رژیم آخوندی جنگ افروزی و مداخلات جنایتکارانه خود در سوریه را گسترش می دهد و در صدد است به هر نحو ممکن با تصرف معبر زمینی عراق- سوریه به سواحل شرقی مدیترانه وصل شود.
شمار شبه نظامیان مزدور سپاه در سوریه به بیش از ۱۰۰ هزار تن می رسد بخش عمده این نیروها را شبه نظامیان مزدور افغانی، عراقی، لبنانی و پاکستانی تشکیل می دهند. حدود یک سوم آنها شبه نظامیان سوری هستند که با الگوی بسیج در ایران توسط سپاه سازماندهی شده اند. کلیه این نیروها توسط پاسداران تأمین مالی و تسلیحاتی شده و تحت کنترل و فرماندهی آنها قراردارند.
در روز ۱۴ ژانویه ۲۰۱۷ پاسدار سرتیپ حسین یکتا، یکی از سرکردگان پاسداران و مسئول قرارگاه خاتم، شمار افغانیهای تحت فرماندهی پاسداران در سوریه را، که در لشگری موسوم به فاطمیون سازماندهی شده اند، ۱۸ هزار نفر اعلام کرد. افغانیهای مقیم ایران، به خاطر فقر و بیکاری و نداشتن مدارک قانونی و با اعمال فشارهای مختلف از جانب رژیم مجبور به رفتن به جنگ سوریه می شوند.
جزییات جدید به دست امده از داخل رژیم ملایان حاکی از ان است که:
۱-در حال حاضر نیروهای افغانی به طور ثابت روزهای سه شنبه به سوریه اعزام می شوند. سپاه، افغانیهای مقیم استانهای مرکزی ایران را ابتدا در مرکز سپاه در جنوب تهران (واقع در روبروی ایستگاه متروی قبر خمینی) ثبت نام می کند و سپس به پادگان موسوم به خیرالحافظین در شهریار(جنوب غربی تهران) فرستاده و سپس از فرودگاه خمینی با هواپیماهای شرکت ماهان و شرکت ایران ایر به دمشق فرستاده می شوند. هر هفته حدود دو هزار نفر افغانی از پادگان خیرالحافظین به سوریه اعزام می شوند.
استانداریهای رژیم در استانهای مختلف دفتر ثبت نام برای افغانیها ایجاد کرده اند.
برخی از افغانیها ابتدا در یک پادگان آموزشی سپاه در اطراف قم دوره آموزش نظامی می گذرانند و پس از آن اعزام می شوند. برخی دیگر بعد از اعزام به سوریه آنجا آموزش می بینند.
۲- کلیه نیروهایی که توسط سپاه وارد سوریه می شوند، از فرماندهی سپاه در ساختمان شیشه یی در جنب فرودگاه دمشق کارت شناسایی ورود به سوریه دریافت می کنند. ساختمانی که به نام ساختمان شیشه ای شناخته میشود، یک ساختمان پنج طبقه است که مرکز فرماندهی نیروهای سپاه پاسداران در سوریه در آنجا مستقر است. نیروهای افغانی به پادگان شیبانی (موسوم به پادگان امام حسین) در غرب دمشق منتقل و از آنجا به مناطق مختلف سوریه توزیع می شوند. نیروهایی که در ایران اموزش ندیده اند، دوره آموزشی خود را در همین پادگان طی می کنند. نیروهای افغانی یک ماه و نیم تا دو ماه در سوریه می مانند. با شدت گرفتن جنگ در سوریه در ماههای اخیر اعزام این نیروها افزایش یافته و تعداد زیادی از افغانیها کشته شده اند. در میان افغانیهای اعزام شده کودکان ۱۴ ساله نیز به چشم می خورند.
۳- سپاه پاسداران در سوریه از شبه نظامیان عراقی از جمله سپاه بدر، حرکت النجباء، عصائب اهل حق، کتائب امام علی، کتائب سید الشهدا، حرکت الابدال، حرکت انصارالله اوفیاء، سرایای خراسانی،کتائب صفین و ... به طور گسترده استفاده می کنند.
