این گزارش نمونههایی از مداخلات رژیم و مشخصاً اقدامات جنایتکارانة مزدوران سپاه پاسداران در کشورهای منطقه بهویژه در سوریه و عراق را شرح میدهد.
وزارت خارجه آمریکا در قسمت مربوط به حکومتهای حامی تروریسم، به اقدامات تروریستی رژیم و سپاه پاسداران و مزدوران آن در منطقه پرداخته و مینویسد: «رژیم ایران که از سال ۱۹۸۴ بهعنوان یک حکومت حامی تروریسم نامگذاری شده، در سال ۲۰۱۶ به فعالیت مرتبط با تروریسم خود ادامه داد؛ از جمله با حمایت از حزبالله، گروههای تروریستی فلسطینی در غزه و گروههای مختلف در سوریه، عراق و سراسر خاورمیانه. رژیم ایران برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی خود، فراهمکردن پوشش برای عملیاتهای اطلاعاتی و ایجاد بیثباتی در خاورمیانه از نیروی قدس سپاه پاسداران استفاده کرد. رژیم ایران به دستداشتن نیروی قدس سپاه پاسداران در درگیریها در عراق و سوریه اذعان کرده است؛ نیروی قدس مکانیسم اولیة رژیم ایران برای پرورش و حمایت از تروریستها در خارج کشور است.
رژیم ایران به رژیم اسد در سوریه بهعنوان یک متحد حیاتی و به سوریه و عراق بهعنوان مسیرهای حیاتی برای تأمین تسلیحات برای حزبالله، مینگرد. رژیم ایران از طریق تطمیع مالی و یا استقراری، شبهنظامیان خارجی و در درجه اول (شبهنظامیان) شیعی از افغانستان و پاکستان را وادار کرده... که در سرکوب وحشیانه رژیم اسد در سوریه مشارکت کنند. شبهنظامیان شیعی تحت حمایت رژیم ایران در عراق نقضهای حقوق بشر جدی در درج اول علیه شهروندان سنی مرتکب شدهاند و نیروهای رژیم ایران بهطور مستقیم عملیات شبهنظامیان در سوریه را با نفربر، توپخانه و پهپاد پشتیبانی کردند.
رژیم ایران اکثر پشتیبانی مالی حزبالله در لبنان را فراهم میکند و هزاران نفر از شبهنظامیان آن را در کمپهایی در ایران آموزش داده است».
در ادامة گزارش وزارت خارجه آمریکا به اقدامات تروریستی رژیم و مشخصاً سپاه پاسداران در بحرین اشاره شده و سپس، آمده است: «حکومت ایران یک برنامه تروریسم سایبری را حفظ میکند و از حملات سایبری علیه نهادهای دولت خارجی و بخشهای خصوصی پشتیبانی مالی کرده است. رژیم ایران حداقل از سال ۲۰۰۹ به تسهیلکنندگان القاعده اجازه داده است تا یک شبکه تسهیلات اصلی را از طریق کشور بهکار بگیرند که القاعده را قادر ساخته تا تأمین مالی و شبهنظامیان را به جنوب آسیا و سوریه جابجا کند».
در فصل اول این گزارش تحت عنوان «ارزیابی استراتژیک»، در رابطه با رژیم آخوندی، چنین آمده است: «گروههای تروریستی تحت حمایت رژیم ایران و قابلتوجهترین آن حزبالله، به تهدید کردن متحدان و منافع ایالاتمتحده بهرغم تشدید تحریمهای مالی... تحت هدایت آمریکا ادامه دادند... در سال ۲۰۱۶، رژیم ایران اصلیترین حکومت حامی تروریسم باقی ماند و گروههای تحت حمایت آن... توانایی تهدید منافع و متحدان آمریکا را حفظ کردند. نیروی قدس سپاه پاسداران به همراه شرکا، متحدین و عوامل رژیم ایران به ایفای نقش بیثباتکننده در درگیریهای عراق، سوریه و یمن ادامه دادند. رژیم ایران در سراسر منطقه به عضوگیری (افراد) برای پیوستن به نیروهای شبه نظامی شیعی مرتبط با آن... که در درگیریهای سوریه و عراق حضور دارند ادامه داد و حتی به کسانی که به این درخواست پاسخ مثبت بدهند، مسیری برای اخذ تابعیت ارائه کرد».
