رومئو نیکوارا نمایندة پارلمان و رئیس کمیتة نمایندگان رومانی برای ایران آزاد و آندا آبیکولیسی رئیس انجمن اشرف در این کشور، ریاست مشترک کنفرانس را برعهده داشتند؛ سخنرانان دیگر این کنفرانس عبارت بودند از:
رومئو نیکوارا نمایندة پارلمان و رئیس کمیتة نمایندگان رومانی برای ایران آزاد
ماریا گرچهآ نمایندة پیشین پارلمان رومانی
مارا مارش معاون کمیسیون برابری زن و مرد در پارلمان رومانی
فلوریکا کرکش نمایندة پارلمان رومانی
محمد ریفایی رئیس کمیتة سوریهای رومانی برای آزادی
هیبا خلیفه دانشجوی رشته سیاسی از سوریه
سخنرانان کنفرانس بخارست ضمن تبریک فرا رسیدن روز جهانی زن، جنایات حکومت آخوندی در داخل کشور، بهویژه سرکوب و تبعیض نهادینهشده علیه زنان و همچنین مداخلات تروریستی رژیم و سپاه پاسداران در منطقه و بهخصوص در سوریه را بر شمردند و به حمایت از مبارزة مردم و مقاومت ایران و برنامة ۱۰ مادهیی مریم رجوی فراخوان دادند.
رومئو نیکوآرا در سخنرانی افتتاحیة خود ضمن تبریک ۸ مارس، تاریخچة کوتاهی را از مبارزات مقاومت ایران طی چند دهة گذشته برای حضار تشریح کرد و توضیحاتی را پیرامون کارنامة سرکوبگری رژیم آخوندی در داخل و مداخلات تروریستی آن در خارج ارائه داد.
وی گفت: «رژیم ایران رکورددار اعدام در جهان است و بیشترین تعداد اعدام را به نسبت جمعیت دارد؛ (متهمان) در دادگاههای فرمایشی محکوم به اعدام میشوند. در طول قریب به ۴۰ سال حکومت خمینی و خامنهای در ایران، بیش از ۱۲۰ هزار عضو و هوادار مقاومت ایران اعدام شدهاند؛ در سال ۱۹۸۸، ۳۰ هزار زندانی سیاسی که قبلاً توسط رژیم آخوندها محاکمه شده بودند، طی دو ماه، به جوخههای اعدام سپرده شدند. ما نمایندگان رومانی (پس از آشنایی با مقاومت ایران) همچون سایر پارلمان ها در سطح اروپا، به تأسیس کمیته نمایندگان رومانی برای ایران آزاد اقدام کردیم.
ماریا گرچهآ نمایندة پیشین پارلمان رومانی در سخنان خود گفت: «من از حامیان زنان و حقوق آنها هستم و به همین دلیل در کنار مقاومت ایران قرار دارم؛ آنچه در خاورمیانه علیه حقوق زنان صورت میگیرد باید متوقف شود؛ فقط باید نترسیم و متحد باشیم. برای مثال در کمپ لیبرتی بیش از ۳۰۰۰ پناهنده ساکن بودند و با تلاش مستمر و پیگیر از طرف مقاومت و حامیان آنها در سراسر دنیا و همچنین نمایندگان پارلمانها، آنها موفق شدند به اروپا منتقل شوند».
ماریا گرچهآ، اضافه کرد: «ما هم زیر یوغ دیکتاتوری بودیم؛ ولی دیکتاتوری مذهبی بسیار بدتر و خشنتر است. در دورانی که نماینده (پارلمان) بودم از من بهطور رسمی از طرف حکومت ایران دعوت شد که به ایران بروم؛ ولی من قبول نکردم و در کنار مقاومت ایران ایستادم؛ امیدوارم بهزودی ایران آزاد شود و آن وقت من برای دیدار به ایران بروم».
خانم گرچهآ در پایان سخنان خود، گفت: «میخواهم از اینجا به خانم مریم رجوی سلام کنم؛ خانمی که من افتخار آشنایی با ایشان را داشتم؛ او رهبری بینظیری است که با انرژی و توان ویژهیی که دارد بسیار تأثیرگذار است؛ من از بیانیه ۱۰ مادهیی ایشان حمایت میکنم».
در ادامة کنفرانس بخارست، ... فلوریکا کرکش نمایندة پارلمان رومانی به سخنرانی پرداخت و گفت: «از اینجا به خانم مریم رجوی درود میفرستم... او یک زن قوی و همچنین دقیق و حساس است که میتواند الگوی خوبی برای تمامی زنان باشد. او برای انگیزهدادن به سایر زنان در جایگاه رهبری میتواند بیش از همه مؤثر باشد؛ بهخصوص که او از کشوری میآید که در آن حقوق زنان به هیچوجه بهرسمیت شناخته نمیشود».
این نمایندة پارلمان رومانی با اشاره به مبارزات مردم این کشور که به سرنگونی دیکتاتوری منجر شد افزود، امیدوارم مقاومت شما هم در آینده نزدیک شاهد یک کشور دموکراتیک باشد... حمایت ما از مقاومتهای آزادیخواهانه، خواب دیکتاتورها را آشفته میکند و امید به پیروزی را در مردم ستمزده زنده نگه میدارد... زنان در ایران از محدودیتهای بسیاری رنج میبرند... ما از خواست آنها برای برداشتن همة محدودیتها از زنان ایران حمایت میکنیم؛ صدای ما به آنها خواهد رسید و به آنها که بسیار قدرتمندند اطمیان خاطر میدهد که زنانی در جهان هستند که از آنها حمایت کنند.
