هیأت تحریریه وال استریت ژورنال طی گزارشی، به نقش احتمالی رژیم آخوندی در قتل قاضی شهید آرژانتینی آلبرتو نیسمن پرداخته و تحت عنوان «نیسمن و رژیم ایران... آیا جمهوری اسلامی این قاضی آرژانتینی را با سم به قتل رساند؟»، مینویسد: «روز دوشنبه ریکاردو سائنس دادستان جنایی آرژانتینی اعلام کرد، یک بررسی جدید بر روی جسد قاضی نیسمن... از وجود داروی کتامین در بدن او پرده برداشته است».
وال استریت ژورنال، اضافه کرد: «نیسمن دربارة نقش رژیم ایران در بمبگذاری بوئنوس آیرس... در سال ۱۹۹۴ تحقیق میکرد و در ژانویه ۲۰۱۵ جسد او در آپارتمانش با زخم ناشی از اصابت گلوله به سرش پیدا شد».
ریکاردو سائنس، گفت: «کوهی از شواهد در این پرونده وجود دارد که نشان میدهد این یک قتل بوده است».
وال استریت ژورنال، خاطرنشان میکند: «در سال ۲۰۰۶، نیسمن هفت تن از مقامات رژیم ایران و یک عضو حزبالله را بهخاطر آن بمبگذاری... که ۸۵ کشته برجای گذاشت، متهم کرد.
او یک روز قبل از آن جان باخت که قرار بود در کنگرة آرژانتین دربارة تازهترین یافته هایش شهادت بدهد. وی گفته بود که رئیسجمهور و وزیر خارجه وقت آرژانتین... برای از بینبردن پروندة رژیم ایران به ازای دریافت نفت از این رژیم و فروش غلات آرژانتین، با حکومت تهران یک توافق به عمل آوردهاند... بعد از مرگ نیسمن... حتی کریستینا فرناندز هم تئوری خودکشی را به زودی منتفی دانست... اکنون اگر قضاییة آرژانتین بگذارد ریکاردو سائنز به تحقیقاتش ادامه بدهد، شواهد جدید میتواند به یافتن حقیقت منجر شود».
به گزارش رسانههای آرژانتین، دادگاه عالی این کشور از مورد تحقیق قرار گرفتن رئیسجمهور و وزیر خارجه سابق به اتهام خیانت به کشور و لاپوشانی بر سر یادداشت تفاهم امضا شده با رژیم آخوندی، حمایت کرد.
دادگاه عالی آرژانتین، باتفاق آرا استیناف خواهی متهمان را رد کرد.
در جریان تحقیقات دربارة زد و بند دولت قبلی آرژانتین با حکومت آخوندی فاش شد که در سال ۲۰۱۱، وزیر خارجة وقت این کشور در سوریه با وزیر خارجة رژیم ملاقات کرده است.
این دیدار که در سالهای گذشته نیز مطرح شده بود، روز چهارشنبه توسط روبرتو آهوآد سفیر سابق آرژانتین در سوریه در جلسات دادگاه، مورد تأیید قرار گرفت.
روزنامه کلارین در این رابطه نوشت که شهادت آهوآد و سایر شواهد ارائهشده....، بیش از پیش ادعای آلبرتو نیسمن را تقویت میکند که گفته بود، هدف توافق آرژانتین با رژیم ایران، قبل از هر چیز، رفع احکام جلب ۵ مقام این رژیم بوده که متهم به دستداشتن در بمبگذاری آمیا هستند.