سخنرانیهای شخصیت های برجسته سیاسی در پارلمان اروپا با حضور مریم رجوی

سخنرانیهای نمایندگان پارلمان اروپا از کشورها و گروههای مختلف سیاسی و پارلمانی محکومیت موج اعدامها و نقض حقوق بشر درایران و مداخلات تروریستی فاشیسم مذهبی در منطقه

ریچارد چارنسکی، نایب رئیس پارلمان اروپا
مایلم به خانم رجوی به خاطر حضور در پارلمان اروپا خوشامد بگویم. شما چندین‌بار در این پارلمان حضور یافته‌اید و ما میدانیم که صدها تن از همکاران من از کشورهای مختلف، دولت‌های مختلف و گروه‌های سیاسی مختلف و با تمایلات سیاسی گوناگون، از شما و جنبشتان، قویاً حمایت می‌کنند. من این افتخار را داشته‌ام که طی سی سال گذشته دوست مقاومت ایران باشم و به‌صراحت بگویم: من دیپلومات نیستم، این گروه دوستان ایران آزاد هم‌چون خانوادة دوم من است. حضور امروز شما در اینجا هم‌چنین مرا به یاد خواهران و برادرانتان در مقاومت ایران در آلبانی می‌اندازد. من چندین‌بار برای دیدن آنها اقدام کرده‌ام. مایلم آنها را اشرفی بنامم. چرا که کمپ اشرف سمبل مقاومت برای میلیون‌ها ایرانی بود. ما در پارلمان اروپا بسیار نگران سلامت و امنیت آنها بودیم، زمانی که در کمپ اشرف و لیبرتی در عراق بودند. ما اکنون خوشحالیم که آنها سالم و امن در آلبانی هستند. ولی می‌دانیم که رژیم ایران بسیار خشمگین و عصبانی است . ولی این نشان می‌دهد که این اپوزیسیون واقعاً باعث وحشت رژیم ایران است که انبوهی انرژی و میلیون‌ها یورو علیه اپوزیسیون دموکراتیک تحت رهبری شما، خانم رجوی، هزینه می‌کند. اکنون که خانم رجوی مجدداً در پارلمان اروپاست، می‌دانم که رژیم از کوره درخواهد رفت.

تا زمانی که اعدام‌ها در ایران ادامه دارد، تا زمانی که آزادی بیان در ایران سرکوب می‌شود، تا زمانی که اقلیت‌های مذهبی، از جمله مسیحیان و مسلمانان سنی در ایران سرکوب می‌شوند، ما نمی‌توانیم و نباید مناسبات عادی با این رژیم داشته باشیم. در روابطمان با (رژیم) ایران، اروپا باید حقوق بشر را در اولویت اول قرار دهد و ما نباید در این رابطه سازش کنیم. ما بسیار نسبت به رویکرد خانم موگرینی انتقاد داریم که در مورد نقض حقوق بشر سکوت کرده و روابط دوستانه‌یی با دولت روحانی دارد. باید به او یادآوری کنیم که در دوران روحانی، (رژیم) ایران بالاترین آمار اعدام به نسبت جمعیت را در دنیا داشته است.
در نتیجه‌گیری سخنانم، باید تأکید کنم که رژیم ایران فقط دشمن مردم ایران نیست، بلکه دشمن ما هم هست، دشمن همة ارزش‌های دموکراتیکی است که از آن بهره‌مندیم. اگر ما واقعاً می‌خواهیم شاهد یک روابط مسالمت‌آمیز و پایدار با شرق باشیم، باید تغییر رژیم در ایران صورت گیرد و به همین دلیل است که ما، خانم رجوی، از جنبش شما برای یک ایران آزاد، حمایت می‌کنیم. متشکرم.

