانین و سیاست های زن ستیزانه خود را بر آنها تحمیل کرده است. میلیونها دختر و زن جوان بخاطر رعایت نکردن قانون آخوندی دستگیر شده اند. از آنروز تا کنون زنان ایرانی برای حقوق خود بهای زیادی پرداخته اند. ده ها هزار از این زنان بخاطر نه گفتن به رژیم، در زندانها مورد تعرض و شکنجه قرار گرفته و اعدام شدند.
نایب رئیس زیر کمیته حقوق بشر پارلمان اروپا افزود: ما در پارلمان اروپا باید از اپوزیسیون ایران به رهبری خانم رجوی و برنامه ۱۰ ماده ای اش از جمله لغو حکم اعدام، شکنجه و تبعیض در ایران حمایت کنیم.
مردم ایران لایق آزادی و دمکراسی هستند و اکنون زمان تغییر فرارسیده است. بعنوان معاون رئیس زیر کمیته حقوق بشر پارلمان اروپا میخواهم به شما بگویم که ما از شما تا دستیابی به یک ایران واقعا دمکراتیک حمایت خواهیم کرد.
پال شاکی نمایندة پارلمان اروپا از اسلوواکی نیز در سخنرانی خود، خاطرنشان کرد: «وضعیت در داخل ایران بسیار بهمریخته است. تنها در ژانویة امسال، ۹۳ نفر در ایران اعدام شدند؛ اما تقریباً هیچچیز در این رابطه در رسانههای اروپا نمیبینید. این وضعیت بسیار بدی است».
وی افزود: «بهعنوان نمایندگان منتخب مردم اروپا، این وظیفة اخلاقی ماست که حمایت خود را از مردم ایران اعلام کنیم تا آنها روزی بتوانند نمایندگان و دولت خود را آزادانه انتخاب کنند. به این دلیل است که آقای رئیس من اهداف خوب شما را بهطور مستمر حمایت خواهم کرد».
سخنران دیگر این کنفرانس، آنا زابورسکا نمایندة پارلمان اروپا از اسلوواکی در شروع سخنرانیاش به جنایات ضد بشری رژیم آخوندی علیه مردم ایران پرداخت، و گفت: «وقتی که ما به این کشور نگاه میکنیم متوجه میشویم که هنوز هم مجازاتهای ظالمانه در نقض کرامت انسانی همچنان ادامه دارد. این واقعاً تکاندهنده است وقتی که میبینیم چنین مجازاتهایی در (حکومت) جمهوری اسلامی ایران و زیر نظر رئیسجمهور باصطلاح «میانهرو» یعنی حسن روحانی انجام میشود. وقتی مردم تفاوت بین جرم و مجازات را نبینند هیچ عدالتی نمیتواند وجود داشته باشد. وزیر دادگستری (این رژیم) در قتل عام سال ۱۹۸۸ مشارکت داشته است. مردم ایران شایستة احترام به کرامت خود هستند».
آنا زابورسکا، افزود: «ما مریم رجوی را چند بار ملاقات کردهایم. خانم رجوی حامی آزادی، حقوق بشر، برابری زن و مرد و لغو مجازات اعدام است. این الگویی است که مردم ایران خواهان و شایستة آن هستند. برای کسانی از ما که خود را طرفدار ایران آزاد میدانند، یک ایران دموکراتیک مقولهیی است که همة ما به آن امید داریم. این باید سیاست ثابت اتحادیة اروپا در قبال ایران باشد. ما باید حمایت بیدریغ خود را از اپوزیسیون دموکراتیک ایران اعلام کنیم و وقتمان را با آخوندها هدر ندهیم».
هاینز بکر نماینده پارلمان اروپا از اتریش سخنران دیگر این کنفرانس بود. وی گفت: گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا یک نیروی قابل توجه از تمایلات مختلف ایدئولوژیک است. من برای همکاری بزرگ با شورای ملی مقاومت ایران که زنی قدرتمند در رهبری آن قرار دارد فعالیت میکنم.
