سناتور جوزف لیبرمن کاندیدای پیشین معاون ریاست جمهوری امریکا و ژنرال چاک والد جانشین پیشین فرمانده نیروهای امریکا در اروپا شرکت داشتند و سخنرانی کردند.
مدیریت این کنفرانس را پروفسور ساشا شیهان، مسئول امور عمومی و بین المللی در دانشگاه بالتیمور برعهده داشت.
سخنرانان در این کنفرانس بر لزوم خلع ید از رژیم آخوندی در کشورهای منطقه بهعنوان راه حل تضمین صلح و امنیت در خاورمیانه، تأکید کردند.
آنها ضمن محکوم کردن جنایات رژیم آخوندی علیه مردم ایران، به حمایت از مبارزة مقاومت ایران علیه فاشیسم دینی فراخوان دادند.
در این کنفرانس محمد صادقپور مسئول امور سیاسی سازمان جوامع ایرانیان در امریکا، اویاک، ضمن خوش آمدگویی به حضار، اهداف این کنفرانس را تشریح کرد.
پروفسور ایوان ساشا شیهان در سخنان کوتاهی ضمن معرفی سخنرانان با یادآوری نارضایتی گسترده مردمی در شهرهای مختلف ایران از رژیم آخوندی، به ابراز همدردی با زلزله زدگان استان کرمانشاه پرداخت و بی عملی رژیم در این رسیدگی به مردم زلزله زده را برشمرد. وی سپس به استراتژی جدید امریکا در قبال رژیم آخوندی از زمان روی کار آمدن دولت کنونی از جمله لیست گذاری و تحریم سپاه پاسداران توسط وزارت خزانه داری پرداخت و سپس با تاکید بر حضور یک مقاومت سازمانیافته و آلترناتیو دموکراتیک و اعتراضات رو به گسترش مردم در ایران تاکید کرد.
پروفسور ایوان ساشا شیهان: مسئول امور عمومی و بین المللی در دانشگاه بالتیمور
یک بهار ایران امکان پذیر است. دهها هزار ایرانی وطن پرست که به تغییر دموکراتیک متعهد هستند، این تابستان در پاریس جمع شدند و برای تغییر رژیم فراخوان دادند. برای همه حاضرین واضح بود که یک آلترناتیو دموکراتیک در مقابل آیت الله ها وجود دارد و تغییر رژیم در دسترس است.
تحریم رژیم لازم بود. نامگذاری سپاه بعنوان سازمان تروریستی بطور رسمی، ارزشمند و مهم بود. اما اکنون زمان آن فرارسیده که کاخ سفید بطور واقعی برای مانیتورینگ و نظارت لازم گامهای عملی به جلو بردارد تا این نامگذاری جدید تروریستی را موثر و این رژیم را فلج کند تا دیگر نتواند به تروریسمی که در سراسر جهان از آن حمایت میکند، مشغول شود. ایالات متحده وظیفه دارد که با رژیم تهران بعنوان مجرمین برخورد کند. و بدین معناست که نقض حقوق بشر در ایران را مورد هدف قرار دهند. بدین معناست که با آنهایی که مورد ظلم قرار گرفته و قربانی شده اند، همراه شود. و بدین معناست که ایالات متحده با کسانی همبستگی خود را اعلام کند که بدنبال آزادی در ایران هستند، ازجمله اپوزیسیون سازمان یافته.
پروفسور ایوان ساشاشیهان با بررسی گسترش اعتراضات در ایران علیه رژیم آخوندی تاکید کرد: بدون تغییر بنیادین در تهران، جهان شاهد گسترش هرچه بیشتر تروریسم، سرکوب فزاینده مردم ایران، استمرار آزمایش موشکهای بالیستیک و انتقال سلاح برای شبه نظامیان در کشورهای مختلف خواهد بود
وی تنها راه خلاصی جهان از شر این رژیم را سرنگونی آن و حمایت از اپوزیسیون دموکراتیک این رژیم دانست.
در کنفرانس سیاست ایالات متحده در قبال رژیم ایران: مسیر پیش رو، سناتور جوزف لیبرمن رژیم آخوندی را خطر بزرگی برای امنیت و ثبات منطقه دانست و گفت:هم اکنون در سراسر خاورمیانه، واکنش وسیعی نسبت به حمایت رژیم ایران از تروریسم و همچنین دخالت آن در سوریه و یمن و عراق در جریان است،اما امیدبخش تر از همه واکنش و مخالفتهای مردم ایران در مقابل این رژیم است. و این نشان میدهد که نبرد بین سنی و شیعه دروغ است. اپوزیسیون بزرگی در میان مردم ایران، که عمدتا شیعه هستند، در برابر رژیم استبدادی حاکم بر ایران وجود دارد.