آنا فوتیگا-رئیس زیرکمیته امنیت و دفاع پارلمان اروپا
با تشکر فراوان از آقای رئیس. خانم رجوی، همکاران، دوستان، باعث خوشوقتی و افتخار من است که بار دیگر در چنین جلسة بسیار عالی شرکت کنم تا از شعار حقوق بشر و دمکراسی، و مبارزه برای آزادی حمایت کنیم. در واقع وقتی من به همه مسائلی که در این رابطه باید مورد گفتگو قرار دهیم نگاه میکنم، وضعیت مردم ایران، نقش فوقالعاده رهبری خانم رجوی و جنبش مقاومت ایران تحت رهبری او یک نمونه واقعی است که به همه ما امید آیندهیی بهتر در این رابطه میدهد.

باید اعتراف کنم که از اول من کمی در مورد تلاشهای غرب جهت رسیدن به یک توافق هستهیی با رژیم ایران مشکوک بودم. وقتی که اعمال شود به نظرم بسیار مشکل است که به نحوی آینده خود توافق را مورد بحث قرار دهیم. اما آنچه اکنون مایلم طرح کنم نمونه رفتارهای درست است. اینجا منظورم رفتار شما و رهبری خانم رجوی است چون به یمن شما بوده که ما قادر بودهایم تصویر کامل ایران زیر سلطه حکومت روحانی را نشان دهیم.
متأسفانه این مسأله توسط ما، جهان غرب، به عنوان یک حکومت مدره جلوه داده شده است. علت آن هم محاسبات آنها در این رابطه است. متأسفانه آنچه من فعلاً از طرف خودمان میبینم این است که زبانی را بکار میگیریم که خلاف ارزشهای غربی خودماستد.
 چرا ما از کلام مستقیم در مورد ایران در گزارشات سالانه حقوق بشر خود پرهیز میکنیم؟ چرا بر روی زمینههای دیگر متمرکز میشویم و نقش رژیم و سپاه پاسداران و برخی مسائل دیگر را نادیده میگیریم؟
 ما قادریم فوریتها و گفتگوهایی را در مورد یک مورد اعدام در جهان ترتیب دهیم، اما ۱۸ مورد در همان یک هفته صورت میگیرد، و ما سکوت میکنیم. هیچ درخواستی برای مسائل فوری در این رابطه ارائه نمیشوند.
ما باید به نظام واحدی از ارزشها بازگردیم و تلاش کنیم از ظاهرسازی پرهیز کنیم و پیرامون موضوعات به اصطلاح نیابتی تمرکز نکنیم. اینجا من واقعاً از مریم رجوی قدردانی میکنم که به خانوادههای قربانیان کمک کرده است. این بهترین رفتار ممکن چرا که کار بسیار سخت و پیچیدهیی است. معمولاً کار بسیار خطرناکی هم هست. او زن بسیار شجاعی است.
آرزوی شرایطی را دارم که خودم و همکارانم در کمیتههای خود نشسته باشیم و به او گوش میدهیم که به عنوان رئیس جمهور ایران ما را مخاطب قرار دهد. با تشکر

آنتئا مک‌اینتایر - نایب‌رئیس حزب محافظه‌کار انگلستان، نمایندة پارلمان اروپا
بسیار خوشحالم که امروز به‌مناسبت سالگرد روز جهانی حقوق بشر در جمع شما هستم. بسیار تحسینبرانگیز است که شاهد حضور دوستان بسیار زیاد ایران آزاد هستیم که امروز اینجا گرد هم آمدهاند. میدانید اکنون حدود چهار سال است که حسن روحانی به‌عنوان باصطلاح رئیس‌جمهور مدره سر کار آمده و از آن زمان تاکنون، شاهد پسرفت مستمر وضعیت حقوق بشر و افزایش شوکهکننده آمار اعدام‌ها بوده ایم.

