اعدام 5 زندانی سیاسی؛ واکنشها و نگرانیها

 

رژیم می گوید این افراد در مبارزات مسلحانه علیه نظام شرکت داشته اند، ولی اکثریت قریب به اتفاق تحلیگران مسائل ایران، در این مورد می گویند، حکومت برای اثبات دلایل محکومیت آنان به اشد مجازات نه تنها دلایل مستندی ارائه نکرده، بلکه محاکمات این افراد مانند بسیاری از محکمات مخالفین حکومت در ایران درپشت درهای بسته صورت گرفته است.



سایت رادیو بین المللی فرانسه روز چهارشنبه در گزارشی به بررسی واکنشهای گسترده نسبت به اعدام 5 زندانی سیاسی در روز یکشنبه پرداخته است.

انتشارخبر اعدام پنج تن از محکومین به اعدام در زندانهای ایران واکنشهای تندی را درداخل و خارج از ایران برانگیخت . دفترسازمان"عفو بین الملل " در لندن بعداز ظهرروز سه شنبه یازدهم ماه مه با انتشار بیانیه ای اعدام پنج تن ازمخالفین رژیم اسلامی درایران را محکوم کرد و نوشت که این اعدامها بدون اطلاع قبلی به محکومین و وکلای آنها صورت گرفته است.

رژیم می گوید این افراد در مبارزات مسلحانه علیه نظام شرکت داشته اند، ولی اکثریت قریب به اتفاق تحلیگران مسائل ایران، در این مورد می گویند، حکومت برای اثبات دلایل محکومیت آنان به اشد مجازات نه تنها دلایل مستندی ارائه نکرده، بلکه محاکمات این افراد مانند بسیاری از محکمات مخالفین حکومت در ایران درپشت درهای بسته صورت گرفته است. این پنج تن  عبارت بودند از "شیرین علم هولی"، "فرزاد کمانگر"، "علی حیدریان"، " فرهاد وکیلی"، و "مهدی اسلامیان".

در میان اعدام شدگان یک معلم آموزشگاههای کردستان ایران نیز دیده می شود. فرزاد کمانگر سالها در شهر کامیاران کردستان ایران به آموزش کودکان کرد اشتغال داشته است. به همین مناسبت "فدراسیون جهانی اتحادیه های معلمان" با انتشار بیانیه ای، اعدام این معلم جوان را محکوم کرد. دربخشی ازبیانیه فدراسیون جهانی اتحادیه های معلمان  ازجمله آمده است : "این فدراسیون عمیقاً از شنیدن خبری در مورد معلم عضو کانون معلمان ایران فرزاد کمانگر مبنی بر این که وی یکی از پنج نفری است که بطور مخفیانه درروز نوزدهم اردیبهشت ماه اعدام شد، غصه دار است". فدراسیون در بخش دیگری ازبیانیه خود می نویسد ، این فدراسیون دراین راه  به شبکه بین المللی و کمپین های بزرگداشت فرزاد می پیوندد و از همه معلم های ایرانی و فعالان اتحادیه های کارگری ازجمله "رسول بداغی" ، "هاشم خواستار" و "بهمن گودرززاده" که در زندان هستند حمایت می کند.

در تهران نیز ، "سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه" با انتشاربیانیه ای اعدام های اخیر را محکوم کرد. در این اعلامیه گفته شده است : ماکارکنان و اعضاء شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در ماتم معلمی هستیم که ابزارش گچ و قلم بود و کودکانی را تعلیم میداد که بسیاری از آن ها شبها گرسنه سربربالین می گذشتند اعدام و ارعاب محکوم است. بیانیه می افزاید ، ما همانگونه که مکرراً اعلام کرده ایم خواهان لغو مجازات اعدام هستیم و احکام دادگاههای غیر قانونی را مردود میشماریم و خواهان آزادی کلیه زندانیان جنبش مدنی از جمله آقایان مددی و اسانلو هستیم . به گزارش "هرانا" خبرگزاری حقوق بشر ایران ، که در داخل فعالیت دارد، زندانیان سیاسی زندان اوین درتهران دراقدامی اعتراضی نسبت به اعدام های روزگذشته، وانتقال شماری اززندانیان به مکان هائی نامعلوم ظرفهای غذا خود را پس داده و اعتصاب غذا را آغاز کرده اند. به گزارش هرانا این اعتصاب غذا تا روز پنجشنبه ادامه خواهد داشت.

