کالایی شدن دانشگاه‌ها در ایران حاکمیت آخوندی

با نیم نگاهی به سیاست‌های کلی نظام آخوندی به یقین می‌توان گفت که اساس و بنیان کار در رژیم ولی‌فقیه به موازات سرکوب گسترده همان غارت و چپاول مردم در تمامی زمینه‌ها می‌باشد.

این وضعیت را نه تنها در زمینه غارت و تاراج اموال و دارایی‌های ملی بخوبی می‌توان رؤیت نمود، بلکه فراتر از آن در بسیاری از بخش‌های مختلف از جمله آموزشی مانند مدارس و یا دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در کشور نیز به صنعتی جدید تبدیل شده است.

در رابطه با سودجویی‌های کلان رژیم از دانشجویان و دانشگاه‌ها یک کارگزار حکومتی در دانشکده صنعتی شریف با اعتراف به این واقعیت گفت: «متأسفانه شاهد هستیم که دانشجو منبع درآمدزایی شده و اولین خواسته ما در سال جدید این است که این روند متوقف شود». (خبرگزاری حکومتی ایلنا ۱۸ فروردین ۱۳۹۶)

واقعیت در این رژیم غارتگر را اکنون قریب ۱۳ میلیون دانشجو و دانش‌آموز در سراسر کشور تجربه می‌کنند. هزینه‌های سنگین تحصیلی به موازات عدم امکانات آموزشی، کلاس‌های درس فرسوده و متروکه و نیز سطح نازل کیفیت تحصیل، تماماً بخش جداناپذیری از سیاست‌های نظام ولی‌فقیه را تشکیل می‌دهند.
برای نمونه هدف رژیم آخوندی از راه‌اندازی دانشگاه‌های آزاد که به‌طور فله‌ای و زنجیره‌ای در سراسر کشور برپاشده، نه از سر دل سوزی برای نسل جوان و جویای آینده روشن، بلکه در وهله نخست رسیدن به منابع هنگفت مالی و سپس به عقب انداختن پروسه اشتغال‌زایی برای نسل جوان بوده است. است. یک کارگزار رژیم پیشتر در این رابطه اعتراف کرده بود: «در طول ۸ سال دولت قبلی آن قدر گسترش بی‌رویه در تأسیس دانشگاه‌ها داشتیم که تأثیر منفی خود را بر روی کشور گذاشت. از ابتدای تأسیس دانشگاه در ایران تا سال ۸۴ شاهد افتتاح ۷۰ دانشگاه در ایران بودیم اما در طول هشت سال دولت نهم و دهم به‌اندازه ۸۰ سال در ایران دانشگاه دولتی تأسیس کردند و برخی از این دانشگاه‌ها بدون داشتن صلاحیت، در تحصیلات تکمیلی نیز فعالیت کردند». (سایت مجاهدین خلق ۱۱ آذر ۱۳۹۳)

همچنین از آنجائیکه این رژیم اساساً به دلیل بافت ارتجاعی و عقب مانده‌اش، در وضعیتی نیست که توان جذب سرمایه و به‌تبع آن ایجاد شغل و جذب نیروی جوان را داشته باشد، بر این منطق هست که اکنون میلیون‌ها جوان ایران با مدارک تحصیلی در رشته‌های مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و حتی دکترا در صف بیکاران و جویندگان کار قرار گرفته و خانه‌نشین شده‌اند؛ و باز بر این منطق هست که آخوندهای حکومتی و متولیان دزد و فاسد رژیم حساب‌های بانکی خود را از این طریق پر می‌کنند.

یک نمونه از سوءاستفاده‌های حکومت از دانشجویان را این کارگزار حکومتی با اشاره به آئین‌نامه‌های جدید دولت «تدبیر و امید» برای دانشگاه‌ها این‌گونه تصویر می‌کشد: «دانشگاه نباید پول واحد حذف شده یا افتاده و یا پیش نیاز را از دانشجو بگیرد...در آیین‌نامه جدید آمده است که هر واحدی حذف شود و یا برای واحد پیش نیاز، باید پول واحدها داده شود».