میدانید به گفتة عفو بینالملل، (رژیم) ایران به‌تنهایی ۵۵ درصد، یعنی بیش از نیمی از همة اعدام‌های ثبت‌شدة جهان در ۲۰۱۶ را داشته است. رژیم روحانی بیش از ۸۰ زن را اعدام کرده و زنان بسیار بیشتری در زندان هستند، چرا که جرأت کردند عقاید خود را طرح کنند. به گفتة ملل متحد اعدام‌ها تحت نظر روحانی در سال گذشته، بیشترین آمار اعدام‌ها در ۲۵ سال اخیر بوده است. این به معنی آن است که حتی به اعتراف خود رژیم، این بدترین موج اعدام‌ها از زمان اعدام‌های جمعی ۳۰ هزار زندانی سیاسی در ایران در سال ۱۹۸۸ بوده است. اما به‌نظر میرسد اتحادیة اروپا این را فراموش کرده یا بدتر از آن، این فجایع را نادیده گرفته است. به‌جای ادامة همکاری، اتحادیة اروپا باید همة روابط دیپلوماتیک و تجاری را با (رژیم) ایران متوقف کند تا اعدام‌ها به پایان رسیده و حقوق بشر محترم شمرده شود.
فدریکا موگرینی، نمایندة عالی اتحادیة اروپا، حتی به تهران سفر کرد تا تحلیف روحانی برای دور دومش را جشن بگیرد. این در ماه اوت امسال بود. او توسط دیکتاتور مخلوع زیمبابوه، رابرت موگابه، و فرد شماره دو کره شمالی، کیم یان نام، همراهی شده بود. اینها همراهان خوبی نیستند و صراحتاً بگویم برای ما در اروپا این بسیار شرمآور است که بدین صورت نمایندگی شویم. هیأت پارلمان اروپا برای روابط با (رژیم) ایران هفتة گذشته به ایران سفر کرد. اطلاعیه خود هیأت که بعد از سفر در سایت پارلمان اروپا منتشر شد اشاره نکرد که در همان هفتهیی که در تهران بودند، این رژیم ۱۸ نفر را اعدام کرد و این بسیار مایة تأسف است. ما منتخبان اروپا هستیم. ما توسط مردم انتخاب شده‌ایم و باید ارزش‌های آنها را نمایندگی کنیم که آزادی بیان، حقوق زنان، حقوق بشر و دموکراسی هستند. این برای ما در اروپا و پارلمان اروپا بسیار تخریبکننده است که در کنار رژیم‌های وحشی مانند (رژیم) ایران نام‌گذاری شویم.
از طرفی دیگر، بسیار خوشحالم که شاهد این هستم که اپوزیسیون دموکراتیک ایران، تحت رهبری مریم رجوی، پیشرفت‌های بسیار زیادی داشته است. با وجود همة سرکوب‌ها در ایران و سیاست مماشات اتحادیة اروپا با (رژیم) ایران، کارزار مریم رجوی در جستجوی عدالت برای خانوادههای قربانیان قتل عام ۱۹۸۸ توسط نمایندة ویژة دبیرکل ملل متحد به‌رسمیت شناخته شده که خواهان تحقیقات مستقل دربارة آن قتل عام شده است. کارزار خانم رجوی برای لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران منجر به تحریم‌های جدید علیه سپاه توسط وزارت خزانهداری آمریکا شده است. این یک ضربة جدی به بدنة این رژیم سرکوبگر بوده است. بنابراین ما باید به‌واقع از او و اپوزیسیون دموکراتیک ایران به رهبری او تشکر کنیم به‌خاطر ایستادن در برابر بنیادگرایی اسلامی و به این دلیل که الگویی برای پیروی از آن‌را، برای ما و بقیة جهان برقرار کرده‌اند.
در دورانی که بنیادگرایی اسلامی به‌واقع بزرگ‌ترین دشمن ما در جهان امروز است، مریم رجوی امیدهای بسیاری را فراهم می‌کند. من معتقدم که مسئلة شکست‌دادن این دشمن با برابری جنسی و حقوق زنان شروع می‌شود که من خواهان آن هستم که به‌عنوان بخشی از جامعة ایران پذیرفته شود. اگر بتوانیم شاهد آن باشیم که مریم رجوی به‌صورت دموکراتیک انتخاب شود و زمام امور را در ایران برعهده گیرد، میتوانیم شاهد شکست بنیادگرایی اسلامی باشیم.

خانم رجوی، اجازه بدهید سخنانم را بدین‌صورت به‌پایان برسانم که بگویم مریم، شما نقطة انگیزش همگی ما هستید. مریم رجوی، یک زن بسیار شجاع و رهبری بزرگ است. زنده باد ایران آزاد.