به این منظور از جمله یک پادگان آموزشی در منطقه پل نو در خارج آبادان در مسیر شلمچه برای گروه الابدال ایجاد کرده است. افراد این گروه ابتدا از بصره به این پادگان منتقل و بعد از گذراندن دوره کوتاه آموزش نظامی و عقیدتی به سوریه می روند. این گروه یک دفتر در خیابان امیرآباد در مرکز شهر آبادان دارد که مسئول آن شخصی به نام ابوفاطمه العماره است.
فرمانده کل الابدال ابواکرم الماجدی و معاون وی کمال حسناوی و فرمانده نیروهای این گروه در سوریه مصطفی ازبیدی، معروف به ابوفدک، است. به تازگی بخشی از نیروهای ابدال به کمک کتائب سید الشهدا، به منطقه التنف فرستاده شده اند. بخش دیگری از نیروهای این گروه در منطقه مرزی رطبه در داخل عراق و بخش دیگری در تیپ ۳۹حشد الشعبی عراق سازماندهی شده اند.
۴- گروه عراقی دیگری که در سوریه نیرو دارد موسوم به کتائب امام علی است که یک تیپ نیرو در سوریه دارد. در ماه اوت ۲۰۱۷، عده یی از افراد این گروه برای یک دوره آموزشی چند ماهه به یک مرکز مخفی سپاه در اطراف تهران رفتند. فرمانده آنها حاج ابوعلی است. بخشی از نیروهای این گروه در منطقه دیرالزور هستند و فرمانده آنها محمد الباوی ملقب به ابوعبد است. نیروهای این گروه به طور ثابت، از شهر آبادان در جنوب ایران به دمشق فرستاده می شوند.
فرماندهی جنگ زمینی در سوریه توسط سپاه پاسداران
۵-فرماندهی عملیات زمینی در سوریه تحت کنترل سپاه پاسداران قرار دارد. مقر فرماندهی سپاه در ساختمان شیشه یی واقع در مجاورت فرودگاه دمشق واقع شده است. پاسداران سوریه را به چند جبهه عملیاتی تقسیم کرده اند. هر جبهه یک مقر فرماندهی دارد که جزییات آن در ژوئیه ۲۰۱۶ توسط مقاومت ایران افشا شد. یکی از فرماندهان عملیاتی سپاه به نام جواد قربانی در مصاحبه با روزنامه جام جم در ۲۱ ژانویه ۲۰۱۷ به وجود سه قرارگاه در سوریه شامل قرارگاههای موسوم به رقیه در حلب (جبهه شمالی)، نبی بین حلب و دمشق (جبهه میانی) و زینب در سمت درعا (جبهه جنوبی) اعتراف کرد. وی که یکی از فرماندهان محورهای قرارگاه زینب بود می گوید: «در این قرارگاه ما همزمان در ۲۹ نقطه میجنگیم، یعنی ۲۹ خط مقدم داریم».
۶-فرماندهی جبهه ها بقرار زیر است:
• پاسدار جواد غفاری، از فرماندهان جنگ ایران و عراق، از چهار سال پیش فرماندهی نظامی حلب و جبهه شمالی سوریه را به عهده داشت و از اواخر ۲۰۱۶ به فرماندهی میدانی کل نیروهای سپاه در سوریه منصوب شد. او یکسال پیش به همراه قاسم سلیمانی جداگانه با بشار اسد و حسن نصرالله ملاقات کرد. دیکتاتور سوریه در این دیدار از او تقدیر نمود.
• پاسدار سرتیپ رحیم نوعی اقدم معروف به ابوحسین فرمانده جبهه جنوبی است که در قرارگاه زنیب در ۵۰ کیلومتری جنوب دمشق به سمت درعا مستقر است. وی از فرماندهان سابق سپاه در استان اردبیل بوده است.