و آخرین نکته امیدوارکننده حمایت ادامه دار و فراحزبی در کنگره از آزادی در ایران، و همچنین تغییر خیلی مهم و بزرگ سیاست آمریکا نسبت به ایران توسط دولت ترامپ است. وقتی به سیاست های دولت ترامپ نسبت به رژیم ایران نگاه میکنید، باید صادقانه گفت که این نقطه امیدی برای یک خاورمیانه بهتر، امن تر و آزاد تر، و همچنین مهم تر از آن، یک ایران بهتر، امن تر و آزاد است.
سناتور جوزف لیبرمن در ادامه سخنرانی در کنفرانس در کلوپ ملی مطبوعات در واشینگتن ضمن بررسی دخالتهای رژیم در کشورهای منطقه و حمایت از تروریسم و افراط گرایی در این کشورها افزود:مرکز بسیاری از بی ثباتی ها در منطقه اکنون در تهران است. آنهم بطور خاص با حمایت این رژیم از جریانهای تروریستی . وزارت خارجه آمریکا بارها و بارها گفته که این رژیم حامی شماره یک تروریسم است. این رژیم همزمان هم از حزب الله و آنچنانکه در مدارک سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا هم آمده از جریانهایی مثل القاعده هم حمایت می کند
سناتور جوزف لیبرمن سپس با مرور گسترش مخالفتها با رژیم آخوندی در منطقه خاورمیانه، به بررسی افزایش تظاهرات اعتراضی مردم ایران علیه رژیم آخوندی پرداخت.
سناتور جوزف لیبرمن
یکی از بزرگترین موضوعاتی که رسانه ها به آن پوشش نمیدهند تظاهرات مردمی وسیع علیه رژیم ایران است. دو عنصر در اینجا وجود دارد، در رابطه با تظاهراتی که وسیع و بزرگ هستند. مردم ریسک پذیری دارند، مخصوصا وقتی به تظاهرات سال ۲۰۰۹ علیه انتخابات قلابی نظر کنیم.
اولین عنصر فساد است. و در اینجا ما پژواک هایی نظیر آنچه در تونس و مصر اتفاق افتاد را میبینیم. سناتور مک کین و من تقریبا یک ماه بعد از قیام ها در این کشورها به تونس و مصر سفر کردیم. آنها آزادی و حقوق بشر را فریاد میکردند. هر دوی ما حین گفتگو با رهبران قیام در هر دو کشور به این نکته پی بردیم که حرف آنها بیشتر در بر گیرنده نفرت مردم تونس و مصر نسبت به فساد حکومتی بود، که برای آنها وجه شخصی داشت. زیرا ثروت آنها و ثروت مملکت چپاول میشد و در واقع در دست این حکومت ها قرار داشت. و مردم از فرصت ها بهره مند نبودند. یعنی فرصت های اقتصادی. و همین موضوع اکنون در ایران جریان دارد. بسیار واضح است که آخوندها و سپاه اقتصاد را کنترل میکنند و ثروت این کشور بزرگ را با حرص و طمعی نفرت انگیز به غارت میبرند. و در نتیجه بسیاری از مردم با استعداد از هیچ فرصتی برخوردار نیستند. و صادقانه باید گفت که این یکی از وحشت انگیز ترین اتفاقات از دید آخوندها و سران سپاه است.
و عنصر دوم در خواست آزادی و فرصت های سیاسی نهفته است. و آنچه برای من حیرت آور است این است که مردم و قیام کنندگان در خیابانها به اعدام های سیاسی سال ۱۳۶۷ بدست رژیم اشاره میکنند. که در نتیجه فتوایی صورت گرفت که ولی فقیه وقت رژیم آن را با دستخط خود نوشت. میخواهم یک قیاس مع الفارق کنم. من یک ماه پیش به اوکراین رفتم. یکی از من خواست که در بنیادی حضور یابم که مسئول ساخت موزه و مرکز پژوهشی در جایی در کیو است که بابی یار نام دارد. شما شاید آن را به خاطر داشته باشید زیرا شاعر روسی یوتوشنکو یک شعر بسیار زیبا در مورد بابی یار نوشت. بابی یار نقطه ای است که در سال ۱۹۴۱ بعد از اشغال اوکراین توسط نازی ها، نازی ها در آنجا بیش از ۳۰ هزار یهودی را ظرف یک روز و نیم به گلوله بسته و کشتند. بدون هیچ محاکمه و حرفی. و این واقعه قبل از کنفرانس ننگ آور (وانسی) نازی ها بود که در آن با حضور هیتلر تصمیم گرفتند که نسل مردم یهود را از بین ببرند. بعبارت دیگر، نظر بر این بود که آنها بتوانند این کار را بدون هیچگونه عواقبی پیش ببرند، که همین اتفاق هم افتاد. یک کشیش بسیار خوب بنام پدر دوبواز تمام زندگی خود را صرف تحقیق در مورد هولوکاست کرده است، و آنها میگویند که بیش از یک میلیون انسان در شوروی سابق به گلوله بسته شدند و در آبکندها دفن شدند.