مارک دمسماکر – نمایندة پارلمان اروپا از بلژیک
آقای دوپره متشکرم بخاطر سازماندهی این جلسه. بسیار خوشحالم که رهبر اپوزیسیون دموکراتیک ایران خانم مریم رجوی را امروز در کنارمان داریم. به دور و بر خود نگاه کنید و خواهید دید که در پارلمان اروپا جنبش شما از حمایت بسیاری به‌عنوان یک پلاتفرم دموکراتیک برای ایرانی مبتنی بر جدایی دین و دولت و آزاد برخوردار است.
من هم، مثل بقیة همکارانم، وضعیت ایران را دنبال کرده‌ام و بسیار خوشحالم که گروه فراحزبی ایران آزاد در پارلمان اروپا را داریم، واقعاً اعتقاد دارم که مهم است ما چنین گروه قدرتمند و با تمایلات گوناگون داشته باشیم که در آن اعضای تمامی تمایلات سیاسی، با یک صدا دربارة موضوع وضعیت حقوق بشر صحبت می‌کنند و در مورد لزوم حمایت از آلترناتیو دمکراتیک این رژیم در ایران.
 
با تجربة نزدیک به چهار دهه حکومت این رژیم، همه موافقند که وقتی به واقعیت‌ها نگاه می‌کنید، این یک رژیم وحشی است که نه فقط شهروندان آن کشور و بخصوص زنان را سرکوب می‌ کند، و همان‌طور که شنیده‌ایم نسل جوان را که خواهان آزادی هستند، بلکه یک (رژیم) مشکل‌ساز و تهدیدی برای منطقه و بقیة جهان است. ما می‌توانیم مداخلات آنها را در کشور همسایه عراق و در سوریه ببینیم، جایی که آنها از سرکوب سیستماتیک سنی‌ها توسط این رژیم‌ها حمایت می‌کنند که باعث سربرآوردن داعش شد.
ما همچینین شاهد جاه‌طلبی‌های مخفیانة اتمی آنها بوده‌ایم که توسط اپوزیسیون دموکراتیک در سال ۲۰۰۲ افشا شد و به تحریم‌های جامع و توافق اتمی منجر شد که هنوز شکاف‌هایی دارد، چون اجازة هیچ‌گونه بازرسی از سایت‌های نظامی وجود ندارند، جایی‌که رژیم ممکن است فعالیت‌های مخفیانه‌اش را دنبال کند. بعد از دورة اول ریاست‌جمهوری حسن روحانی باصطلاح مدره دیده‌ایم که وضعیت حقوق بشر وخیم‌تر شده و تعداد اعدام‌ها چند برابر شده است، حتی در مقایسه با سلف خودش، احمدی نژاد.
کابینة جدید روحانی، حتی شامل وزیرانی است که در لیست تحریم‌های اتحادیة اروپا هستند برای نقض فاحش حقوق بشر. به همین دلیل برای من بسیار تأثرآور است که می‌بینم نمایندة عالی اتحادیه اروپا، خانم موگرینی، این‌قدر شیفته و مشتاق داشتن روابط گرم و بسیار دوستانه با این رژیم است و چشمانش را بر نقض حقوق بشر می‌بندد و صرفاً شرکت‌ها را تشویق به سرمایه‌گذاری در ایران می‌کند.
این کار برای جنبش آزادی‌خواهانه در ایران بسیار تخریب‌کننده و همچنین برای اعتبار اتحادیه اروپا بسیار، بسیار بد است.
مردم ایران از سیاستمداران اروپایی انتظار دارند به نمایندگی و دفاع از ارزش‌های اروپایی بپردازند، مثل دموکراسی و آزادی بیان. کار ما اصلاً این نیست که برای شرکت‌های غربی لابی‌گری کنیم. به هیچ‌وجه. برخلاف دیگر کشورها در منطقه که در آن هیچ آلترناتیو معتبری بعد از سقوط حاکمان مستبد وجود نداشت و وضعیتشان به هرج و مرج و جنگ‌های داخلی کشیده شد، در مورد ایران یک آلترناتیو دموکراتیک وجود دارد که بسیار خوب سازماندهی شده و ذیصلاح است و آمادة به‌دست‌گرفتن قدرت است. ائتلاف شورای ملی مقاومت ایران، تحت رهبری خانم مریم رجوی که دهه‌هاست این مبارزه را رهبری کرده است. ما شاهد حمایت از خانم رجوی در گردهمایی ۱۰۰ هزار تن از هواداران آنها در تابستان گذشته در پاریس بودیم که به تغییر دموکراتیک در ایران فراخوان دادند. برنامة ده ماده‌یی وی برای آیندة ایران جایی که دین از دولت جدا خواهد بود و مردان با زنان برابر خواهند بود و مجازات مرگ لغو خواهد شد، برنامه‌یی است که واقعاً شایان حمایت فعال دولت‌های اروپایی و تمامی مقامات اتحادیة اروپا است.
تردیدی ندارم که این رژیم مستبد سقوط خواهد کرد و دیر یا زود خواهد رفت و ناپدید خواهد شد. درست مثل سایر (حکومت‌های این‌چنینی) که در تاریخ محو شده اند. لذا وظیفه ما باید این باشد که کمک کنیم تا تضمین شود که این تغییر هر چه زودتر اتفاق بیفتد تا به‌جای این‌که با این رژیم منفور و متعلق به گذشته مراوده داشته باشیم، بتوانیم در ایرانی واقعاً آزاد و واقعاً دموکراتیک سرمایه‌گذاری کنیم. متشکرم.

