همین شرایط باعث شده که بیماریهای عفونی و سرماخوردگی در مناطق زلزله زده افزایش یابد. مادران نگران می گویند رسیدگی به کودکان مریض در این شرایط و در چادر بسیار سخت است.
رسانه های حکومتی درباره وضعیت هموطنان زلزله زده می نویسند: هر روز که از زلزله ۷ و سه دهم ریشتری ۲۱ آبان فاصله می گیریم چادرنشینان زلزله زده با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم می کنند.
نداشتن آب گرم و استحمام نکردن و در اختیار نداشتن سرویس های بهداشتی و نفوذ آب باران همه یک طرف، سرمایی که استخوان های آدمی را می سوزاند، این ها همه حکایت این روزهای چادرنشینان بی سرپناه زلزله زده قصرشیرین و سرپل ذهاب است.
مادری در قصر شیرین می گوید: دیشب سرما امان ما را در داخل چادرها بریده بود و خودم و فرزندانم با پوشیدن لباس بسیار زیاد، هریک سه پتو داشتیم که بازهم جوابگوی سرما نبود.
یک هموطن دیگر می گوید: سرما، باد، باران، کوچک بودن و نازک بودن چادرهای جمعیت هلال احمر و کافی نبودن امکانات اولیه از قبیل پتو و وسایل گرمایشی، همه و همه باعث شده که این روزها برایمان بسیار سخت سپری شود.
وی گفت: اگر از چراغ استفاده کنیم خطر مسمومیت و آتش سوزی وجود دارد و اگر وسیله گرمایشی را خاموش کنیم هوا بسیار سرد است.
رسانه های حکومتی همچنین می افزایند:
این وضعیت آوارگی هزار بار سخت تر از مرگ است، جان به در بردگان حادثه روزهای سختی را پشت سر می گذارند و حالا ترس از یخ زدن در سرمای شبانه هم با غم آوارگی و بی خانمانیشان دست به دست هم داده تا مشکلاتشان دو چندان شود.
در چنین شرایطی است که از یخ زدن هموطنان زلزله زده و ازجمله مادربزرگی که چند روز بعد از زلزله به خاطر سرمای هوا کلیه هایش از کار افتاد و فوت کرد، خبر داده می شود.
تمام تلاش هموطنان زلزه زده در این روزهای سخت، مبارزه برای زنده ماندن خود و فرزندانشان است. اما کارگزاران رژیم وعده نصب کانکس و استقرار موقت و جمع کردن چادرها در دو ماه آینده صحبت می کنند
بطور مثال در حالیکه کارگزاران رژیم خود معترفند که ۳۰ هزار واحد مسکونی تخریب شده و دیگر قابل استفاده نیست می گویند: ۱۴ هزار کانکس برای اسکان موقت زلزله زدگان شامل ۱۰ هزار کانکس برای مناطق روستایی و ۴ هزار کانکس برای مناطق شهری تهیه می شود.