در حالی کشورهای هند و کره جنوبی تا چندی پیش هرکدام سهم چشمگیری در خرید نفت از رژیم آخوندی ایفا نموده بودند، یک گزارش حکومتی ضمن اعتراف به افت شدید صادرات طلای سیاه و مشتقات آن طی ۵ ماه گذشته از جمله نوشت: «میزان صادرات نفت فوق سبک ایران (میعانات گازی) در ماه اکتبر به کمترین میزان ۵ ماهه گذشته میرسد، میزان واردات کره جنوبی از ایران به نصف کاهش مییابد». (خبرگزاری سپاه پاسداران، فارس ۱ مهر ۱۳۹۶)
این وضعیت وخیم که به چرخه درآمدهای میلیاردی رژیم ضربات سنگینی وارد نموده، در حالی است که رژیم آخوندی پایه و اساساس اقتصاد کشور را بر فروش نفت و صادرات معیانات گازی آن قرار داده است. برای مثال فشار بر استخراج هرچه بیشتر گاز در حوزههایی مانند پارس جنوبی که تا چندی قبل به سقف ۲۰۰ میلیون بشکه معیانات گازی رسید بود، ضربات جدی به زیربناهای نفت و گاز کشور وارد نموده است.
به موازات این واقعیات باید به سیستمهای فرسوده و قدیمی در پالایشگاه و چاههای نفت ایران اشاره نمود که بنا بردادههای حکومتی سالانه حداقل نیازمند به «۵۰ میلیارد دلار» سرمایهگذاری خارجی میباشند. بر اساس دادههای وزارت نفت رژیم، میانگین صادرات نفت ایران در دوران پسابرجام اکنون به حدود «حدود ۲.۵ میلیون بشکه در روز» رسیده است که کارشناسان این افزایش میزان را تا سقف ۳ میلیون بشکه در روز نیز تخمین میزنند که با احتساب ۴۵ دلار برای هر بشکه به رقمی حدود ۵۰ میلیارد دلار در سال خواهیم رسید.
همچنین در نبود شفافیت و ثبات در نظام آخوندی، آنهم به دلیل سیاستهای مخرب رژیم در منطقه و جهان و همچنین به دلیل عدم پایگاه اجتماعی و سرکوب داخلی، اساساً موضوع ورود هرگونه سرمایه خارجی تا به امروز به شکست انجامیده و شرکتهای بزرگ و غولهای نفتی جهان حاضر به مشارکت در چنین بازار پر خطر و مملو از ریسک نمیباشند.
این گزارش در ادامه به وضعیت نابسامان زیربناهای نفت و گاز در کشور پرداخته و میافزاید: «پیش از این ۶ منبع آگاه اعلام کرده بود که شرکت ملی نفت ایران به خریداران آسیایی خود اطلاع داده که به دلیل تعمیرات و نگهداری میدان گازی پارس جنوبی میزان صادرات میعانات گازی خود را در ماه اکتبر کاهش خواهد داد».