میلان زهور – نماینده پارلمان اروپا از اسلوونی
متشکرم آقای رئیس. متشکرم .
از حضور خانم رجوی در اینجا خوشوقتم که برای سالهای متمادی مقاومت علیه رژیم مذهبی را شجاعانه رهبری کرده اند. مایلم در مورد جنبه دیگری از سیاستهای مخرب رژیم ایران صحبت کنم و آن تامین مالی تروریسم از طریق پولشویی میباشد. ما برخی بانکهای اروپایی را داریم که یکی پس از دیگری به این کار ادامه داده اند. یکی از نمونه های تکان دهنده در اسلوونی یعنی کشور من فاش گردید که مربوط به نوا لوبلیانسکا بانکا (NLB)[ Nova Ljubljanska banka]، بزرگترین بانک دولتی اسلوونی بوده است.
بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰، NLB یک میلیارد یورو را برای رژیم ایران پولشویی کرد. این پول عمدتا از بانک توسعه صادرات ایران بود. این بانک یک پوشش بانک دولتی در ایران بود. در آن زمان بانک ایرانی در لیست سیاه و در بازار بین المللی تحت تحریم بود. این پول با انتقال مبالغ کوچکتر به بیش از ۳۰۰۰۰ حساب منتخب در کشورهای مختلف در سراسر جهان، از جمله ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، کانادا، روسیه و غیره پولشویی گردید. بر اساس یافته های موسسات بین المللی ذیصلاح، این رسوایی تهدید مستقیمی علیه امنیت جهانی بود. مقامات اسلوونی هیچ کاری برای جلوگیری یا محاکمه مسئولین این کار انجام نداده اند، اما اتحادیه اروپا به آرامی از میزان رسوایی دارد آگاه می شود. همچنین در این هفته در کمیته افتخاری پارلمان اروپا جلسه استماعی در این باره برگزار شد. ما باید با هم کار کنیم تا پولشویی رژیم ایران در سطح جهانی را متوقف کنیم. من خوشحالم که ایالات متحده امریکا سپاه پاسداران رژیم ایران که پول آلوده در ایران را تحت کنترل خود دارد در فهرست تحریم ها قرار داده است. ما باید در اروپا هم همین کار را بکنیم. با تشکر از توجه شما.