در بخش دیگری از گزارش وزارت خارجه که به «خاورمیانه و شمال آفریقا» اختصاص دارد، آمده است: «حمایت حکومتی رژیم ایران از تروریسم در سراسر جهان، از طریق نیروی قدس سپاه پاسداران، وزارت اطلاعات و امنیت و متحد رژیم تهران حزبالله، کاهشی نداشت...».
وزارت خارجه آمریکا در قسمت مربوط به عراق نیز، تأکید کرده است: «بسیاری از گروههای مسلح شیعی عراقی مانند کتائب حزبالله، عصائبالحق و سازمان بدر توسط رژیم ایران حمایت میشوند. این گروههای مورد حمایت رژیم ایران در خلال سال ۲۰۱۶... تنشهای فرقهای در عراق را تشدید کردند و در اتهامات نقض حقوق بشر علیه مقدمتاً شهروندان سنی بهویژه در فلوجه شرکت داشتند...».
گزارش وزارت خارجه آمریکا همچنین به لغو یادداشت تفاهم دولت قبلی آرژانتین با رژیم آخوندی بر سر تحقیقات درباره عملیات تروریستی بوئنوس آیرس توسط دولت ماکری اشاره و خاطرنشان کرده است: «این یادداشت تفاهم توسط دولت فرناندز مذاکره و امضا شده بود که مدعی بود این توافق با رژیم ایران نقش منتسب به آنرا در این بمبگذاری روشن خواهد ساخت. چندین مقام پیشین رژیم ایران به خاطر طراحی و اجرای این بمبگذاری متهم شدهاند و تحت اعلان هشدار قرمز انترپل قرار دارند...».
جاستین سیبرل هماهنگکنندة دفتر ضد تروریسم وزارت خارجة آمریکا در معرفی گزارش سالانة این وزارتخانه، گفت: «...رژیم ایران حکومت اصلی حامی تروریسم باقی مانده است... در حالی که داعش بیشترین سرتیتر خبرها را به خود اختصاص داد و در مرکز توجه تلاشهای ضد تروریستی ایالات متحده و جهان قرار دارد، رژیم ایران در سطح جهانی، اصلیترین حکومت حامی تروریسم باقی مانده است... این رژیم به حمایت از حزبالله و گروههای مختلف در سوریه، عراق و سراسر خاورمیانه ادامه میدهد. رژیم ایران از نیروی قدس سپاه پاسداران برای اجرای اهداف سیاست خارجیاش... استفاده میکهند. نیروی قدس مکانیسم اصلی این رژیم برای پرورشدادن و حمایت از تروریستها در خارج ایران است...».
مارتین سیبرل، اضافه کرد: «در سال ۲۰۱۶، رژیم ایران اولین منبع تأمین مالی حزبالله باقی ماند و از نزدیک با حزبالله در تلاشهای آن برای بیثباتکردن خاورمیانه، هماهنگی کرد. حزبالله یک گروه تروریستی خارجی نامگذاری شده و رژیم ایران هزاران تن از شبه نظامیان آنرا در کمپهایی در داخل ایران آموزش داده است... رژیم ایران به حمایت از گروههای شبه نظامی عراقی نیز ادامه داده است؛ از جمله کتائب حزبالله که یک گروه تروریستی خارجی نامگذاری شده است».
هماهنگکننده دفتر ضد تروریسم وزارت خارجة آمریکا همچنین، گفت: «رژیم ایران برای گروههای شبه نظامی بحرینی هم، تسلیحات، پول و آموزش فراهم کرده است؛ گروههایی که حملاتی را علیه نیروهای امنیتی بحرین انجام دادهاند. در ژانویه ۲۰۱۶ مقامهای امنیتی بحرین یک شبکة تروریستی مرتبط با نیروی قدس را برچیدند؛ این شبکه قصد داشت سلسلهیی از بمبگذاریها را در سراسر بحرین انجام بدهد».