کنفرانس اقدامات بین‌المللی برای اجرای عدالت و محاکمه سران رژیم آخوندی به‌خاطر جنایت علیه بشریت در رم

روز پنجشنبه ۲۷ ژوئیه، کنفرانسی در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران و در حمایت از جنبش دادخواهی شهیدان قتل عام ۶۷، از سوی انجمن حقوق بشری به‌قابیل دست نزنید، لیگ حقوق بشر ایتالیا و حزب رادیکال، با حضور نمایندگان هر دو مجلس و شخصیت‌های سیاسی و مدافع حقوق بشر در این کشور برگزار شد.

 

این جلسه که در دفتر انجمن به قابیل دست نزنید در شهر رم و به ریاست الیزابتا زامپاروتی از مسئولان این انجمن و حزب رادیکال ایتالیا برگزار شده بود، به‌طور زنده از رادیو رادیکال پخش شد.
سخنرانان کنفرانس رم عبارت بودند از:
جولیو ترتزی وزیر خارجه پیشین ایتالیا
سناتور استفانیا پتزوپانه نایب‌رئیس کمیتة مصونیت سنای ایتالیا
سناتور لوئیجی کومپانیا عضو کمیسیون خارجی سنای ایتالیا
ماریانو رابینو عضو کمیسیون خارجی و کمیتة حقوق بشر پارلمان ایتالیا
روبرتو رامپی عضو کمیتة حقوق بشر پارلمان ایتالیا
نیکولا چیراچی نمایندة پارلمان ایتالیا
دکتر ریکاردو نوری سخنگوی عفو بین‌الملل در ایتالیا
آنتونیو استانگو رئیس لیگ حقوق بشر ایتالیا
اسماعیل محدث
سخنرانان کنفرانس رم ضمن محکومیت موج اعدام‌های جنایتکارانة رژیم ولایت فقیه در داخل و مداخلات تروریستی سپاه خامنه‌ای در منطقه، بر لزوم حسابرسی از رژیم و به‌ویژه تحقیقات بین‌المللی دربارة قتل عام ۶۷ و محاکمة عاملان آن که هم‌چنان در حکومت آخوندی در مسند قدرت هستند فراخوان دادند و برحمایت خود از جنبش دادخواهی و فعالیت‌های مقاومت ایران در این راستا، تأکید کردند.

کنفرانس اقدامات بین‌المللی برای اجرای عدالت و محاکمه سران رژیم آخوندی به‌خاطر جنایت علیه بشریت در رم

در شروع جلسه الیزابتا زامپاروتی طی سخنانی، گفت: «هدف این کنفرانس آگاه‌کردن اذهان عمومی در مورد قتل عامی است که در سال ۶۷ در زندان‌های ایران صورت گرفت و طی آن بیش از ۳۰ هزار زندانی سیاسی اعدام شدند. در آن کشتار افرادی شرکت داشتند که امروز هم در مسند قدرت هستند... رژیم ایران از نظر احکام اعدام به نسبت جمعیت رتبه اول را در جهان دارد و می بینید که این وضعیت در دوران روحانی بدتر شده است.
در جریان انتخابات اخیر رژیم ایران، آخوند رئیسی که از طرف خامنه‌ای باصطلاح کاندیدا ...شده بود از اعضای هیأت مرگی بود که بر اساس فتوای خمینی در سال ۶۷ بیش از ۳۰ هزار زندانی سیاسی را اعدام کردند؛ اکثریت اعدام شدگان از مجاهدین خلق بودند. ما امروز در این کنفرانس می‌خواهیم به آن‌چه در سال ۶۷ اتفاق افتاد بپردازیم و ببینیم که در شرایط کنونی وظیفة ما چیست و چه‌کار باید بکنیم».

در ادامه کنفرانس رم، فیلم کوتاهی دربارة قتل عام ۶۷ به نمایش درآمد. پس از آن جولیو ترتزی وزیر خارجة پیشین ایتالیا، پیام خانم مریم رجوی رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت به این کنفرانس را قرائت کرد.