هاینز بکر سپس به بررسی کارکردهای سپاه پاسداران از جمله ابزار رژیم برای سرکوب در داخل، صدور تروریسم و دخالت در کشورهای منطقه شامل عراق و سوریه و ایجاد و آموزش گروههای مزدور شبه نظامی، و همچنین کنترل اقتصاد ایران پرداخت و در پایان نتیجه گیری کرد: وقتی دولت های اروپائی و نماینده عالی اتحادیه اروپا پس از توافق هسته ای، همه را به سرمایه گذاری در ایران تشویق میکنند، در واقع این سرمایه گذاری در ایران، سپاه پاسداران، ابزار سرکوب رژیم را تقویت می کنند.
به همین دلیل من از قرار دادن سپاه پاسداران در لیست تروریستی حمایت میکنم. این میتواند فعالیت های تروریستی آنها در خارج از ایران را محدود و مردم ایران را که از سپاه متنفرند دلگرم کند.
جولی گیرلینگ از انگلستان سخنران دیگر کنفرانس در پارلمان اروپا در استراسبورگ بود. وی در سخنان خود، به بررسی سلب حقوق زنان در حاکمیت آخوندی از طریق وضع قوانین زن ستیزانه و قرون وسطایی از ابتدای روی کار آمدن رژیم آخوندی پرداخت. و گفت: از آنزمان تاکنون یک جنگ روزانه بر علیه استبداد مذهبی در جریان بوده است. ما از خیلی از موارد آگاه نیستیم و بندرت از جنایاتی که بر علیه زنان در سلولهای زندانها انجام میگیرد با خبر میشویم. بعضی از این زنان کودکان خردسال دارند.
جولی گیرلینگ سپس افزود: ما باید تجارت با رژیم ایران را منوط به بهبود وضعیت حقوق بشر کنیم.
نماینده پارلمان اروپا از انگلستان افزود: زمان آن رسیده است که اروپا و غرب دریابند که یک آلترناتیو دمکراتیک در مقابل رژیم ایران وجود دارد. خانم رجوی رهبر کاریزماتیک اپوزیسیون ایران است برنامه ۱۰ ماده ایشان از برابری جنسیتی و لغو حکم اعدام حمایت میکند. من معتقدم اتحادیه اروپا باید از این برنامه روشن حمایت کنند.
کشورهای غربی مدتها تلاش کردند از درون این رژیم میانه روهایی را پیدا کنند. اما باید اعتراف کنیم که میانه روئی در این رژیم وجود ندارد و ما باید به اپوزیسیون دمکراتیک در خارج از ایران فرصتی بدهیم تا بتوانند برای مردم ایران تغییراتی ایجاد کنند.
ایوان استفانک نمایندة پارلمان اروپا از اسلوواکی از دیگر سخنرانان کنفرانس پارلمان اروپا در استراسبورگ بود؛ وی گفت: میخواهم از اپوزیسیون دموکراتیک ایران بهخاطر فعالیتهایش تشکر کنم. وضعیت در ایران بسیار تکاندهنده است. (مدتی) پیش ده نفر را اعدام کردند و حکم قطع دست ۳ نفر دیگر را نیز صادر کردهاند. این یک وضعیت بسیار جدی است و همانطور که میدانید (رژیم) ایران به نسبت جمعیت (کشور) بالاترین تعداد اعدامها در جهان را دارد. من میخواهم به فراخوان به (نمایندة عالی اتحادیة اروپا) بپیوندم و از او بخواهم که همة روابط با (رژیم) ایران را به بهبود جدی وضعیت حقوق بشر و توقف اعدامها در این کشور مشروط کند.
جولی وارد نماینده پارلمان اروپا از انگلستان در سخنرانی خود گفت: من میخواهم بر روی حمایت خودم از گروه ایران آزاد در پارلمان اروپا مجددا تاکید کنم. این یک گروه منسجمی از نمایندگان پارلمان اروپا از کشورهای مختلف و با ایدئولوژی های سیاسی مختلف است. همه ما در این گروه یک هدف مشترک داریم و آن حمایت از آزادی و دمکراسی در ایران است. ما قویا مجازات اعدام و شکنجه را محکوم میکنیم.