در ایران گفته می شود که مامورین حکومتی تاکنون از تحویل اجساد اعدام شدگان به خانواده های آنان خود داری کرده اند. خانم "شیرین کمانگر" خواهد فرزاد کمانگر معلم اعدام شده ، اعلام کرده است که خانواده ها همچنان در انتظارپیکر عزیزان اعدام شده خود هستند و تاکنون تلاش آنها و وکلایشان برای تحویل اجساد بی نتیجه مانده است.

دفترسازمان "عفو بین الملل " در لندن بعداز ظهرروز سه شنبه یازدهم ماه مه باانتشار بیانیه ای اعدام پنج تن ار مخالفین رژیم اسلامی (روزیکشنبه) درایران را محکوم کرد و نوشت که این اعدام ها بدون اطلاع قبلی به محکومین صورت گرفته است. عفو بین الملل تاکید می کند که این افراد در جریان محاکمات غیرمنصفانه به مرگ محکوم گردیده بودند وعلاوه برآن برخی از این محکومین تحت شنکجه قرارداشته اند.
در بیانیه گفته شده است که این اعدامها حتی براساس قوانین جمهوری اسلامی نیز صورت نگرفته زیرا بر اساس این قوانین اجرای احکام می باید قبلاً به اطلاع محکومین و وکلای آنها می رسید ، که این کار انجام نگرفته است.

"بامدادخبر" در یک گزارش تازه که روزدوشنبه انتشاریافت می نویسد ، با تائید احکام اعدام سه نفر دیگر "محمد علی حاج آقائی" ، "جعفر کاظمی" و عبدالرضا قنبری در دادگاه تجدید نظر، خطراجرای احکام اعدام این سه نفردرروزهای آینده افزایش یافته است. به گزارش بامداد خبر ، اعدامهای سحرگاه روز یکشنبه درزندان اوین که همزمان با قطع تماسهای تلفنی و نیز انتقال زندانیان سیاسی بند سی صدو پنجاه به سایراندرزگاه های این زندان و نیز زندان رجائی شهر کرج صورت گرفته، نگرانیها نسبت به اعدام سه زندانی سیاسی محکوم به اعدام درروزهای منتهی به خرداد ماه را افزایش داده است . به گزارش خبرگزاری "هرانا" بامداد امروز سه شنبه یازدهم ماه ماه مه ، چهل و هشت ساعت پس اعدام های صورت گرفته ، خواهر و مادر شیرین علم هولی ، از فعالین سیاسی کرد اعدام شده در منزل مسکونی آنها در شهر "ماکو" توسط مامورین امنیتی بازداشت شدند.
بنابر این گزارش ، افراد خانواده شیرین تا عصر دیروز اطلاعی نداشته اند. به گفته وکیل سه تن از اعدام شد گان ، نمایندگان مجلس و دادستانی با تحویل جسد های اعدام شدگان به خانواده ها موافقت کرده اند اما وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی و اطلاعات کردستان با تحویل اجساد مخالفت می کند.

در پاریس سازمان "گزارشگران بدون مرز" با انتشار بیانیه ویژه ای در باره اعدام شدگان روزیکشنبه هشدار داده است که خطرجان روزنامه نگاران زندانی در ایران را تهدید می کند.
سازمان گزارشگران بدون مرزدر این بیانیه می نویسد : اعدام پنج زندانی سیاسی درایران نگرانی ما را در باره سرنوشت روزنامه نگاران زندانی بیشتر کرده است . روزنامه نگارانی که به شکل خودسرانه بازداشت و ناعادلانه به احکام سنگین محکوم شده اند، امروزبسیاری ازآنها بیماروازحق درمان نیزمحرومند، برخی دیگرکه به شکل موقت آزاد شده اند، یا پیوسته ازسوی نهاد های امنیتی احضارو بازجوئی می شوند و ازسوی بازجویان با تلفن مورد تهدید و آزار قرار می گیرند . سرکوب در ایران پایان نیافته است کمیسرعالی حقوق بشر نباید به سکوت ادامه دهد . گزارشگر ویژه سازمان ملل باید به فوریت به ایران اعزام گردد.
گزارشگران بدون مرز در ادامه می نویسد : "دو دشمن آزادی مطبوعات در ایران آیت الله "سید علی خامنه ای" و "محمود احمدی نژاد" با برقراری حکومت وحشت و ترور در ایران ، کشور را ازروزنامه نگاران خود محروم کرده اند و حق دانستن را برای مردم ممنوع کرده اند" .