امانوئل ماکرون به‌عنوان رئیس‌جمهور جدید فرانسه انتخاب شد

بنا به آمار نهایی اعلام‌شده از سوی دولت فرانسه، ماکرون در انتخابات روز یکشنبه با بیش از ۶۶ درصد آرا در برابر لوپن با ۳۳ و ۹ درصد آرا، به پیروزی رسید.

امانوئل ماکرون ۳۹ ساله، جوان‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ جهموری پنجم فرانسه است؛ او که هشتمین رئیس‌جمهور این کشور خواهد بود، در گذشته مشاور و سپس وزیر اقتصاد فرانسوا اولاند بوده است.
بلافاصله بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری، مارین لوپن با ماکرون تماس گرفت و پیروزی‌اش را به او تبریک گفت.
فرانسوا اولاند نیز در تماس با ماکرون، پیروزی‌اش را تبریک گفت و برای او آرزوی موفقیت کرد.

هم‌چنین رهبران کشورهای مختلف از سراسر جهان از انتخاب او استقبال کردند و پیروزی‌اش را تبریک گفتند؛ از جمله رئیس‌جمهور آمریکا، نخست‌وزیر انگلستان، صدر اعظم آلمان و رئیس کمیسیون اتحادیة اروپا.

رئیس‌جمهور منتخب فرانسه در اولین سخنرانی خود بعد از اعلام پیروزی، گفت: «یک فصل جدید در تاریخ دیرینة ما امشب گشوده می‌شود؛ می‌خواهم که این، (فصلی از) امید و اعتمادی بازیافته باشد».
وی، اضافه کرد: «فرانسه در خط مقدم نبرد علیه تروریسم، هم در خاک خودش و هم در اقدامات بین‌المللی خواهد بود. تا زمانی که استمرار این نبرد ضروری باشد، ما آن‌را بدون تزلزل به پیش خواهیم برد».
امانوئل ماکرون هم‌چنین، گفت: می‌خواهم امشب به پرزیدنت اولاند درود بفرستم؛ وی پنج سال برای کشور ما تلاش کرد.
ماکرون سپس در جمع هوادارانش در محوطة موزة لوور حضور یافت و به سخنرانی پرداخت.
وی در این سخنرانی به تشکیل یک اکثریت برای تغییر فراخوان داد، و گفت: «من طی پنج سال آینده، هر کاری را انجام خواهم داد تا دیگر دلیلی برای رأی‌دادن به افراط وجود نداشته باشد».
ماکرون، اضافه کرد: «مسئولیت عظیمی در انتظار ماست... که مستلزم تعهد تک‌تک ما... خواهد بود».
روز دوشنبه در مراسم هشت مه، پایان جنگ دوم جهانی و پیروزی متحدین علیه آلمان نازی در سال ۱۹۴۵ که در پاریس برگزار شد، ماکرون در کنار فرانسوا اولاند در اولین مراسم رسمی خود به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب شرکت کرد.
قرار است انتقال قدرت در فرانسه، روز یکشنبه ۱۴ مه صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید:
پیروزی ماکرون - جوانترین رییس جمهور تاریخ فرانسه و استقبال رهبران اروپایی
بسیاری از کشورهای جهان ؛ از پیروزی امانوئل ماکرون, در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه استقبال کرده‌اند و پیامهای تبریک از طرف رهبران جهان سرازیر شد.
رهبران سراسر اروپا نفسی راحت کشیدند و بعد از بریگزیت, رای دهندگان فرانسه لوپن ضد اروپا را بشدت دفع کردند.
بخصوص که آنها نگران سیاستهای ضد اروپایی مارین لوپن رقیب شکست خورده آقای ماکرون بودند.
 
پرزیدنت فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فعلی فرانسه روز یکشنبه گفت پیروزی امانوئل ماکرون مرکزگرا بعنوان رئیس جمهور جدید فرانسه نشان داده است که عمده رای دهندگان خواهان اتحاد حول ارزشهای جمهوری می باشند.
در اطلاعیه اولاند آمده است که پیروزی بزرگ ماکرون تایید می کند که اکثریت بسیار بزرگی از هموطنان مان خواهان متحدشدن حول ارزشهای جمهوری هستند و همبستگی خود به اتحادیه اروپا را نشان دادند.