جولی وارد سیاست مماشات کشورهای غربی با دیکتاتوری آخوندی و چشم پوشی بر جنایات رژیم بخاطر معاملات اقتصادی را محکوم کرد و بر همبستگی و حمایت از مقاومت و پایداری زنان ایرانی در برابر رژیم زن ستیز آخوند تاکید کرد.
میلان زه ور از اسلووانی در سخنرانی خود، ضمن حمایت از مبارزه مردم ایران گفت: من سالهاست که از جنبش شما حمایت میکنم. برغم سرنگونی دیکتاتوری پیشین، هنوز مردم ایران به آزادی و دمکراسی دست نیافته اند. نقض حقوق بشر و مجازات های بیرحمانه به بخشی از قوانین رژیم ایران تبدیل شده است و اوضاع هر روز بدتر میشود.
میلان زه ور با یادآوری ابعاد سرکوب و اعدامهای فزاینده در دوران آخوند روحانی سیاست چشم فروبستن اتحادیه اروپا بر نقض حقوق بشر توسط رژیم ایران در ازای توافق هسته ای را محکوم کرد و افزود: یکسال پس از توافق هسته ای، هیچ گونه تغییری در ایران صورت نگرفته است. زمان آن فرا رسیده که ما در سیاست های خود تجدید نظر کنیم و در برابر ناقضان حقوق بشر سیاست قاطعی را اتخاذ کنیم و مسئولین نقض حقوق مردم ایران را به دادگاههای بین المللی بکشانیم.
ژوزه فاریا نمایندة پارلمان اروپا از پرتغال به سابقة آشنایی خود با مقاومت ایران و آگاهی از جنایات رژیم آخوندی پرداخت، و گفت:هرگز فراموش نمیکنم که وقتی تازه به پارلمان اروپا آمدم، عکسهای افرادی را دیدم که (در ایران) از جراثقال حلقآویز شده بودند. این صحنة وحشتناکی بود و من به خودم گفتم که باید برای کمک به مردم ایران کاری انجام داد.
ژوزه فاریا با اشاره به در پیش بودن نمایش انتخابات ریاستجمهوری در حکومت آخوندی، چنین انتخاباتی را غیر دموکراتیک دانست و تأکید کرد که از درون چنین رژیمی، تغییری متصور نیست.
گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا، با صدور بیانیه ای درباره اجلاس این گروه در پارلمان اروپا در استراسبورگ تحت عنوان قانون گذاران اروپایی فراخوان به تغییر سیاست اتحادیه اروپا در رابطه با ایران می دهند اعلام کرد: در اجلاس گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا در استراسبورگ نمایندگان زیادی از پارلمان اروپا شرکت کردند. محمد محدثین از اپوزیسیون دمکراتیک ایران، سخنران مهمان این جلسه بود. آقای محدثین یک زندانی سیاسی در دوران دیکتاتوری شاه، و نویسنده چندین کتاب درباره ایران و بنیادگرایی است.
۱۷ نماینده پارلمان اروپا از گروه های مختلف سیاسی در این جلسه سخنرانی کردند. آنها بر نقض حقوق بشر در ایران تاکید کردند و از اتحادیه اروپا و دولت های اروپایی خواستند تا روابط خود با این رژیم مستبد مذهبی را به یک پیشرفت روشن در زمینه حقوق بشر و توقف اعدام ها مشروط سازند.
بیانیه گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا افزود: سخنرانان بر نقش رو به رشد سپاه پاسداران که بخش بزرگی از اقتصاد ایران را در دست دارد انگشت گذاشتند. و تاکید کردند هرگونه تشویق به سرمایه گذاری در ایران بمعنی همکاری با سپاه پاسداران است.
بسیاری از نمایندگان پارلمان اروپا بر حمایت خویش از سازمان مجاهدین خلق ایران و ائتلاف سیاسی شورای ملی مقاومت به عنوان آلترناتیوی در برابر رژیم فعلی حاکم بر ایران و برنامه ۱۰ ماده ای رهبر اپوزیسیون، خانم مریم رجوی که خواستار یک ایران دمکراتیک غیر مذهبی و لغو حکم اعدام است، تاکید کردند.