در حالیکه دولت آخوند روحانی تلاش میکند تا نرخ تورم را با سیاستهای کاذبی مانند پمپاژ پول به بازار، ثابت به نمایش بگذارد، اما افزایش قیمتها بهویژه در رابطه با مواد غذایی واقعیت دیگری را در ایران آخوند زده به نمایش میگذارند.
برای نمونه یک گزارش حکومتی با اعتراف به روند خزنده قیمتها در رابطه با مواد لبنی از فردای عید نوروز مینویسد: «با گذشت دوهفته از سال جدید افزایش قیمت برخی از محصولات لبنی پرفروش در سطح شهر درحالی رخ داده است که هیچ اطلاع رسانی در این خصوص انجام نشده است. گزارش میدانی میزان از سوپرمارکتهای سطح شهر حاکی از آن است که قیمت شیر پرچرب و کمچرب یکی از برندهای پرفروش محصولات لبنی در هرلیترحدود ۲۰۰ تومان گران شده است و قیمت هر لیتر شیر این برند از ۲ هزار و ۵۰۰ تومان در نوع کمچرب و پرچرب خود به رقم ۲ هزار و ۷۰۰ تومان رسیده است». (سایت حکومتی میزان ۱۴ فروردین ۱۳۹۶)
در نمونه دیگری خبرگزاری نیروی تروریستی قدس، تسنیم (۱۳ فرودین ۱۳۹۶) در گزارشی اعتراف کرده است: «با ورود به سال ۹۶ قیمت برخی از کالاهای اساسی از ابتداییترین روزهای سال به شکلی خزنده در حال افزایش است. نرخ حبوبات که در نیمه سال گذشته افزایش قیمت را تجربه کرده بود در سال جاری نیز دوباره شاهد افزایش قیمت است».
به یقین افزایش بهای مایحتاج عمومی رابطه مستقیمی با سیاستهای حکومت مبنی بر چپاول دسترنج مردم و پر نمودن صندوقهای به غارت برده شده دارد. بر این منطق اقتصاد و بازار در رژیم آخوندی که به آن «اقتصاد رانتی» میگویند، نقش اصلی را در این زمینه ایفا میکند.
همچنین وجود باندهای مافیایی، درگیری باندهای درونی رژیم بر سر تدوین یک سیاست اقتصادی منسجم، نبود سیستمهای کنترل، وجود رشوه و فساد در دستگاههای اداری و شهرداریها، بحرانهای محیط زیستی و نیز غارت و چپاول بازار ملی با واردات بیرویه و انبار کردن آنها برای گرانفروشیهای بعدی، تماما از جمله دلائل برای بروز این بحران میباشند.
بحران به حدی روبه رشد گذاشته است که بانک مرکزی حکومت در تازهترین گزارش خود از روند گرانی کالاها نوشت: «بر این اساس، قیمت لبنیات یکساله ۰.۳ درصد، قند و شکر ۱.۹ درصد، کاهش یافت، اما نرخ تخممرغ یکساله ۱۹.۹ درصد، میوههای تازه ۱۹.۱ درصد، چای ۱.۲ درصد، سبزیهای تازه ۲۸ درصد، گوشت قرمز ۱.۳ درصد، مرغ ۳.۲ درصد، افزایش را تجربه کرد».(سایت حکومتی خبرفارسی ۱۴ فروردین ۱۳۹۶)
این وضعیت در حالی است که اکنون به دلیل گرانی شدید در بازار، بسیاری از اقشار ضربهپذیر و بهویژه کارگران ناچار به حذف مواد اولیه غذایی مانند مواد پروتئینی، گوشت، مرغ، میوه، سبزیها و مواد لبنی از سفرههای خود شدهاند.