بنابراین وقتی من به آنجا رفتم به یاد کشتار سال ۶۷ در ایران افتادم. بسیار شباهت دارد. افراد زندانی شدند، آن هم بخاطر دیدگاههای سیاسی شان. و برخی مواقع همانطور که میدانید فقط بخاطر پخش اعلامیه. باور میکنید؟ این برای ما آمریکایی ها بسیار توهین آمیز است. و البته که سازمان مجاهدین خلق ایران بطور خاص توسط رژیم مورد هدف قرار داشت زیرا سازمان مجاهدین خلق ایران بیش از هر کس دیگر رژیم را به وحشت انداخت. و طی چند هفته، در تابستان سال ۶۷، بدون هیچگونه حکومت قانون، طی محاکمه های قلابی، همان رقم ۳۰ هزار عضو سازمان مجاهدین خلق ایران و هواداران آنها کشته شدند. و ضمنا آنها هم در گورهایی دفن شدند. و رژیم خیال میکرد که هیچکس به آن پی نخواهد برد. یک جنبش بسیار شگفت آور اکنون در ایران وجود دارد که در واقع این موضوع را در افکار عمومی زنده کرده است و تلاش بر این است که یک کمیسیون تحقیقات همانند آفریقای جنوبی بعد از دوره آپارتاید تشکیل شود. و به کمک خداوند و مردم ایران و متحدان آنها در واشنگتن ما شاهد زمانی خواهیم بود که این کمیسیون تحقیقات در ایران شکل گیرد.
اما واقعیت تلخ این است که آنچه در تابستان ۶۷ در سراسر ایران بوقوع پیوست با همه این جوخه های اعدام، در آن نقطه پایان نیافت. این تنها یک نمونه متمرکز و بزرگ بود. انسان ها در ایران همچنان بخاطر اعتقادات سیاسی شان زندانی میشوند. خبرنگاران فقط بخاطر چاپ یک گزارش به زندان انداخته میشوند. از سال ۲۰۱۳، وقتی باصطلاح رئیس جمهور مدره رژیم روحانی روی کار آمد، بیش از سه هزار انسان اعدام شده اند، بسیاری از آنها در مکان های عمومی و بسیاری بدلایل سیاسی. بنابراین مهم است که این افشاگری صورت میگیرد، و من نسبت به شجاعت مردم ایران ادای احترام میکنم که به خیابان ها میروند و خواهان حسابرسی در رابطه با قتل عام ۶۷ میشوند، زیرا اعدام ادامه دارد. و این موضوع به ما یادآوری میکند که این رژیم تا چه حد خبیث و شیطانی است.
سناتور لیبرمن در ادامه سخنان، به بررسی سیاست جدید دولت امریکا در قبال رژیم آخوندی پرداخت و با مرور سیاستهای مماشاتگرانه دولت اوباما در رابطه با رژیم و چشم پوشی از جنایات رژیم علیه مردم ایران و دخالتهای تروریستی در کشورهای منطقه، به امید تغیییر رفتار رژیم خواستار تشدید تحریمها علیه رژیم و بازرسی گسترده تر بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از مراکز نظامی و غیر نظامی رژیم شد.