دونالد ترامپ, رییس جمهوری آمریکا, آنگلا مرکل, صدر اعظم آلمان و رئیس جمهور چین در پیامی این پیروزی را به ماکرون تبریک گفتند.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا, نیز بهترین آرزوها را برای رئیس جمهور فرانسه ابراز داشت و ضمن تبریکات به ماکرون گفت مشتاق کار با ماکرون می باشد. این اظهارات ترامپ باوجود مشابهتهای او (ترامپ) با لو پن و ستایش قبلی از این رهبر جبهه ملی در رابطه با سیاست امنیت بوده است...
هیلاری کلینتون: پیروزی برای ماکرون پیروزی برای فرانسه, اتحادیه اروپا و جهان و شکست برای آنهاست که مزاحم دموکراسی هستند.
کاخ سفید: طی اطلاعیه یی جداگانه, کاخ سفید به ماکرون و مردم فرانسه بخاطر این پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری تبریک گفت.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان گفت: پیروزی شما یک پیروزی برای یک اروپای قوی و متحد و برای دوستی فرانسه و آلمان است.
ترزا می, نخست وزیر بریتانیا, نیز گفت : "فرانسه یکی از نزدیک متحدان ماست و ما چشم به راه همکاری با رئیس جمهوری جدید این آن هستیم."
سخنگوی صدر اعظم آلمان هم پیشتر موفقیت وی را پیروزی برای اروپایی قوی و متحد توصیف کرده بود.

ژان کلود یونکر, رئیس کمیسیون اروپایی, گفته است که مردم فرانسه به آینده اروپا رای دادند.
ژان کلود یونکر پرزیدنت کمیسیون اروپا: بسیار خوشحال هستم که فرانسویها یک آینده را برای اروپا انتخاب کردند.
دونالد تاسک پرزیدنت شورای اروپا: با تبریک به امانوئل ماکرون. فرانسویها آزادی, برابری و برادری را انتخاب کرده اند و به استبداد فیک نیوز (اخبار جعل) نه گفتند.
یکی از مسئولیتهای جدید ماکرون بعنوان رئیس جمهور مذاکره حول شرایط خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا با سایر رهبران می باشد.
 
جاستین ترودو: مشتاق کار از نزدیک با ماکرون رئیس جمهور منتخب در سالهای پیش رو هستم و ما طی اطلاعیه یی گفت روی یک دستور کار مترقی برای پیشبرد امنیت بین المللی, افزایش همکاری در علوم و تکنولوژی و ایجاد اشتغال خوب و متوسط در هر دو طرف آتلانتیک کار می کنیم.
 
مایکل ترنر رئیس جمهور برزیل: ضمن تبریکات برزیل و فرانسه به کار با هم برای دموکراسی, حقوق بشر, توسعه, اتحاد و صلح ادامه می دهند.
ملکوم ترنبال نخست وزیر استرالیا: با تبریک به این پیروزی تاریخی انتخاباتی ما روابط حتی قوی تری بین دو کشور بزرگمان ایجاد خواهیم کرد.

همزمان واکنش بازار های آسیایی هم به نتیجه انتخابات فرانسه مثبت بوده و ارزش سهام در آنها افزایش یافته است.
در همین حال مارین لوپن نامزد شکست خورده انتخابات هم گفت که صحنه سیاسی در فرانسه ساختاری نو پیدا کرده است. خانم لوپن گفت که با رسیدن به دور دوم انتخابات او و حامیانش به اپوزیسیون اصلی تبدیل شده‌اند.

این اولین بار در تاریخ فرانسه بود که هیچ یک از دو نامزد در مرحله دوم رای گیری به احزاب عمده چپ و راست تعلق نداشتند.
ماکرون که سیاستمداری میانه‌رو است با شکست قاطع مارین لوپن, نامزد حزب راست‌گرای جبهه ملی, در ۳۹ سالگی, جوانترین رییس جمهور تاریخ فرانسه شده است.
 ماکرون که طرفدار تقویت اتحاد کشورهای اروپایی است, دو سوم آرا را به خود اختصاص داد.
او در نخستین نطق خود به عنوان رییس جمهور منتخب فرانسه گفت برای جبران اعتمادی که مردم به او کرده‌اند از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.
او پیروزی خود را شروع "فصل تازه‌ای" در تاریخ فرانسه خواند و گفت او رییس جمهور همه مردم خواهد بود.

