در این جلسه که روز پنجشنبه به ریاست اد رویس رئیس کمیته امور خارجی، برگزار شد، ایلیانا رزلهتینن رئیس زیرکمیتة خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: «حزبالله شعبهیی از نیروی قدس است و خواستههای رژیم ایران را تأمین میکند».
تام گرت نماینده کنگره از حزب جمهوریخواه تأکید کرد: «حزبالله شاخهیی از درخت رژیم ایران است که ریشههای آن سپاه پاسداران است. از این رو برای حل مشکل در درازمدت، باید سپاه پاسداران را از میان برداشت».
وی افزود: من حامی صلح و امنیت هستم و قویاً از تغییر رژیم در ایران حمایت میکنم
برد اشنایدر نمایندة کنگره از حزب دموکرات هم در سخنانش، گفت: «ما باید رژیم ایران را بهخاطر حمایت از تروریسم در سراسر جهان و اقداماتش در منطقه و در داخل ایران، مورد حسابرسی قرار بدهیم».
این جلسه با حضور کارشناسان و مقامات پیشن دولت آمریکا بهعنوان شهود برگزار شد.
در شروع جلسه اد رویس رئیس کمیتة امور خارجی در سخنان افتتاحیة خود، گفت: «ما گامهای مضاعف و لازم را برای مقابله با حزبالله بهعنوان یکی از تهدیدات بزرگ تروریستی در جهان مورد بررسی قرار میدهیم... سی سال است که این گروه همچنان یک نیروی نیابتی رژیم ایران است و رژیم ایران همچنان تأمینکنندة اصلی مالی آن بهشمار میرود... توافق اتمی، این رژیم را قادر ساخت که امکانات بادآوردة بیشتری را برای حزبالله فراهم کند».
پس از آن تد دویچ رئیس دموکراتها در زیرکمیتة امور خاورمیانه و شمال آفریقا در سخنانش، تأکید کرد: «حزبالله یک سازمان تروریستی است که حملاتی را در چند قاره... انجام داده است. از بمبگذاری پادگان تفنگداران آمریکایی در سال ۱۹۸۳ تا بمبگذاری مرکز یهودیان در آرژانتین در سال ۱۹۹۴؛ حملات تروریستی آن محدود به هیچ مرز جغرافیایی نبوده است... این گروه حمایتهای قابل توجه نظامی از رژیم) ایران دریافت میکند و به همراه سایر شبه نظامیان مورد حمایت این رژیم، به رژیم اسد در حملات ویرانکنندهاش علیه مردم سوریه کمک کرده است».
تد دویچ تصریح کرد: «هیچ آیندهیی برای سوریه، با حضور نظامی دائم رژیم ایران و حزبالله، نمیتواند وجود داشته باشد... حزبالله مدتهاست که سالانه صدها میلیون دلار از رژیم ایران دریافت کرده است».
دکتر متیو لویت, مدیر برنامة ضد تروریسم و اطلاعات مؤسسة واشینگتن برای سیاست خاورنزدیک در سخنرانی افتتاحیهاش که در سایت رسمی کمیتة امور خارجی کنگره منتشر شده، راه حلهای عملی برای مقابله با سوءاستفادة حزبالشیطان از سیستم مالی بینالمللی را از جمله به این ترتیب برشمرد:
نامگذاری شمار بیشتری از نهادهای حزبالله
از سرگیری تحریمهای رژیم ایران بهخاطر حمایت حکومتی از حزبالله؛ شامل اقدامات جدیتر علیه نهادهایی همچون نیروی قدس و ماهان ایر و سایر نهادهای رژیم که در حمایت از تروریسم نقش دارند
و تقویت هماهنگیها و همکاریهای آژانسها علیه شبکة تهدید رژیم ایران
مارا کارلین معاون دستیار پیشین وزیر دفاع آمریکا که یکی دیگر از شهود جلسه بود، تأکید کرد: «حزبالله... بهطور فزایندهیی، به بخشی از نیروی قدس سپاه پاسداران رژیم ایران تبدیل شده است. امروزه این قاسم سلیمانی است که در مورد آیندة حزبالله تصمیم میگیرد و نه حسن نصرالله... حزبالله هر کاری را که رژیم ایران بخواهد، در هر زمانی و فارغ از اینکه چه بهایی داشته باشد، انجام میدهد. رژیم ایران میخواهد تا آخرین نفر حزبالله در سوریه بجنگد... شیعیان لبنان... بهطور فزایندهیی از حزبالله ناامید و مأیوس شدهاند و حامیان کمی دارد... بسیاری فقط به خاطر پول به آن میپیوندند...».