• فرمانده جبهه میانی یکی از فرماندهان سپاه به نام ابو باقر است که معاون پاسدار جواد غفاری نیز محسوب می شود. او حدود یک سال است که در ساختمان شیشه یی مستقر شده است. محل استقرار فرماندهی تاکتیکی وی در جبهه شرقی سوریه متناسب با محل عملیات تغییر می کند.
تلاش پاسداران برای تصرف معبر زمینی بین عراق و سوریه
۷-در چند ماه اخیر، سپاه نیروهای خود را برای تصرف معبر زمینی بین عراق و سوریه متمرکز کرده است. فرماندهان سپاه در هر دو طرف مرز فرماندهی شبه نظامیان را به این منظور در دست دارند. آنها می خواهند کنترل حدود ۴۰۰ کیلومتر نوار مرزی را به دست بیاورند.
• در معبر الولید در بخش جنوبی نوار مرز بین عراق و سوریه (در مجاورت مرز اردن)، در طرف عراق نیروهای عصائب اهل حق، کتائب حزب الله و کتائب سید الشهدا و یک گردان از نیروهای جنبش انصارالله اوفیاء عراق مستقر هستند. حاج حامد یکی از معاونان قاسم سلیمانی، برای فرماندهی و پیشبرد این طرح به همراه نیروهای کتائب حزب الله است. در همین معبر از سمت سوریه نیز کتائب سید الشهدا و کتائب حزب الله و ... در حال پیشروی به سمت مرز هستند.
• در معبر قیروان در بخش شمالی نوار مرزی بین عراق و سوریه نیز نیروهای سپاه در طرفین مرز تلاش می کنند که این معبر را به سمت سوریه باز کنند و بخشی از گروههای شبه نظامی وابسته به سپاه در این معبر متمرکز شده است. بخشی از نیروهای گروه کتائب امام علی در این منطقه مستقر هستند.
• به موازات دو جبهه فوق سپاه تلاش می کند که معبر میانی را با تصرف شهرهای دیرالزور و المیادین و آلبوکمال باز کند و به این منظور شمار زیادی از نیروهای افغانی و عراقی و پاکستانی را به این محور فرستاده است.
نفرت مردم ایران و سوریه از جنگ افروزی در سوریه
۸-تلفات بالای سپاه در سوریه باعث خشم و نفرت خانواده هایشان شده به نحوی که پاسداران تلاش می کنند از اعزام پرسنل ایرانی سپاه به سوریه کاسته و به جای آنها از شبه نظامیان غیر ایرانی استفاده کند.
نارضایتی و نفرت عمومی از ادامه جنگ سوریه که هزینه های طاقت فرسایی را به مردم ایران تحمیل کرده روزافزون است، به نحوی که شعارهایی مانند «سوریه را راه کن، فکری به حال ما کن» در اعتراضات و تظاهرات اجتماعی عمومیت پیدا کرده است.
بنا بر گزارشات از درون رژیم، در یکی از جلسات شورایعالی امنیت رژیم در سپتامبر ۲۰۱۷، قاسم سلیمانی گفته است که در سوریه همه مردم مخالف رژیم ایران هستند، زیرا رژیم را عامل ادامه جنگ و کشتار و ضایعات ناشی از آن درکشورشان می دانند. بنا به گفته قاسم سلیمانی در آن نشست، حتی شیعیان سوریه که رژیم روی آنها حساب می کرد از عملکرد رژیم ایران فوق العاده ناراضی و خشمگین هستند. جز شخص بشار اسد حتی مقامات بالای دولتی و اغلب وزیران هم رژیم ایران را عامل این جنگ در داخل سوریه می دانند. به نحوی که برخی از محافظان بشار اسد و افراد حفاظت اطلاعات ارتش سوریه از پاسداران هستند. بشار اسد به فرماندهان و پرسنل ارتش سوریه اعتماد ندارد. برخی از فرماندهان سپاه به این منظور لباس فرم ارتش سوریه را پوشیده و قیافه ظاهری خود را تغییر داده اند.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۱۹ مهر ۱۳۹۶ (۱۱ اکتبر ۲۰۱۷)