ماکرون با اشاره به مشکلات فعلی فرانسه از همه خواست برای وحدت و ساختن آینده فرانسه تلاش و با تبعیض و نابرابری مبارزه کنند. او گفت برای پیشبرد صلح و هماهنگی بین‌المللی و مبارزه با تروریسم خواهد کوشید.
او تاکید کرد: "من در ظرف پنج سال آینده تمام آن چه در توان دارم را انجام خواهم داد که هیچکس هرگز دیگر دلیل آن را پیدا نکند که بخواهد به افراطی‌ها رای بدهد."

امانوئل ماکرون بعد از پیروزی در انتخابات طی سخنانی گفت: من همچنین امشب می خواهم کلمه ای هم به مردم فرانسه که به من رای دادند بگویم, شما متعهد شدید و من می دانم که اینکار ساده ای نیست, میخواهم چیزی به مردم فرانسه که به جمهوری رای دادند بگویم, درحالی که با افراطی گری مواجه بودید, من اختلاف عقاید را می فهمم و به آنها احترام می گذارم ولی من نسبت به این تعهد صادق خواهم بود که من از جمهوری دفاع کنم.
امشب تنها زنان و مردان فرانسه و مردم فرانسه هستند که متحدند و آنچه شما امشب در لوور می بینید, احساسات و عواطف مردم فرانسه است.
این محلی که در آن اجتماع کرده ایم... به تمام تاریخ ما بر میگردد... به آزادی پاریس تا انقلاب فرانسه, ... محلی است که متعلق به همه مردم فرانسه است, این محل متعلق به فرانسه است و کل جهان به آن نگاه می کند زیرا امشب اروپاو جهان به ما نگاه می کند.
 اروپا و جهان از ما انتظار دارند که از روح آگاهی دفاع کنیم که دربسیاری نقاط تهدید شده است, آنها انتظاردارند که درهمه جا, ما از آزادی که داریم دفاع کنیم و از مظلومین دفاع کنیم و انتظار دارند که ما امید تازه و انسانیت تازه ای را برای جهان به ارمغان بیاوریم و جهان را امن تر سازیم تا از آزادی ها و رشد دفاع کنیم جهانی که در آن عدالت بیشتر و تساوی بیشتری باشد.
آنها از ما انتظاردارند که نهایتاً خودمان باشیم, همشهریان عزیز وظیفه ای که پیش روی ماست عظیم است و از فردا شروع خواهد شد.
 ما باید معنویت بیشتری به زندگی عمومی مان بدهیم باید از سرزندگی دموکراسی مان دفاع کنیم, ما باید اقتصادمان را قوی سازیم ما باید اشکال جدید حفاظت از جهانی که ما را احاطه کرده است بسازیم و اطمینان پیدا کنیم که هرکسی جایی داشته باشد از خلال آموزش, ازخلال فرهنگ و از خلال بازیابی اروپا و اطمینان یافتن از امنیت تمامی مردم فرانسه.

پیروزی ماکرون ارزش یورو را نسبت به دلار افزایش داد.
 
با پیروزی امانوئل ماکرون, نامزد طرفدار اتحادیه اروپا, در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه, ارزش یورو نسبت به دلار در بازارهای جهانی افزایش یافت.
یورو, واحد پول مشترک اتحادیه اروپا پایان داد.
 
لوپن پس از راه‌یابی به مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه, برنامه خود درباره خروج از حوزه پولی یورو را تغییر داد و بر ایجاد یک پول ملّی در کنار یورو سخن گفت.
این تغییر موضع که به اذغان هم‌حزبی‌هایش "دیرهنگام" بود, باعث شد که برنامه‌های لوپن مبهم و گنگ به نظر برسد و از سوی رقبایش به ویژه ماکرون "احمقانه, پوچ و بی معنی" توصیف شود.

