یک رسانه حکومتی در مورد لیستگذاری بیش از ۴۰ تن از سرکردگان سپاه و نهادهای وابسته به آن تحت عنوان «گام دوم سیاه چاله» نوشت: با این ترتیب، اگر شرکت ملّی نفت قراردادی با قرارگاه خاتم امضا کند، شرکت ملی نفت خودبخود وارد لیست شرکت های تحریمی می شود!! لذا شرکت های اروپایی هم اگر با شرکت ملی نفت کار کنند، دچار ویروس تحریم می شوند. پیش بینی میشود در فواصل زمانی کوتاه افراد و نهادهای جدید به بهانه ارتباط با افراد و نهادهای سپاه که برچسب تروریستی دارند، شناسایی و در لیست تحریمها قرار گیرند. کسانی گمان کرده اند چون افراد به روز رسانی شده قبلا هم در لیست بوده اند، اتفاق تحریمی جدیدی نیافتاده. این برداشت غلط است. زیرا مهمترین برچسب، SDGT است که به معنای تحمل تبعات حقوقی مترتب بر گروه های تروریستی و حامیان ان هاست. وقتی اسم کسی چنین برچسبی می خورد تنبیهات متفاوتی نسبت قواعد قبلی برای همکاری با او وجود دارد.
این رسانه حکومتی هم چنین نوشته است: قبل از اضافه شدن این برچسب، هر شخص حقیقی یا حقوقی ای که با اعضای اس دی ان لیست کار می کرد نهایتا از چرخه دلار قطع می شد. ولی حالا که این برچسب اضافه شده کسی که با این نهادهای برچسب دار کار می کند خودش به اس دی ان لیست می رود و حالا بقیه باید مواظب باشند با این نهاد در لیست رفته همکاری نکنند که ناگاه از چرخه دلار کنده نشوند. این تفاوت اصلی کاتسا با تحریم های قبلی و عامل اهمیت برچسبSDGT است.
لذا هر شرکت دیگری هم که با این شرکت کار کند خودبخود وارد لیست تحریم ها می شود. افزایش افراد و نهادهای تحریمی سبب افزایش اختلال در روابط بانکی خارجی خواهد شد که اثر مستقیم در بازار ارز خواهد داشت. به نظر میرسد وزارت خزانه داری ایام پایان سال میلادی را هدف قرار گرفته است تا اثرات تحریم جدید را در آن برهه زمانی مشاهده کند.
پاسدار یدالله جوانی، مشاور نماینده ولی فقیه ارتجاع در سپاه پاسداران، نوشت: اجرای قانون کاتسا، معنایی جز شلیک تیر خلاص به برجام نخواهد داشت و ما با تحریمهایی سنگینتر از گذشته مواجه خواهیم شد و اقدام متقابل در این زمینه باید به نوعی پایان دادن به برجام باشد.
پاسدار جوانی افزود: تحریمها را به بهانه این ادعا که سپاه از گروههای تروریستی حمایت میکند، اعمال میکنند، اما در واقع هدف آنها مقابله با نظام است.
پاسدار حسین کنعانی مقدم از سرکردگان سابق سپاه پاسداران نیز گفت: برجام تبدیل به یک اهرم فشار برای نظام شده و ما باید به چین و روسیه توجه کنیم.
وی افزود: آمریکاییها با طرح بحث حقوقبشر،سپاه پاسداران و مداخله در منطقه سعی میکنند گردابی ایجاد کنند که براساس آن بتوانند نظام را در تنگنایی چندجانبه قرار دهند و در نهایت این سیاهچال، منافع ما را به خطر میاندازد، لذا ما باید از این گرداب دوری کنیم.
روزنامه سپاه پاسداران نیز نوشت: نباید منتظر ما به ازای اقتصادی در برابر این قربانیان آتی برجام بود، چراکه برجام در بهارش ثمری نداشت، چه رسد به موسم خزانش.(جوان ۱۰/۸/۹۶)
کیهان خامنهای در سرمقاله خود با مقایسه ادعاهای قبلی آخوند روحانی در مورد گشایش اقتصادی برجام و دعاوی ضدآمریکایی کنونی او نوشت: حالا همه اهل مبارزه با آمریکا شدهاند، اهل رجز خواندن، اهل تقویت قوای موشکی. اما نگرانی جدی هست که این جماعت در اولین فرصت ممکن، باز همان راه نادرست سابق را بروند. (کیهان ۱۰/۸/۹۶)
در جلسه روز چهارشنبه مجلس رژیم، شماری از نمایندگان باند روحانی به حملات باند رقیب و رادیو تلویزیون رژیم به برجام اعتراض کردند. هم چنین پاسدار علی لاریجانی رئیس مجلس آخوندی برجام را موضوعی مربوط به کلیت رژیم دانست و با انتقاد از برنامه های تلویزیون حکومتی پیرامون پیامدهای شکست برجام، گفت:رادیو و تلویزیون باید به این مسأله توجه کند.
یک عضو مجلس ارتجاع از باند روحانی نیز به دلواپسان گوشزد کرد پیامدهای فساد درونی رژیم که اعتراضات مردم را برانگیخته، بدتر از تحریمهای آمریکاست.
کواکبیان، مجلس آخوندی ۱۰ آبان ۹۶: عزیزان مطالب خوبی گفتند الا یکی دو نفر از دوستان که باز به یاد دلواپسی قبلی افتادند من خدمت این عزیزان میگم ما با یک قطعنامه در اثر برجام توانستیم همه قطعنامه های تحریمی رو یکجا از بین ببریم ...
اگه مثل کره شمالی ما فتوای شرعی مقام معظم رهبری را نداشتیم و می تونستیم سلاح هسته ای داشته باشیم شاید وضعیت فرق میکرد...
بحث موسسات مالی، بحث امثال پدیده، بحث رانتها، بحث فساد داخلی، به خدا اینها از امریکا برای ما بدتره ...