کنفرانس اقدامات بین‌المللی برای اجرای عدالت و محاکمه سران رژیم آخوندی به‌خاطر جنایت علیه بشریت در رم
جولیو ترتزی وزیر خارجة پیشین ایتالیا پس از آن در سخنرانی خود، اظهار داشت: «بسیار مهم است که در رابطه پیام خانم رجوی تعمیق کنیم و به اوضاع ایران و خاورمیانه نظر بیندازیم؛ جامعه جهانی اغلب این اوضاع را نادیده می‌گیرد اما به‌نظر می‌رسد که زمان بیداری فرا رسیده است. در طول تاریخ کسانی که دست به جنایت زده‌اند سرانجام به سزای اعمالشان رسیده‌اند و در مقابل عدالت قرار گرفته‌اند؛ اکنون زمان آن رسیده که مقامات رژیم ایران به‌خاطر جنایتشان در قتل عام ۶۷ به پای میز عدالت کشیده شوند».
آقای ترتزی در بخش دیگری از سخنانش به مداخلات تروریستی رژیم در منطقه پرداخت، و گفت: «رژیم ایران همواره و بسیار فعالانه در بی‌ثباتی خاورمیانه نقش ایفا می‌کند و از سازمان‌های تروریستی و شبه نظامیان شیعی حمایت می‌کند؛ بایستی با قرار دادن سپاه پاسداران در لیست سازمان‌های تروریستی به این فعالیت‌ها پایان داده شود».

سخنران بعدی کنفرانس رم، ریکاردو نوری سخنگوی عفو بین‌الملل در ایتالیا بود که در سخنانش، گفت: عامران و عاملان قتل عام ۶۷ بعد از ۲۹ سال هم‌چنان از مجازات مصون مانده‌اند. اقوام و خویشاوندان قتل عام‌شدگان نیز که خواستار عدالت می‌شوند مورد تعقیب قرار گرفته و دستگیر می‌شوند؛ رژیم ایران به درخواست عدالت‌خواهی از طرف خویشاوندان قربانیان با خشونت جواب می‌دهد و آنها را بدون هیچ دلیلی به زندان می‌اندازد. اخبار ناگوارتر همراه با تصاویری که به‌تازگی منتشر شده نشان می‌دهد، رژیم ایران قصد دارد گورهای دسته‌جمعی را از بین ببرد تا آثاری از جنایت سال ۶۷ باقی نماند و آنها را از خاطره‌ها محو کند».

سخنگوی عفو بین الملل در ایتالیا با تأکید بر وخامت وضعیت حقوق بشر و افزایش اعدام‌ها در ایران بعد از توافق اتمی، اضافه کرد: به‌نظرم گسترش روابط اقتصادی و تجاری با رژیم ایران، اوضاع حقوق بشر را وخیم‌تر کرد. می‌بینیم که وقتی روحانی به ریاست‌جمهوری رسید سیاست خفه‌کردن صدای مخالفان، روزنامه‌نگاران، مدافعان حقوق بشر و حقوق زنان را در پیش گرفت.

پس از آن دکتر آنتونیو استانگو رئیس لیگ بین‌المللی حقوق بشر ایتالیا در سخنانش، گفت: رژیم ایران علاوه بر نقض حقوق بشر در داخل کشور، اصلی‌ترین حامی تروریسم بین‌المللی است و با کمک مالی به گروه‌های تروریستی در منطقه مانند حزب‌الله به بی‌ثباتی در منطقه دامن می‌زند. بسیاری از تحلیگران بر این واقعیت تأکید دارند که علت به‌وجود آمدن داعش در منطقه، سرکوب خشن و گسترده توسط شبه نظامیان شیعی تحت حمایت رژیم ایران که در نیروهای عراقی نفوذ کرده بودند، علیه مردم سنی در عراق بوده است.