امانوئل ماکرون، جوان ترین رئیس جمهوری فرانسه
امانوئل ماکرون کاندیدای ۳۹ ساله جنبش موسوم به «به پیش» (En Marche) است.
امانوئل ماکرون در دوران کارزا انتخاباتی و هنگامی که بسیاری از رقبا کمر به نقد بی رحمانه نظام موجود بسته بودند و حمله به «سیستم» کلید واژه سخنرانی ها شده بود, به وضوح از کارکرد نهادهای موجود در فرانسه و اتحادیه اروپا دفاع کرد. وی در یک برنامه پربیننده تلویزیونی, در پاسخ به این پرسش که آیا شما جزئی از سیستم هستید؟ گفت: «همه ما عضوی از این نظام و ساختار هستیم؛ هم من و هم شمای مجری که به این جایگاه رسیده اید».
اخیرا در فرانسه کتابی با عنوان «امانوئل ماکرون, جوانی به این کاملی» درباره زندگی و کار این سیاستمدار ۳۹ ساله منتشر شده است. شاید کارنامه تحصیلی و حرفه ای آقای ماکرون, به خوبی نشانگر آن باشد که چرا بسیاری از رسانه ها و تحلیلگران فرانسه وی را نمونه موفق یک شهروند و برون داد کامل نظام آموزشی, شغلی و سیاسی این کشور به شمار می برند.
امانوئل ماکرون در یک خانواده مرفه به دنیا آمد. پدر و مادرش پزشک هستند. وی فارغ التحصیل دانشگاه علوم سیاسی پاریس و دانشسرای ملی علوم اداری فرانسه است. کارش را با اداره نظارت و بارزسی بر دارایی آغاز کرد و پس از مدتی به رده مدیریتی بانک بریتانیایی روچیلد رسید.
در سال ۲۰۰۶ به حزب سوسیالست فرانسه وارد شد و پس از پیروزی فرانسوا اولاند در انتخابات سال ۲۰۱۲, ماکرون ۳۴ ساله به عنوان معاون دبیرکل امور ریاست جمهوری وارد کاخ الیزه شد. در سال ۲۰۱۴ و همزمان با ترمیم کابینه آقای اولاند, این عضو جوان حزب به وزارت اقتصاد ارتقا یافت. در دوره دو ساله وزارتش لایحه ای را برای رونق کسب و کار به مجلس فرستاد که با مخالفت تقریبا تمامی احزاب و حتی شماری از نمایندگان حزب سوسیالست مواجه شد. این لایحه که به «قانون ماکرون» معروف شد, سرانجام و با استفاده از بند ۳ ماده ۴۹ قانون اساسی فرانسه – که بنا به تعریف جنبه استثنایی دارد و دست دولت را برای دور زدن پارلمان باز می گذارد- لازم الاجرا شد.
 میلیون ها فرانسوی علیه «قانون ماکرون» به خیابان ها ریختند. عضو جوان کابینه مانوئل والس در اوت ۲۰۱۶ از مقام خود کناره گرفت اما پیش از استعفا جنبش سیاسی جدید خود با عنوان «به پیش» را به راه انداخته بود.
سیاستمدار جوان اما کهنه کار فرانسه خود را کاندیدای ریاست جمهوری کرد. وی با رد شرکت در انتخابات مقدماتی چپ و راست سنتی فرانسه, علنا اعلام کرد که خط مشی وی و جنبش او «نه چپ نه راست» است.
در دور اول انتخابات و در حالی که جامعه فرانسه بیش از همیشه چند قطبی شده بود, ماکرون با کسب ۲۴/۰۱ درصد آرا, در جایگاه نخست قرار گرفت. اختلاف او با مارین لوپن کاندیدای راست افراطی فرانسه از جبهه ملی کمتر از یک میلیون رای بود. پس از حمایت گسترده احزاب و جریان های سیاسی گوناگون از ماکرون, حالا کم و بیش سناریوی سال ۲۰۰۲ در در دور دوم انتخابات فرانسه محقق شده است: اتحاد اکثریت علیه راست افراطی.
در حالی که جامعه چندپاره فرانسه در دور نخست دست رد به سینه احزاب سنتی و از جمله حزب سوسیالست زد, امانوئل ماکرون برای تشکیل دولت و کسب رای اعتماد مجلس نیاز به یک اکثریت پارلمانی دارد. وی پشتر حمایت جریان میانه رو و سنتی مودم (جنبش دموکراتیک) به رهبری فرانسوا بایرو را به دست آورده است. به نظر می رسد جوان ترین رئیس جمهوری پنجم فرانسه برای کسب اکثریت پارلمانی می تواند با جناح راست حزب سوسیالیست و جمهوریخواهان میانه رو ائتلاف کند. انتخابات پارلمانی ماه ژوئیه, نخستین سنگ محک برای امانوئل ماکرون در کسوت ریاست جمهوری بدون هراس از مارین لوپن خواهد بود.