هاینس بکر - نمایندة پارلمان اروپا از اتریش
با تشکر از رئیس جلسه. با تشکر از همه شما که اینجا حضور دارید ما همگی در حمایت خود از حقوق بشر و دمکراسی در ایران متحد هستیم. حمایتها و همدردی زیادی در پارلمان اروپا برای آلترناتیو دمکراتیک تحت رهبری خانم رجوی وجود دارد. امروز میخواهم بصورت خلاصه در مورد یک موضوع صحبت کنم که به سپاه پاسداران مربوط است. و جهت حفاظت از رژیم مذهبی ایران و ولی فقیه آن تشکیل شده است. این نیرویی است که مأموریتش سرکوب مردم در داخل ایران است و جنایات بسیار وحشتناکی در بسیاری کشورهای منطقه مرتکب شده است. سپاه پاسداران مراکز زیادی در ایران دارد که در آن تروریستهای خارجی را آموزش میدهند. در بسیاری کشورهای منطقه سپاه از طریق سفارتهای رژیم ایران عملاً سیاستهای خارجی آن کشور را تحت کنترل گرفته است. آنها همچنین از معافیت دیپلوماتیک سوء استفاده میکنند.
سپاه همچنین بزرگترین قدرت اقتصادی در ایران است. باید تصور آن را کرد. سپاه تواناییهای مالی و اقتصادی خود را وقف دخالت در کشورهای دیگر کرده است. این دخالت بر اقتصاد ایران بسیار سنگینی میکند. تنها طی پنج سال گذشته تهران بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار صرف عملیاتهای سپاه در سوریه کرده است. این پولها صرف تهیه سلاحها و تأمین مخارج ارتش سوریه شده است.
آمریکا اخیراً سپاه را در لیست تروریستی قرار داد. این خبر بسیار خوبی برای مردم ایران بود چرا که از سپاه بسیار متنفرند. اکنون که سپاه توسط وزارت خزانهداری آمریکا به عنوان یک سازمان تروریستی جهانی نامگذاری شده شرکتهای اروپایی که در حال تجارت با ایران هستند بطور جد در معرض تحریم توسط آمریکا هستند چرا که سپاه مدیریت قسمت اعظم اقتصاد ایران را دارد. بسیار روشن است که تجارت با ایران امروز به معنی تجارت با سپاه است.
در اروپا بدلیل منافع بزرگ تجاری برخی کشورهای عضو و روابط نزدیک اتحادیه اروپا با تهران، دولتهای اروپایی تصمیم گرفتهاند باعث ناراحتی آخوندها نشوند و عملاً چشمان خود را به نقض حقوق بشر بستهاند. این از نظر اخلاقی کاری اشتباه و از لحاظ استراتژیک برای اروپا مضر و خطرناک است. اتحادیه اروپا باید سپاه پاسداران را در لیست تروریستی خود قرار دهد.

استرون استیونسون
ما همگی با میزان سرکوب و بدرفتاری که در ایران صورت میگیرد آشنا هستیم. از زمان بنیانگذاری اولیه آن، رژیم تهران بر پایههای سرکوبی داخلی، صدور تروریسم و عقاید مذهبی ارتجاعی استوار بوده است. سیاست صدور بنیادگرایی اسلامی و افراطگرایی یکی از بنیادهای استراتژی دولتی در قانون اساسی رژیم ایران طی ۳۸ سال گذشته بوده است. همانطور که امسال شنیدیم، عفو بینالملل یک گزارش ۹۴ صفحهیی به نام «حبس در شبکهیی از سرکوبی: مدافعان حقوق بشر ایران در معرض حمله» منتشر کرد. این گزارش وضعیت اسفناک نقض حقوق بشر در ایران را با جزئیات تشریح کرده و بکارگیری بیش از حد رژیم ایران از اعدام را طرح کرده است. رژیم ایران، همانطور که امروز بصورت مکرر شنیدهایم، مدتها است بیشترین آمار اعدامها را در جهان داشته است. بسیاری از حلقآویزها در ملأ عام صورت گرفتهانداین ایران واقعی تحت حاکمیت مذهبی و فاشیستی آخوندهاست، که رئیس جمهور به اصطلاح مدره آن، روحانی، کسی است که غرب با آن معامله میکند. روحانی رئیس یک دولت بسیار فاسد بوده که حدود ۳۵۰۰ نفر را از شروع دوره خود در ۲۰۱۳ اعدام کرده است. امسال ۳۵۰ نفر تاکنون اعدام شدهاند.

