بر این منطق هر روز شاهد هستیم که باندهای درونی رژیم یکی پس از دیگری ضمن خواندن «روضه» برای طرف مقابل، آینهای از بحران و بیبرنامگی حاکمیت برای دوران پس از برجام را به نمایش میگذارند.
محمد جواد لاریجانی که مردم به وی لقب «ماله کش» جنایات رژیم را دادهاند در تازهترین سخنان بی آیندگی و هراس حاکمیت را اینگونه به تصویر کشیده است: «کشورهای عمده اروپایی در مخالفت با منافع ما خیلی نیازی به تحریکات آمریکا ندارند و باید آنها را به خوبی بشناسیم. درباره برجام باید توجه کنیم که ۱+۴ وجود ندارد. اگر آمریکا از برجام خارج شود، دیگر برجامی وجود ندارد. خروج معنایش این نیست که ما هستیم و عمل نمیکنیم، خروج یعنی باید عمل کند؛ بنابراین ما باید روشن بگوییم که ۱+۴ نداریم». (خبرگزاری حکومتی ایسنا ۳ آبان ۱۳۹۶)
این ناامیدی و یاس مفرط در حالی بیان میشود که اخیرا رئیسجمهور آمریکا با اعلام استراتژی جدید این کشور علیه مطامع دیکتاتوری خامنهای، موضوع خروج از برجام اتمی را در چشمانداز قرارداده است. بدینسان قراراست تا کنگره طی ۶۰ روز آینده تصمیم نهایی بر سر «چه باید با توافق اتمی کرد» را به رای گذاشته و ضمن قبول، رد و یا ترمیم این قرارداد، آن را نهایی نماید.
به موازات این تحولات طی هفته گذشته نیز شاهد رشد مخالفت ها در سنای این کشور علیه توافق اتمی و صورت مسئله شکست احتمالی آن میباشیم.
در این رابطه خبرگزاری رویتر (۲۵ اکتبر ۲۰۱۷) در گزارشی نوشت: «پیشنویس لایحه سنای آمریکا که به دنبال خودداری دونالد ترامپ از تائید توافق اتمی صورت میگیرد، شرایط سخت جدیدی را برای رژیم ایران مشخص خواهد کرد که بر اساس، در صورتی که رژیم ایران اقدام به آزمایش موشکی با توانائی حمل کلاهک کند یا از بازدید بازرسان از تأسیسات اتمی و نظامی جلوگیری نماید، تحریمها مجدداٌ برقرار خواهد شد».
همچنین این کارگزار باند ولیفقیه به وجود ترس به دلیل شکست برجام و سرمایهگذاریهای کلان در تمامیت رژیم اعتراف کرده و میافزاید: «ما باید تحریمها را برداریم و نباید از مکانیزم ماشه بترسیم. ما باید به غربیها نشان بدهیم که از تحریمها نمیترسیم و راهش این است که دولت تحریمها را بازسازی کند.
لاریجانی در پاسخ به این سوال که پیشبینی وی از تحولات برجام چیست و آیا آمریکا از آن خارج خواهد شد؟ ادامه داد: «معتقدم آمریکا همیشه طلبکار باقی میماند و برجام را عمل نمیکند و سعی میکند غُل و زنجیری که بر پای ما با برجام گذاشته شده است حفظ شود».
به یقین این جملات بهتری گواه بر درهم ریختگی و بلبشو در حاکمیتی است که تمامی تخممرغهای خود را در سبدی بنام «برجام اتمی» گذاشته است. هراس دیکتاتوری خامنهای از باز شدن سرکلاف برای برجام های دیگر در رابطه با مسائلی همچون تروریسم بینالمللی، صدور بنیادگرایی و یا نقض حقوق بشر میباشد.
لاریجانی ضمن اذعان به این واقعیات گفت: «اتهامات آنها به ما نه تنها مبنا ندارد بلکه بسیار رسوا هم است؛ مثلا میگویند چرا گزارشگر ویژه را به ایران راه نمیدهید. ما برای آمدن گزارشگر به ایران هیچ مشکلی نداریم ولی بسیار حساس هستیم و اجازه نمیدهیم کسی به عنوان گزارشگر بیاید در کشور ما فساد کند». (همان منبع بالا)