سخن از بنیادی است که قریب سی و هشت سال پیش به دستور خمینی ملعون بنام «مستضعفان» اما بکام آخوندهای دزد و چپاولگر پایهگذاری گردید.
بر این اساس قرار بود تا این بنیاد حکومتی از طریق سرمایههای آزاد شده از قیام ضد سلطنتی، ریشه فقر را در جامعه زدوده و با رفتن به بطن مردم بهویژه اقشار تهیدست و فقیر، زندگی و معیشت آنان را بهبود بخشد. حال که به روند و رشد قارچ گونه این بنیاد نگاهی میاندازیم، به یقین به عمق فاجعهای پی میبریم که در روند خود آن را به یکی از بزرگترین موسسات پولشویی، دزدی و غارت و اختلاس در با زیرمجموعهای بالغ بر قریب ۲۰۰ شرکت و موسسه مافیایی در دیکتاتوری ولیفقیه تبدیل کرده است.
یک گزارش حکومتی با اشاره به «فراقانونی» بودن این ارگان تحت امر بیت خامنهای مینویسد: «با انتشار صورتهای مالی تلفیقی گروه و واحد اصلی بنیاد مستضعفان برای دوره عملکردی منتهی به پایان اسفندماه ۹۵ هم اکنون این نهاد دارای ۱۸۹ شرکت است و اموال مختلف را در اختیار دارد که از این تعداد ۶۰ شرکت بورسی و غیر بورسی با زیان انباشته ۸۶۰ میلیارد تومانی مواجه هستند». (خبرگزاری سپاه پاسداران، فارس ۳ آذر ۱۳۹۶)
دانشنامه ویکیپدیا نیز در رابطه با اساس و بنیان این موسسه غارت و چپاول میافزاید: «بنیاد مستضعفان و جانبازان موسسهای در داخل حکومت جمهوری اسلامی ایران میباشد که از لحاظ حقوقی نه موسسهای دولتی محسوب میشود و نه شرکتی خصوصی؛ بلکه موسسهای عمومی است که دولت اجازه دخالت در امور آن را ندارد و در قبال عملکردش تنها میبایست به مقام رهبری ایران پاسخگو باشد».
این جملات ترجمان ابعاد طول و عرض دستگاهی است که به موازات دیگر ارگانهای موازی مانند بنیادها و موسسات وابسته به سپاه، بسیج و یا تولیتهای مذهبی، وهمچنین ۹۷ میلیارد دلار سرمایههای خامنهای، با دور زدن سیستم مالی و اداری کشور، عملا هم «دولت سایه» و هم «اقتصاد موازی» در کشور به راه انداختهاند.
این گزارش حکومتی در ادامه قدری به عمق ماجرا رفته و با اشاره به زیرمجموعههای این ارگان میافزاید: «این شرکتها شامل پمپ پارس، آجر پر جلا، بافتههای کرمان، ریسندگی نجفآباد، تولید تبد، ایران پویا، ایران ابزار، تیزرو و سایر شرکتها به ارزش ۳۶ میلیارد و ۵۹۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان عنوان شده که در مجموع با احتساب مانده سرمایهگذاری بنیاد مستضعفان در ۸ شرکت مذکور، ارزش سرمایهگذاریها در این بخش به ۸۷ میلیارد و ۸۸۸ میلیون تومان میرسد».
بر این اساس تنها در بخش سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان: «انبوه شرکتهای مختلف بهطور مشخص در زیرمجموعه ۱۶ شرکت مادر تخصصی قرار گرفته که شامل شرکت گسترش کشاورزی پیوند فردوس پارس، شرکت مادر تخصصی گسترش صنایع غذایی سینا، شرکت مادر تخصصی مالی و سرمایهگذاری سینا، شرکت گسترش پایا صنعت سینا، شرکت سیاحتی و مراکز تفریحی پارسیان، شرکت پایا سامان پارس، شرکت عمران و مسکن ایران، شرکت انرژی گستر سینا، شرکت صنایع برق و انرژی صبا، شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس، شرکت احداث و بهرهبرداری آزادراه تهران شمال، شرکت گسترش ارتباطات و فناوری اطلاعات سینا، بانک سینا، موسسه بنیاد علوی، شرکت خدمات مهندسی و شهرسازی علوی و سایر شرکتها و مؤسسات است».
به موازات این واقعیات باید به ابعاد درآمدهای نجومی از سوی بنیاد مستضعفان اشاره کرد که تنها در سال ۱۳۹۵ «به درآمد عملیاتی ۲۸ هزار و ۳۶۰ میلیارد تومانی دست یافته است»!!.
این آمار و ارقام نجومی از درآمدهای خامنهای در حالی است که بنا برداده های متولیان رژیم قریب ۱۰ میلیون از مردم میهن امان زیر خط فقر مطلق بسر میبرند و ۱۶ میلیون دیگر نیز به حاشیه شهرها رانده شدهاند.