وی سپس دربارة قتل عام ۶۷، گفت: متأسفانه جامعه جهانی سکوت کرده بود و این باعث شد که دست رژیم ایران در جنایت‌های بیشتر باز گذاشته شود؛ همان‌طور که مشاهده می‌کنیم اعدامها در این رژیم، به‌خصوص در دوران روحانی افزایش چشم‌گیری داشت... پیام خانم مریم رجوی می‌گوید که می‌توان این جنایت را در مراجع بین‌المللی پیگیری کرد. این وظیفة ما است که در این زمینه فعال بشویم. مثلاً دولت ایتالیا می‌تواند نزد مقامات کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل خواستار این تحقیقات و سپردن عامران و عاملان این قتل عام به‌دست عدالت شود. ضروری است که این ارگان به حرکت در بیاید و عدالت برای این عمل ضد بشری که در سال ۶۷ صورت گرفت بر قرار شود.

ماریانو رابینو عضو کمیسیون خارجی و کمیته حقوق بشر پارلمان ایتالیا در سخنرانی خود در کنفرانس رم، گفت: ابتدا می‌خواستم در رابطه با گردهمایی فوق‌العادة اول ژوئیه در پاریس... و سخنرانی‌های بسیار زیبایی که در آنجا صورت گرفت بگویم؛ این تجربة بسیار خوبی برای من بود. اما در رابطه با موضوع کنفرانس امروز به‌نظر من اکنون زمان آن رسیده است که از حرف گذشته و دست به عمل بزنیم. ما باید در کمیسیون‌های خارجی مجلس نمایندگان و مجلس سنا، در رابطه با کشتار سال ۶۷ و در رابطه با نقض حقوق بشر در ایران وارد بحث و اقدام عملی بشویم. بایستی با قطعنامه‌ها و جلسات استماع، این موضوع را دنبال کنیم. دیگر نمی‌توانیم اجازه بدهیم رژیم‌هایی تحت نام خدا حکومت کنند و به سرکوب و کشتار مردم دست بزنند.
ماریانو رابینو در خاتمه تأکید کرد که دولت و شرکت‌های ایتالیایی در مقابل نقض حقوق بشر، باید بر اصول حقوق بشر پافشاری کنند و حقوق بشر را فدای منافع تجاری و اقتصادی نکنند... بعد از توافق اتمی انتظار داشتند اوضاع عادی شود و رژیم ایران نقشی در ثبات منطقه داشته باشد؛ اما به‌عکس کشتار و سرکوب و اعدام و ناامنی افزایش پیدا کرد.

نیکولا چیراچی از دیگر نمایندگان پارلمان ایتالیا سخنران بعدی این کنفرانس بود؛ وی گفت: ما در اول ژوئیه در پاریس بودیم و من به‌دقت موضوعات مختلف را گوش می‌کردم؛ بخصوص بحث حقوق بشر و موضوع ایران که در یک منطقة استراتژیکی قرار دارد.
وی افزود: «من آماده‌ام که یک نامه سرگشاده اعتراضی را از هر دو مجلس ایتالیا و شخصیت‌های سیاسی امضاء کنیم و به نخست‌وزیر برسانیم تا در رابطه با موضوع حقوق بشر و سیاست خارجی‌اش در رابطه با رژیم ایران تجدید نظر کند».

سناتور استفانیا پتزوپانه نایب‌رئیس کمیتة مصونیت سنای ایتالیا در این جلسه، گفت: سال‌هاست موضوع ایران و جنبش مقاومت ایران را دنبال می‌کنم و هر بار که در تجمعات این مقاومت شرکت می‌کنم سرشار و سرزنده به خانه باز می‌گردم من در سنا، یک قطعنامه در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران را با امضای سناتورها از گروههای مختلف به‌ثبت رسانده‌ام. رژیم ایران دست به اعدام در ابعاد بالا می‌زند، یک رژیم زن‌ستیز است که به‌طور گسترده زنان را سرکوب کرده و حقوق آنان را لگدمال می‌کند.

