ساعت ۲۳ و ۴۷ دقیقه جمعه ۲ زمینلرزه به قدرت ۴ و ۲دهم و ۴ و ۶دهم درجه در مقیاس ریشتر حوالی کوزران در شهرستان کرمانشاه را لرزاند.
بهدنبال این زمینلرزه ها، مردم شهرها و روستاهای مختلف از جمله کرمانشاه، روانسر، جوانرود، گهواره و اسلامآباد غرب از منازل خود خارج شده و به خیابان سرازیر شدند.
اما آنچه که هم وطنانمان در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه را پس از گذشت ۲۰ روز در رنج و سختی مستمر قرار داده است علاوه بر سرمای جانسوز هوا و ادامه استقرار در چادرها، عدم رسیدگی کارگزاران رژیم آخوندی به وضعیت بهداشتی و زیر ساخت های اولیه زندگی در این منطقه است. به گزارشی در این باره توجه فرمایید:
بدنبال ادعای یکی از کارگزاران رژیم در وزارت بهداشت مبنی بر این که تاکنون هیچ موردی از بیماریهای واگیردار در مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه شایع نشده است. مدیرعامل یک انجمن حکومتی در کرمانشاه، که به همراه یک گروه داوطلب از پزشکان و امدادگران و مددکاران، در میان زلزلهزدههاست، به یک رسانه رژیم گفت: «بیماریهای عفونی در برخی مناطق در حال شیوع است؛ از جمله در تپهرش و دورهدره. بیماریهایی که دارای علائمی مانند اسهال، استفراغ و تب هستند در حال افزایشند.»:«در دالاهو هم بیماریهای عفونی ناشی از لاشه دامها شایع شده است».
شیوع بیماریهای عفونی در مناطق زلزله زده در شرایطی است که پزشکان و متخصصین بهداشت محیط بلافاصله بعد از وقوع زلزله نسبت به جمع آوری سریع اجساد و احشام زیر آوار مانده و جمع آوری فاضلاب و زباله ها در مناطق زلزله زده که اعتراض مردم زلزله زده را نیز در پی داشت، هشدار می دادند.
مدیرعامل این انجمن ضمن تاکید بر بی عملی رژیم در امداد رسانی به مناطق زلزله زده توسط رژیم از جمله در مناطق صعب العبور دوره دره یا یارستان و روستاهای دور افتاده از عدم دسترسی مردم زلزله زده به آب آشامیدنی بخاطر کور شدن چشمه ها در این مناطق از جمله در روستاهای ازگله و سرپل ذهاب و گل آلود بودن آب در گیلان غرب بدنبال وقوع زلزله خبر داد و افزود: «باید منتظر زلزله روانی در کرمانشاه باشیم».
مصاحبه خبرنگار تلویزیون رژیم با اهالی زلزله زده:
گوینده: دز پائین بهداشتی در مناطق زلزله زده کرمانشاه. سرویس بهداشتی همچنان نیاز اصلی آسیب دیدگان درسرپل ذهاب.
خانم سرپل ذهابی: تعداد حمام مون کافی نیست. این همه جمعیت یک دانه حمام داریم. نه دستشوی داریم, نه حمام داریم.
خانم دیگر: بخدا ما ده روزه ما حمام نکردیم.
خبرنگار: سرویسهای بهداشتی چی, به تعداد است؟
جواب خانم: نه بخدا اکنون دو تا آوردند, هنوز هم درستش نکردند.
خبرنگار: این سرویسهای بهداشتی است که بصورت سیار در مناطق زلزله زده قرار دادند, اما هنوز اونطور که اهالی میگند, متاسفانه نصب نشده, ۵۰ خانوار در این منطقه زندگی میکنند و یک سرویس بهداشتی بصورت سیار است.
گزارشگر: اینجا منطقه فولادی شهرستان سرپل ذهاب است. جائیکه مردم میگویند, هنوز امکانات بهداشتی به حد مطلوب نرسیده.
خانم خانه دار: ما سه نفر توی یک ظرف غذا میخوریم
گزارشگر: مسئولان محلی اما میگویند, حمام و سرویس بهداشتی سیار در راه است.
کمبود سرویسهای بهداشتی و نبود حمام در مناطق زلزله زده میتونه بزرگترین تهدید برای سلامت مردم باشه.