ما باید ماهیت واقعی نظام به اصطلاح عدالت در ایران را درک کنیم. وزیر دادگستری کنونی، علیرضا آوایی، از ۲۰۱۱ بابت نقض حقوق بشر در لیستهای تروریستی اتحادیه اروپا و انگلستان قرار داشته است. او اکنون وزیر دادگستری است. رژیم ایران پدرخوانده تروریستها است و نزاع و نقض سیستامیک حقوق بشر را در سراسر خاورمیانه گسترش میدهد. سپاه پاسداران، همانطور که الان خیلی بدرستی شنیدیم، و نهادی که مسئول عملیاتهای برونمرزی است، یعنی نیروی تروریستی قدس به سرکردگی قاسم سلیمانی، اصلیترین نهادهای مسئول توسعهطلبی مهاجم رژیم ایران در خاورمیانه هستند. چند دهه است که سپاه پاسداران در مناطق مختلف دست به حملات تروریستی زده، از جمله در سوریه، عراق، یمن و لبنان. این واقعیت که رژیم ایران بصورت مستمر از گروههای شیعه افراطگرا و نیابتی حمایت کرده اصلاً موضوع بحث و انکار نیست. آنچه کمتر روشن است روابط تهران با افراطگرایان سنی است. ما به این فریب هدایت شدهایم که اختلافات میان سنیها و شیعیان به قدری جدی است که رژیم ایران هرگز نمیتوانست ارتباطی با رقیبان سنی خود برقرار کند. البته این رژیم حتی بعضاً خود را به عنوان متحد بالفعل غرب در مقابله با افراطگرایان سنی جلوه داده است. اما اسنادی توسط آمریکاییها به هنگام حمله خود به خانه اسامه بن لادن در ۲ مه ۲۰۱۱ اخیراً بیرونی شده و اثبات میکنند آنچه را که بسیاری از ما سالهاست میدانستیم. رژیم آخوندها، به عنوان قلب بنیادگرایی اسلامی، همواره آماده نادیده گرفتن اختلافات فرقهای با افراطگرایان سنی جهت گسترش بیشتر تروریسم و بنیادگرایی در سطح جهان بوده است
مؤسسه اروپایی آزادی عراق، که من ریاست آن را برعهده دارم، اخیراً یک گزارش ۲۵ صفحهیی منتشر کرده که روابط گسترده رژیم ایران و گروههای افراطگرای سنی مانند القاعده و داعش را فاش کرده است. آنها به هزاران دسته تقسیم شدهاند، مانند طالبان، القاعده، داعش، بوکو حرام، حزبالله و دیگر گروههای تروریستی. همگی آنها مانند گربههایی در کیسه با هم میجنگند و همگی به تهران به عنوان پدرخوانده اسلام بنیادگرا مینگرند. سقوط رژیم ملایان باعث پایانی بر گسترش تروریسم اسلامی در سراسر جهان خواهد بود.
اما، آقای رئیس، ما باید هوشیار باشیم و گارد خود را بالا نگهداریم. رژیم ایران خطرناک است. من از تجربیات شخصی خود میدانم چگونه از تبلیغات سوء برای شیطانسازی دشمنان خود استفاده میکنند. آنها افراد سادهلوح و آسیبپذیر را فریب می دهند تا پیامهای زهرآگین را حتی به این پارلمان نفوذ بدهند. این برنامههای شیطانسازی همواره مقدمه حملات خشونتبار هستند. بناباراین از شما میخواهم هوشیار و مراقب باشید. برای آنهایی از ما که حقوق بشر برایشان مهم است بایستی از مقاومت ایران تحت رهبری انگیزاننده مریم رجوی، و همچنین تنها جنبش اپوزیسیون دمکراتیک مشروع، یعنی سازمان مجاهدین خلق و شورای ملی مقاومت ایران، حمایت کنیم تا مردم ستمدیده ایران را آزاد کنند. مردمی که خواهان براندازی این رژیم فاسد و مخوف بوده، و حقوق بشر، حقوق زنان، آزادی، عدالت و دمکراسی را در کشور خود که سالهاست رنج کشیده احیا کنند. با تشکر