سناتور پتزوپانه افزود: من به‌عنوان یکی از مسئولین حزب دموکرات و یک سناتور از حزب دولت احساس می‌کنم که بایستی صدایم را بلندتر کنم و به‌نظرم می‌توانیم به‌همراه هم هیأت‌های پارلمانی تشکیل بدهیم و از رؤسای هر دو مجلس بخواهیم که در رابطه کشتار ۶۷ گام‌های عملی بردارد.
در ادامة کنفرانس رم، سناتور لوئیجی کومپانیا عضو کمیسیون خارجی سنای ایتالیا به سخنرانی پرداخت و با اشاره به افزایش موج اعدام‌ها در ایران تحت حاکمیت آخوندها، گفت: «فکر می‌کنم که این ارقام برای نشان‌دادن شکست سیاست اوباما کافی است و فکر می‌کنم وخامت شدید نقض حقوق بشر نتیجه آن سیاست غلط است».
وی با اشاره به کارزارهای مقاومت ایران، از جمله کارزار دادخواهی، تأکید کرد: من بسیار خوشحالم که همراه با سایر همکاران پارلمانی در این کارزار در کنار مریم رجوی و در این راه هستیم.

سخنران دیگر کنفرانس رم روبرتو رامپی عضو کمیتة حقوق بشر پارلمان ایتالیا بود که در سخنرانی‌اش، گفت: به این دلیل امروز اینجا هستم که چند هفته قبل در گردهمایی بزرگ مقاومت ایران در پاریس شرکت داشتم برای دیدن یک خلق، یک خلق واقعی و دیدن رهبر آن خلق و جمعیتی از ایرانیان که در خارج هستند و برای ساختن یک ایران آزاد و دموکراتیک فعالیت می‌کنند. برای تغییر رژیم ایران و جایگزینی آن یک نیروی واقعی وجود دارد کسانی که می‌خواهند و عزم جزم کرده‌اند یک کشور دموکراتیک بنا کنند؛ این یک امکان واقعی است، دیر یا زود دارد ولی واقعی و شدنی است. به همین دلیل باید برای آن کار کرد و به این افراد کمک کرد و به آنها انرژی داد؛ باید هر کاری که لازم است انجام داده شود. ما بایستی فراحزبی کار کنیم و موضوع ایران را در سنا و در پارلمان دنبال کنیم. به‌خصوص در رابطه با رژیم ایران که در جهان رکورددار اعدام است و رژیمی است که با سرکوب و ترور و اعدام، حکومت می‌کند. ما باید از کسانی که برای آزادی و دموکراسی در ایران مبارزه می‌کنند حمایت کنیم.

آخرین سخنران کنفرانس رم، اسماعیل محدث به تاریخچه‌یی از نقض حقوق بشر در ایران توسط ر‌ژیم آخوندی و قتل عام سال ۶۷ پرداخت و توضیح داد که این قتل عام بر اساس فتوای جنایتکارانة خمینی به هیأت مرگ ابلاغ شد. کشتار زندانیان سیاسی نه تنها به‌منظور از بین‌بردن تمامی زندانیان صورت گرفت، بلکه خمینی می‌خواست بدین وسیله جو ترور و وحشت در کشور به‌راه بیندازد. طبق آماری که توسط بعضی از مقامات سابق رژیم منتشر شده در تابستان ۶۷ بیش از ۳۳ هزار نفر اعدام شدند.
وی با اشاره به انتشار نوار صحبت‌های منتظری جانشین وقت خمینی با اعضای هیأت مرگ، افزود: منتظری به آنها در رابطه با این جنایات که در جمهوری اسلامی صورت میگیرد اعتراض می‌کند و می‌گوید، تاریخ از شما به‌عنوان جنایتکاران نام خواهد برد.
اسماعیل محدث در پایان تأکید کرد، اکنون زمان آن رسیده است که این جنایتکاران در مقابل عدالت قرار گیرند.