بنیاد اروپایی آزادی عراق در این گزارش ۲۴ صفحهیی تحت عنوان «حمایت رژیم ایران از گروههای بنیادگرای اسلامی با استناد به اسناد روابط گستردة رژیم و القاعده که بهتازگی توسط اطلاعات مرکزی آمریکا منتشر شد تأکید کرده است که رژیم برای پیشبرد سیاستهایش، تمایزی بین بنیادگرایان شیعی و سنی قائل نیست و همة باندهای حکومت آخوندی، در سیاست صدور بنیادگرایی با هم اتفاق نظر دارند.
در مقدمة گزارش بنیاد اروپایی آزادی عراق به ریاست استرون استیونسون، صدور بنیادگرایی بهعنوان یکی از پایههای استراتژی حکومت آخوندی طی ۳۸ سال گذشته ذکر شده و توضیح داده شده است که هر چند حمایت رژیم از گروههای باصطلاح شیعه همواره روشن بوده است، اما رژیم ولایت فقیه که مرکز صدور بنیادگرایی است، در این زمینه برای پیشبرد اهداف خودش، تفاوتی بین شیعه و سنی قائل نمیشود.
این گزارش سپس جزییاتی از روابط رژیم و القاعده را که بهتازگی در اسناد مربوط به بن لادن فاش شد ذکر میکند و میافزاید: اکنون ضرورت فوریتری وجود دارد تا روابط رژیم ایران با گروههای بنیادگرای سنی بهطور عام و با القاعده و داعش بهطور خاص، مورد بازبینی قرار گیرد و فهم شود.
گزارش سپس به مشخصههای بنیادگرایی اسلامی پرداخته که یکی از آنها قساوت بی حد و حصر است؛ در این رابطه جنایاتی مثل قتل عام ۳۰ هزار زندانی سیاسی در سال ۶۷، اسیدپاشی به صورت زنان یا پاکسازی قومی توسط شبه نظامیان رژیم در عراق، بهعنوان برخی از نمونههای عملکرد بنیادگرایان ذکر شدهاند.
گزارش «حمایت رژیم ایران از گروههای بنیادگرای اسلامی» سپس به این حقیقت میپردازد که بنیادگرایی اسلامی در عصر معاصر، نخستینبار با روی کار آمدن خمینی جلاد بهوجود آمد و در پی آن رژیم آخوندی به «حامی سیاسی، ذاتی، معنوی و استراتژیک تمامی بنیادگرایان اسلامی در سراسر جهان بهرغم اختلافات آنها با این رژیم، تبدیل شد».
بنیاد اروپایی آزادی عراق در بخش دیگری از گزارش خود خاطرنشان میکند که مقاومت ایران در کتاب «بنیادگرایی اسلامی، تهدید جدید جهانی» که در سال ۱۹۹۳ بهقلم محمد محدثین مسئول کمیسیون خارجة شورای ملی مقاومت منتشر شد، نسبت به این خطر بهویژه بعد از شکست رژیم در جنگ ضد میهنی، هشدار داده بود.
ایفا سپس اهداف و مقاصد رژیم را در صدور بنیادگرایی و تروریسم در محورهای مختلف، تشریح کرده است از جمله:
ترویج بنیادگرایی اسلامی
برخی از ارگانهای رژیم که مشغول عضوگیری بنیادگرایان هستند
حمایت رژیم از گروههای بنیادگرای شیعی و سنی و هماهنگی استراتژیک رژیم با القاعده و داعش
در این قسمت از گزارش تصریح شده است که رژیم و داعش و القاعده، دشمن هم نیستند و بهرغم اختلافات، اشتراک نظرتشان بسا بیشتر است. «رژیم ایران همسو با استراتژیاش، هرگز از کمک یا فراهمکردن همکاری، پشتیبانی و حمایت لجستیکی از بنیادگرایان سنی مثل القاعده و داعش، خودداری نکرده است».
یک بخش دیگر از گزارش ایفا، به نقش حزبالشیطان لبنان در پیشبرد تروریسم و بنیادگرایی رژیم از جمله بهکارگیری از حزبالشیطان برای همکاری و ارتباط با القاعده، اختصاص یافته است.
گزارش بنیاد اروپایی آزادی عراق در بخش دیگری خاطرنشان میکند که رژیم آخوندی در ماه می سال ۲۰۰۳، به مقامات آمریکایی پیشنهاد تبادل سران القاعده با رهبران سازمان مجاهدین در اشرف را داد، اما این پیشنهاد از سوی آمریکا رد شد.
گزارش سپس نمونههای مختلف را ذکر میکند که در آن، مقامات دولت آمریکا بر ارتباطات و روابط میان رژیم و القاعده صحه گذاشتهاند.
در همین رابطه دونالد ترامپ در ۲۱ مهرماه گذشته، در سخنرانی خود درباره استراتژی جدید آمریکا در قبال رژیم آخوندی پیرامون نقش این رژیم در حمایت از تروریسم گفت: عوامل رژیم ایران به عواملی آموزش دادند که بعداً در بمبگذاری القاعده در سفارتخانههای آمریکا در کنیا و تانزانیا شرکت داشتند و ۲سال بعد، ۲۲۴نفر را کشتند و بیش از ۴۰۰۰تن را مجروح کردند.
این رژیم بهدنبال حملات ۱۱سپتامبر به تروریستهای سطح بالا پناه داد، از جمله به پسر اسامه بن لادن.
در عراق و افغانستان گروههایی تحت حمایت رژیم ایران، صدها پرسنل نظامی آمریکا را کشتهاند.
تجاوزات دیکتاتوری حاکم بر ایران تا همین امروز ادامه دارد. این رژیم همچنان حامی اصلی تروریسم در جهان است و به القاعده، طالبان، حزبالله، حماس و دیگر شبکههای تروریستی مساعدت میرساند.
بنیاد اروپایی آزادی عراق در پایان گزارش ۲۴ صفحهیی خود نتیجهگیریها و درخواستهایش را اعلام کرده و از جمله تصریح میکند که رژیم ایران مرکز بنیادگرایی اسلامی است و سیاست صدور بنیادگرایی برای این رژیم یک مسئلة حکومتی است. این سیاست در بالاترین سطوح حکومتی توسعه یافته و همة دستهبندیهای رژیم از آن حمایت میکنند.
بنیاد اروپایی آزادی عراق در پایان با تأکید بر اینکه با توجه به جایگاه حمایت از تروریسم در اهداف رژیم آخوندی، باید اقدامات بیشتری برای مقابله با آن صورت بگیرد، توصیههای خود را به این ترتیب ارائه کرده است:
1- قدرتهای جهانی که با بنیادگرایی و تروریسم (تحت نام) اسلام مقابله میکنند باید نقش ویژة رژیم ایران را در آن مورد تأکید قرار بدهند. این باید بدون هیچگونه ملاحظة سیاسی، بهطور علنی اعلام و به آن پرداخته شود...
2- باید تحریمهای گستردهیی علیه سپاه پاسداران در تمامیتش و بر حزبالله اعمال شود. باید یک کارزار جامع برای شناسایی، افشا و مجازات همة شرکای تجاری سپاه پاسداران و حزبالله در سراسر جهان وجود داشته باشد.
3- ایالات متحده، اروپا و همة کشورهای متمدن باید در اتحاد با هم برای اخراج همة مأموران تروریست رژیم ایران از سرزمینشان کار کنند.
4- سپاه پاسداران، حزبالله و سایر عوامل (رژیم) تهران، باید از کشورهای منطقه، بهویژه از سوریه، بیرون رانده بشوند.