سناتور لیبرمن سپس خواستار حمایت از مقاومت سازمانیافته مردم ایران و جایگزین دموکراتیک رژیم شد و افزود: بنابراین اولا امیدوارم که ما به همین منوال در حمایت از دولت در مورد ایران به پیش برویم، و از آن بخواهیم که سیاست های اعلام شده توسط رئیس جمهور را اعمال و تقویت کند، یعنی سیاست های قاطعانه و درست. و همچنین همان کاری را انجام دهیم که بارها قبلا انجام داده ایم،، یعنی اینکه آمریکا از اپوزیسیون ایران حمایت کند. جریان های اپوزیسیون وجود دارند. و هیچیک بهتر و سازمانیافته تر از شورای ملی مقاومت ایران و سازمان مجاهدین خلق ایران نیستند که بتوانند نقش جدی تری در ایجاد تغییر در ایران ایفا کنند. و من میخواهم مجددا در خاتمه به فاجعه سوریه اشاره کنم. یکی از بهانه ها که گاهی درست بود اما نهایتا از طرف آمریکا و متحدان اروپایی آن بیش از حد مورد استفاده قرار گرفت به این راه برد که نباید به وحشی گری اسد در قبال مردم سوریه خاتمه داد و رژیم ایران و روسیه را از دخالت در آنجا منع کرد، زیرا برخی بهانه میکردند که هیچ اپوزیسیون سازمانیافته ای در سوریه وجود ندارد و ما نمیدانیم از چه کسانی حمایت کنیم. اما در ایران یک اپوزیسیون سازمانیافته وجود دارد و دولت آمریکا باید از آنها حمایت کند.
برخی مواقع وقتی من در گذشته در مقابل شما یا در جلسات مشابه سخنرانی کرده ام، گفته ام که میدانم رژیم ایران قدرت دارد و شاید برای برخی سخت باشد که تصور تغییر داشته باشند. فکر کنم وقتی به وقایع در صحنه نگاه میکنید، همانطور که ما آنها را شرح داده ایم، اکنون زمان آن فرا رسیده است. اما اگر به تاریخ هم برگردیم، هیچکس تصور نمیکرد که یک گروه از ایالات تحت سلطه استعمار در آمریکا بتوانند از دست قدرت برتر آن زمان یعنی انگلیس خلاص شوند. اما این اتفاق افتاد. و با کمک ادامه دار همه ما، رژیم آخوندی ایران هم سرنگون خواهد شد.
ژنرال چاک والد جانشین پیشین فرمانده نیروهای آمریکا در اروپا
ژنرال چاک والد جانشین پیشین فرمانده نیروهای امریکا در اروپا سخنران دیگر کنفرانس «سیاست ایالات متحده در قبال (رژیم) ایران: مسیر پیش رو»، در کلوپ ملی مطبوعات واشینگتن بود.
ژنرال چاک والد در سخنان خود ضعفها و حفره های توافق اتمی و تقلبها و سوء استفاده های رژیم از این توافق برای گسترش مداخلات تروریستی در کشورهای منطقه را برشمرد و با استناد به اظهارات یوکیو آمانو دبیرکل آژانس بین المللی انرژی گفت. متأسفانه، آژانس بین المللی انرژی اتمی، به پایگاه های نظامی رژیم ایران دسترسی ندارد. آنها فقط به آنچه که در این توافقنامه توافق شده است دسترسی دارند، بنابراین تعداد زیادی از مکان ها در ایران وجود دارد که این رژیم می تواند در آنها سلاح های هسته ای تولید کند که به آنها دسترسی نداریم.
ژنـرال چاک والد با مرور جنایتهای بشار اسد علیه مردم سوریه و با کمک و دخالت مستقیم رژیم آخوندی افزود:
اولویت فعلی ما باید یک استراتژی جامع باشد که به عناصری از قدرت آمریکا در ائتلاف اجازه دهد تا علیه رژریم ایران فشار بیاورد. در حال حاضر ما باید به طور کامل تمام محدودیت ها را بر برنامه هسته ای رژیم ایران، از جمله درخواست دسترسی به سایت های نظامی و مناطقی که مشکوک به انجام کارهای تسلیحاتی هستند را اعمال کنیم.
ژنرال چاک والد در ادامه سخنان خود افزود: ایالات متحده باید برای رژیم ایران روشن کند که ما حضور یک نیرو در سوریه را خواهیم داشت تا اطمینان حاصل کنیم که داعش دوباره ظهور نخواهد کرد و مانع از تصرف همه کشور به دست اسد بشویم. ما باید به متحدان نیروهای دمکراتیک سوریه کمک کنیم از قلمرو استراتژیک ارزشمندی که از داعش گرفتیم حفاظت کنند. این به مسدود کردن پل زمینی رژیم ایران کمک می کند و به ما اهرم حیاتی برای سرنوشت سوریه پس از جنگ می دهد.
ما باید در برابر گسترش تسلیحات موشکی رژیم به یمن، سوریه و لبنان اقدام کنیم.