نماینده انجمن بین المللی حقوق بشر زنان طی سخنانی خطاب به اجلاس جاری شورای حقوق بشر ملل متحد گفت: بیش از ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی که بطور مسالمت آمیز با دولت حاکم مخالفت می کردند اعدام شدند. به منظور سرعت بخشیدن و انجام اعدامها بدون هیچ گونه روند قضایی مناسب، خمینی با صدور فتوایی فرمان داد که زندانیان سیاسی مقاوم، بویژه هواداران مجاهدین خلق باید اعدام شوند. این اعدامها حتی شامل زندانیانی که دوران محکومیت خود می گذراندند نیز شده است.
نماینده انجمن بین المللی حقوق بشر زنان افزود: این اعدام ها همچنان ادامه دارد و هر کسی که تلاش می کند تا این جنایات را افشا کند توسط رژیم ایران مورد اذیت و آزار قرار گرفته و دستگیر و زندانی می شود.
نماینده انجمن بین المللی حقوق بشر زنان با ذکر نمونه هایی از دستگیریها و اعمال فشار رژیم علیه خانواده های زندانیان سیاسی قتل عام شده از اجلاس شورای حقوق بشر خواستار این موارد شد:
- کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل این قتل عام را در دستور کار خود قرار دهد و به عنوان اولین گام یک کمیسیون بین المللی برای بررسی این جنایت بی رحمانه تعیین کند.
تنها با اجرای عدالت در مورد عاملان، این جنایات می تواند متوقف شود و تکرار نشود.
نماینده فرانس لیبرته، بنیاد دانیل میتران با رتبه مشورتی ملل متحد، در سخنرانی خود در سی و چهارمین اجلاس شورای حقوق بشر ملل متحد ضمن مرور محاکمه و دستگیری فرزند آقای منتظری توسط دادگاه ویژه روحانیت قم، بدلیل انتشار فایل صوتی دیدار آقای منتظری با هیئت مرگ در قتل عام ۶۷ گفت:
۲۰ سازمان حقوق بشری در ۸ مارس در یک بیانیه مشترک از دولت ایران خواهان توقف اذیت و آزار و تعقیب مدافعان حقوق بشر در ایران و سپردن عاملان قتل عام ۱۳۶۷ به عدالت شدند.
سازمان عفو بین الملل، و شمار دیگری از سازمانهای مدافع حقوق بشر، از این کشتار بعنوان جنایت علیه بشریت یاد کردهاند.
حقوقدانان شناخته شده بین المللی بر این باور هستند که عدم اقدام جامعه بین المللی و عدم حساسیت نسبت به این جنایت اجازه داده است تا رژیم ایران به نقض حقوق بشر در ایران ادامه دهد. ما توصیه میکنیم که گزارشگر ویژه در ارتقاء حقیقت بررسی قتل عام سال ۱۳۶۷ را در دستور کار خود قرار دهد.
در اجلاس صبح روز پنجشنبه شورای حقوق بشر ملل متحد، نماینده انجمن بین المللی حقوق بشر زنان، طی سخنانی از گزارش گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران که اوایل این هفته در شورای حقوق بشر ارائه شد حمایت کرد. در این گزارش به اعدام ۵۳۰ نفر طی سال گذشته اشاره شده و تاکید شده که رژیم ایران همچنان بالاترین میزان اعدام نوجوانان در دهه گذشته در دنیا را درکارنامه خود دارد.
نماینده انجمن بین المللی حقوق بشر زنان با یادآوری اینکه تا دسامبر ۲۰۱۶، ۷۸ نوجوان در معرض قرار داشته اند، افزود:
شکنجه و اعدام نوجوانان در جمهوری اسلامی ایران تازگی ندارد. در قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ نوجوانان ۱۵ ساله به اتهام محاربه به جوخه های اعدام سپرده شدند. زنان و مردان جوانی که به کمیته مرگ آورده می شدند، تنها با یک سوال ساده روبرو می شدند: موضع سیاسی شما چیست؟ اگر پاسخ رضایت بخش نبود، زندانیان فورا به اعدام محکوم می شدند.
صدای قربانیان قتل عام زندانیان سیاسی در ایران برای سالهای طولانی شنیده نشده است. ما از شورای حقوق بشر می خواهیم که کمیته حقیقت یاب در مورد قتل عام ۱۳۸۸ را ایجاد کند. مصونیت عاملان این قتل عام باید پایان یابد، اگر می خواهیم که در ایران به اعدام نوجوانان پایان داده شود.