سناتور باب کورکر، رئیس روابط خارجی سنای آمریکا در این جلسه استماع گفت: یکی از انتقادات من حول برجام این بود که در نتیجه آن، رژیم ایران فعالیتهای توسعهطلبانه و بیثبات کنندهاش را افزایش میدهد و امروز ما بسیاری از این فعالیتها را میبینیم. ما میبینیم که دخالتهای رژیم ایران افزایش یافتهاند. رژیم ایران و متحدانش به حمایت از اسد ادامه دادهاند و این را به قیمت تعداد بیشماری جان شهروندان سوری انجام داده و میدهند. حمایت رژیم ایران از شبهنظامیان در عراق، منافع سنیها و کردها را مورد تهدید قرار داده است.
سناتور باب کورکر افزود: رژیم ایران شبهنظامیان حوثی در یمن را مسلح کرده است و آنها نیز به متحد ما عربستان حمله میکنند و کشتیهای ما در آبهای یمن را هدف قرار میدهند. یمن اکنون با یک بحران انسانی مواجه است که در تاریخش بیسابقه بوده است. رژیم ایران کماکان اصلیترین دولت حامی تروریسم باقی مانده است. این رژیم از حزبالله لبنان حمایت میکند.
رژیم ایران همچنین چندین شهروند آمریکا را در بازداشت نگهداشته است.
سناتور بن کاردین، رئیس دموکراتها در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفت: فعالیتهای امروز رژیم شاید بدتر از هر زمان دیگر است چرا که در حال افزایش حمایت خود از تروریسم در خاورمیانه و بسیاری دیگر از کشورها در آن منطقه است. سابقه این رژیم در نقض تعهدات مربوط به موشکهای بالستیک بسیار روشن و واضح است و تحریم تسلیحاتی را نقض می کنند نقض حقوق بشر علیه مردم ایران وحشتناک است و از بدترین کشورها در جهان محسوب میشود.
سناتور بن کاردین افزود: ما معتقدیم که جاه طلبی های رژیمایران باید مهار شود. اگر رژیم ایران تغییری در حمایتش از تروریسم ایجاد نکند و همچنان به نقض تعهداتش در مورد موشکهای بالستیکی ادامه دهد و اگر تحریم تسلیحاتی را نقض کند و به نقض حقوق بشر ادامه دهد. ما دست به اقدام خواهیم زد و این دقیقا همان چیزی است که لایحه دوحزبی ما انجام میدهد.
رئیس دموکراتها در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا همچنین گفت: درباره هر موضوعی که صحبت میکند، از یمن گرفته تا سوریه و کشورهای خلیجفارس، نام رژیم ایران به میان میآید. بنابراین ما باید موضع بسیار سختی اتخاذ کنیم. دولت آمریکا باید جدیت موضوع رژیم ایران در منطقه را درک کند و با رفتار ویرانکننده این رژیم مقابله کند.
در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنای آمریکا درباره سیاست کشور در رابطه با رژیم آخوندی، مایکل سینگ عضو ارشد و مدیر اجرائی انستیتو واشینگتن نیر گفت: ما باید با اقدامات رژیم ایران در سوریه, عراق و دیگر کشورها مقابله کنیم و در این راستا، دوستمانمان را در این کشورها را تقویت کنیم تا خودشان با رژیم مقابله کنند. ما باید از تمامی امکاناتمان در زمینههای سیاسی، نظامی، اطلاعاتی، دیپلوماسی و اعمال تحریمها استفاده کنیم. ما نمیتوانیم بطور پایداری بر داعش فائق آییم مگر اینکه به موضوع رژیم ایران بپردازیم لذا این دو استراتژی باید همزمان حرکت کنند.
وی گفت: رژیم ایران بطور مستاصلانه یی به بقای رژیم بشار اسد محتاج است در سوریه, سپاه پاسداران است که برای رژیم اسد می جنگد.
مارتین ایندیک، معاون مؤسسه بروکینگز در واشینگتن در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفت: آمریکا بطور قطع باید استراتژی داشته باشد که بتواند بر اساس آن قادر باشد جلوی هرگونه کمک تسلیحاتی به نیروهای نیابتی رژیم ایران در کشورهای منطقه را بگیرد.
سایت سنای آمریکا ۸/۱/۹۶
سناتور رابرت منندز از سناتورهای برجسته دموکرات در مجلس سنای آمریکا گفت: آمریکا نباید در مقابل دخالتهای منطقهیی رژیم ایران ساکت بنشیند و به همین علت است که لایحه تشدید تحریمهای موشکی و تحریم کل سپاه پاسداران در دستور کار قرار گرفته است.
سناتور منندز افزود: آمریکا نمیتواند اجازه بدهد رفتار بی ثبات کننده و تهاجمی رژیم ایران، مورد چشم پوشی قرار بگیرد. به همین خاطر بود که پیشنویس قانون تحریمهای جدید رژیم ایران را ارائه دادم. تحریمهای جدید در صورت تصویب, سپاه پاسداران را در حیطهای فراتر از نیروی قدس, هدف قرار میدهد.
سناتور منندز با تأکید بر اینکه رژیم آخوندی موتورش را برای دست یابی به سلاح اتمی کوک کرده است، افزود: آمریکا باید بدون هیچ ابهام و شکافی روشن سازد که هر اقدامی که لازم باشد را برای جلوگیری از دستیابی رژیم ایران به سلاح اتمی انجام خواهد داد.
وی افزود: سیاست مهار رژیم ایران در دستیابی به تسلیح اتمی قابل قبول نیست و این رژیم هرگز نباید چنین رژیمی در مسابقه کسب توانمندیهای اتمی شرکت داشته باشد.