ژوزه ایناسیو فاریا - نمایندة پارلمان اروپا از پرتغال
همکاران عزیز،خانم ها و آقایان
 من می خواهم سخنان کوتاهم را آغاز کنم با گفتن اینکه هیاتی که از این پارلمان در ماه گذشته از ایران دیدار کرد من را نمایندگی نمیکند، و فکر میکنم اکثریت گسترده همکارانم را هم نمیکند. این اولین نکته بود. باید بگویم که اگر همه مؤسسات جدید و نمایندگان آنها بایستی حقوق بشر را در صدر دستور کار خود قرار دهند، به نظر می رسد که این هیئت اروپایی به سرکوب داخلی که بعید است در ایران رو به کاهش باشد اشاره ای نکرد. از لحاظ اقتصادی، این واقعیت است که ایران فرصتی وسوسه انگیز برای اتحادیه اروپا میباشد.
اعداد و ارقام نشان میدهد که در سال گذشته پس از باجرا گذاشتن برجام، معاملات اتحادیه اروپا و رژیم ایران در مقایسه با سال ۲۰۱۵ تقریبا دوبرابر شده است. اما رویکرد اروپا به این تجدید روابط با رژیم ایران نباید مانع از رویارویی با مقامات رژیم در زمینه هایی مانند تحریم تسلیحاتی، نقض قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره سوریه، همکاری های موشکی و هسته ای با کره شمالی و حقوق بشر و آزادی ها و حقوق اساسی بشود.


 از سال ۲۰۱۳، برخی از کشورهای غربی، حسن روحانی، رئیس جمهور رژیم ایران را به عنوان یک چهره جدید برای اعتدال معرفی کرده اند، اما این باصطلاح رئیس جمهور مدره بیش از ۳۵۰۰ اعدام را تنها در چهار سال نادیده گرفته است. و همچنان سرکوب مداوم فعالیتها، مطبوعات مستقل و فعالیت های اجتماعی وجود دارد.
 امروزه اعدام ها و مجازات های غیر انسانی همچنان بخشی غم انگیز از زندگی روزمره مردم ایران است. و من متاسفانه می گویم که در دیدار ماه گذشته هیئت نمایندگی پارلمان اروپا از ایران، مقامات رژیم ایران اعدام ۱۸ نفر دیگر را به همکاران من، یعنی نمایندگان پارلمان اروپا هدیه کردند. چنین چیزی غیر قابل قبول است. روحانی به اصطلاح مدره شکنجه و زندان خودسرانه را مجاز میشمارد، به طور گسترده ای حقوق اجتماعی و اقتصادی را نقض می کند و اشکال وحشیانه ای از مجازات هایی نظیر شلاق زدن در ملاء عام، قطع اندام و محروم کردن از درمان پزشکی را به عنوان وسیله ای برای ارعاب مردم جهت تسلیم مورد حمایت قرار میدهد.
 اگر چه ایران کنوانسیون حقوق کودکان را امضا کرده است که مطلقا حکم اعدام در مورد مجرمین زیر ۱۸ سال را منع میکند، اما این رژیم همچنان رکورد دار اعدام نوجوانان در جهان است. این در حالی است که جامعه مدنی ایران و طور خاص نسل جوان آن در مقایسه با تمام کشورهای خاورمیانه، مترقی هستند و همواره از حقوق و منافع خود دفاع کرده اند و خواستار تغییر هستند.
دوستان عزیز، مردم ایران از ما انتظار بسیاری دارند، قطعا اینطور است. آنها انتظار دارند که اروپایی ها برای ارزش های اصلی، دفاع از حقوق بشر و دموکراسی، بدون توجه به موقعیت جغرافیایی آنها در جهان، قیام کنند. بنابراین من از همه اروپایی ها و بطور خاص اتحادیه اروپا و اروپاییها میخواهم که آنها را ناامید نکنند.