پس از آن دیوید اشر David Asher از مشاوران پیشین وزارت دفاع و وزارت خارجه در سخنان خود توضیح داد که دولت اوباما بهطور سیستماتیک واحدهای تحقیقاتی اجرای قانون را که در سراسر دولت فدرال روی مقابله با شبکههای تأمین مالی تروریسم رژیم آخوندی و حزبالله متمرکز بودهاند، بهخاطر نگرانیاش از مختلشدن توافق اتمی، منحل کرد.
متیو لویت در بخش دیگری از این استماع تأکید کرد که نباید فقط حزبالله را هدف قرار داد؛ بلکه باید تصویر بزرگتری رسم کرد که شامل اعمال رژیم ایران و شبکة گستردة آن است...
وی گفت: «حزبالله بهشدت به رژیم تهران تکیه دارد... لذا ما نه تنها باید عوامل آنرا هدف قرار بدهیم، بلکه باید عوامل و نهادهای (رژیم) ایران را که بر این روابط نظارت دارند، هدف قرار بدهیم».
سپس ایلیانا رزلهتینن رئیس زیرکمیتة خاورمیانه و شمال آفریقا در سخنان خود، اظهار داشت: «حزبالله از خطرناکترین سازمانهای تروریستی جهان و مسئول شماری از وحشیانهترین حملات تروریستی تاریخ است... حزبالله بیش از آنکه شریک رژیم ایران باشد، شعبهیی از نیروی قدس سپاه پاسداران است و تمام خواستههای رژیم ایران را تأمین میکند؛ از جمله حمایت از رژیم جنایتکار اسد در سوریه».
همچنین نمایندة کنگره اشنایدر گفت: «ما باید رژیم ایران را نه فقط بهخاطر حمایت آن از تروریسم در سراسر جهان، بلکه همچنین بهخاطر فعالیتهایش در سراسر منطقه و اقداماتش در داخل کشور، مورد حسابرسی قرار بدهیم».
پس از آن نماینده گارت در سخنان خود، خاطرنشان کرد: «سپاه پاسداران، کل بازار سیاه ایران را تحت کنترل دارد که بخش اعظم اقتصاد را تشکیل میدهد؛ سپاه تنها در بخش اقتصاد سیاه... کنترل منابع درآمدی بین ۲۵ تا ۵۰ میلیارد دلار در سال را دارد... ما در مورد حزب الله صحبت میکنیم؛ اما این شاخهیی از درختی است که باید آنرا رژیم ایران نامید و ریشههای آن هم سپاه پاسداران است. از این رو اگر میخواهید مشکل را در درازمدت حل کنید باید سپاه پاسداران را از میان بردارید».
وی در ادامه گفت که مردم ایران خواهان استقرار صلح و ثبات هستند، اما تا وقتی نیروهای سپاه با برخورداری از مصونیت به تظاهرکنندگان شلیک میکنند و آمریکا هم هیچکاری در این رابطه انجام نمیدهد، نمیتوانند از آن برخوردار بشوند.
گارت سپس این سئوال را از شاهدان مطرح کرد: آیا قبول دارید که مشکل ریشهیی حزبالله، رژیم ایران است و مشکل ریشهی در ایران هم سپاه پاسداران است؟
کارشناسان حاضر به این سئوال پاسخ مثبت دادند.