سخنران بعدی کنفرانس بخارست مارا مارش معاون کمیسیون برابری زن و مرد در پارلمان رومانی، اظهار داشت: پیشرفت جامعه از مسیر رعایت حقوق زنان میگذرد و هر جا حقوق زنان رعایت شود، آن جامعه رو به رشد است... هر کشوری که حقوق زنان را رعایت میکند دموکراتیک است... و کشوری که برای زن محدویت قائل میشود دموکراتیک نیست و ادعای دموکراسی در آن دروغ است. نقش ما در این کمیته این است که نشان بدهیم، زنان ایران و رومانی میتوانند در همة زمینهها برابر با مردان نقش خود را ایفا کنند. من در کنار شما هستم، از اهداف شما حمایت میکنم.
اندا ابیکولیسی وکیل و رئیس انجمن اشرف در رومانی، در سخنرانی خود در این جلسه گفت: بعد از ملاقات با اعضای مقاومت (ایران) که رهبری آنرا زنان بر عهده دارند به توانمندی آنها در رهبری یک مقاومت سازمانیافته پی بردم. بیش از سه هزار نفر از اعضای این مقاومت در عراق پناهنده بودند و در شهر اشرف زندگی میکردند؛ در سال ۲۰۱۲ آنها را به کمپی بهنام لیبرتی... منتقل کردند. این کمپ یک بیابان و تعدادی کانتینر مخروبه داشت؛ (اما) این زنان و مردان با تلاش شبانهروزی و با اتکا به ارادة خود و بدون داشتن حداقل امکانات، کمپ لیبرتی را به یک محل سرسبز و قابل سکونت تبدیل کردند؛ این در حالی بود که (لیبرتی) بارها مورد حملات موشکی قرار گرفت؛ ولی آنها از پا ننشستند و به سازندگی ادامه دادند. اراده انها میتواند برای همة ما، بهخصوص برای سوریهایی که در اینجا هستند انگیزهیی باشد تا سوریه را بعد از آزادسازی آن، از نو بسازند».
در ادامة این کنفرانس، تصاویری از تلاشهای مجاهدان اشرفی و تبدیل لیبرتی از سنگستان به گلستان پخش شد.
هیبا خلیفه دانشجوی سوری سخنران بعدی کنفرانس بخارست بود؛ وی از جمله گفت: «رژیم ایران همانطور که به مردم مسلمان منطقه ظلم کرده، دهها بار بیشتر از آن، ملت خودش را طی ۳۸ سال گذشته سرکوب کرده است. اعدام ۱۲۰ هزار زندانی سیاسی و قتل و عام سی هزار زندانی سیاسی در سال ۱۹۸۸ گوشهیی از پروندة جنایات این رژیم در ایران است؛ امروز مردم ایران تحت رهبری خانم مریم رجوی جنبش دادخواهی را برای احقاق حق شهیدان راه ازادی رهبری میکنند».
هیبا خلیفه با اشاره به شراکت عوامل اعزامی خامنهای در جنایات مستمر علیه مردم سوریه، گفت: «مجری این نقشهها سپاه پاسداران است که با بیرحمی غیر قابل تصور دست به قتل عام و تخریب زیربناهای کشور ما میزند. چندین شهر و روستا با تخریب صد در صد از نقشة جغرافیا حذف شدهاند و میلیونها نفر آواره و مجروح در سراسر جهان پراکندهاند... عامل اصلی رشد (تروریسم در خاورمیانه)، رژیم دیکتاتوری مذهبی (حاکم بر) ایران است... اعمال رژیم ایران و سرکوب گسترده در سوریه بهدست اسد و سپاه پاسداران باعث سر بر آوردن گروههای افراطی... و در رأس آنها داعش شد. جامعه جهانی باید سپاه پاسداران را در لیست تروریستی قرار دهد تا نتواند با سرمایههای مردم ایران، تروریستها را پرورش دهد و به کشورهای دیگر صادر کند».
محمد ریفایی رئیس کمیتة سوریهای رومانی برای آزادی در کنفرانس بخارست، گفت: «رژیم اسد نمیتوانست و نمیتواند بدون حمایت رژیم ایران بهخصوص بدون دخالت سپاه پاسداران به حکومت خود ادامه بدهد. (پاسدار) همدانی از فرماندهان سپاه پاسداران قبل از مرگ در کتابی نوشت که... چگونه رژیم اسد را از سرنگونی نجات داده است... چرا (رژیم) ایران عمداً کشورهای یمن و سوریه و عراق را به صحنة جنگ تمامعیار تبدیل کرده است؟ چون اگر دموکراسی در کشورهای ما برقرار شود، بالطبع مردم ایران دیکتاتوری (حاکم بر) ایران را سرنگون میکنند و بهمین دلیل، (رژیم) ایران تنور جنگ در کشورهای همسایه را گرم نگه میدارد».
وی ضمن اشاره به جنایاتهای فجیع دیکتاتوری اسد علیه زنان سوریه، گفت: «(با این حال) زنان سوری امروز در نبرد با بشار اسد نقش فوقالعادهیی دارند و در تمام جبههها حضور دارند».